Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Ach, ti rodiče ...

Ach ty učitelky, které vás učily český jazyk, ty musejí trpět. V jednom článku máte tolik chyb, včetně "hrubek". A interpunkce - přímo katastrofická. Nedovedu si představit, že jste mohla cokoli vystudovat. Asi se vám rodiče málo věnovali a neprojevovali o vaše studium zájem. Jinak byste se jistě češtinu ovládala lépe.

Námět: 1, český jazyk: 5

1 0
možnosti
MS

jj čeština mi nikdy nešla, proto mám průmku, ale rodiče se nikdy nesnažili vysvětlit učitelce,že jsem na jazyky talent ...

2 0
možnosti
IH

I27r13e40n95a 82H71r27u11b76á

22. 4. 2013 13:56

Ježišmarjá, tak nemůže každá rodina jezdit každý víkend na výlet? Kdyby se ptala další týden, zjistila by, že na nákupech byli zase ti, co byli týden před tím na výletě. Nechápu, proč se z nákupů dělá takové strašidlo - já prostě jindy než v sobotu nebo neděli nemám čas nakoupit a když potřebuju synovi koupit např. boty nebo oblečení, vezmu ho sebou, to dá rozum.Jinak nakupuji sama,protože s ním bych toho moc nepořídila. Taky si nemyslím, že by rodina celý víkend v kuse jen nakupovala nebo se jen dívala na TV. Děcka taky neřeknou vše. My jsme třeba v sobotu dopoledne byli koupit synovi boty, pak jsme byli doma, syn si stavil se Sevy, koukal u toho na pohádky (měl je puštěné jako kulisu), my jsme s manželem vařili a četli a pak TV. No a v neděli jsme byli dopoledne doma, vařili oběd, syn si stavěl a koukal u toho na TV a pak jsme byli celé odpoledne na kolech. Kdyby se ale syna učitelka zeptala, co dělal o víkendu, tak určitě řekne, že si byl na nákupech a pochválí se botama.

0 3
možnosti
TK

No, ono je to trochu dvousečné, vzpomínat, jak to bylo "za našeho mládí" skvělé - stačilo udělat tytyty a rodiče si netroufli si jít stěžovat. Moji rodiče si troufli stěžovat na sadistickou učitelku, která nepouštěla dětí (2. tř. ZŠ) na záchod, až se jí počurávali ve třídě, a lup - už jsem měla třídní důtku.

Na gymplu stačilo uděla tytyty, nedostaneš doporučení na VŠ, a rodiče zpravidla opravdu sklapli, v děsu, že se jim komunistická důra pomstí (měla jsem takovou za třídní, moc dobře si ten strach rodičů pamatuju). Když to jednou zkusila i na mého bratra, který měl i na gymplu samé jedničky, rodiče sebrali odvahu a museli udělat brajgl až někde na ONV, aby se soudružka vzpamatovala.

I tohle byla tvář autority ve školách.

1 1
možnosti
MS

Kamarádka učí cca 8 let :) jedá se o dobu cca 6 let zpět :)

0 0
možnosti
KD

Já s Vámi souhlasím také, jen kdyby ta Vaše kamarádka viděla váš pravopis, tak by radost určitě neměla.

0 0
možnosti
MS

ten mi nikdy nešel ale pšt, příště se polepším:)

0 0
možnosti
AJ

Ano, o tom samém jsem psala pod blogem paní Tobiášové - dnes mnoho rodičů jedná stále jako děti - nechtějí nést svou odpovědnost, chtějí mít klid pro sebe, to stojí přece moc času vychovávat a vést děti, a tak se stále rozhlížejí, na koho odpovědnost hodit -škola je první na řadě.

Jsou děti,které se učí samy, a jiné,kterým se musíte od první třídy věnovat, a třebas každodenně -po malých krůčcích v něm tak podpoříte návyk pravidelně se učit, to se pak moc a moc hodí v pubertě a na střední škole, kdy se už s dětmi obvykle neučíme. Stejné je to s pohybem -výlety skoro nic nestojí, desítky let bylo zvykem brát si svačinu a pití sebou. Společné výlety utužují rodinu a v dětech pěstují fyzickou zdatnost.

Ale vše to stojí hodně času, práce, člověk musí na desítky let slevit a nestavit do popředí jen sebe a své potřeby.

Bohužel dnes je módou teorie, že rodiče ani rodičovstvím nemají slevovat ze svých zvyklostí, tak vidíme půlroční děti na koncertech, v restauracích,v nočních tramvajích - výchova znamená nechat dítě diktovat, co chce - to je pohodlné, nedá to žádnou práci, ale děti jsou v nejdůležitějším období,kdy si mají vtiskávat důležité návyky a pravidla lidského soužití, prakticky bez výchovy. Výsledky uvidíme za deset let, až tyto děti budou dospívat - to bude scén ve školách a jinde, každý přece musí chápat, že rodiče i děti mají PRÁVO! Na neučení, neposlouchání autorit (včetně rodičů), na všechno. Ale společnost na ně není zvědavá...

2 0
možnosti
Foto

R^, nelze nesouhlasit a dobře napsané.

3 1
možnosti
TM

jj...i za me karma a souhlas R^

2 1
možnosti
  • Počet článků 20
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1610x
Jsem kdo jsem, ještě příliš mladá na to, abych znala všechnu pravdu světa a již dost stará, na to, abych si dokázala vytvořit svůj názor.

Seznam rubrik