Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ZH

Nepleťte si hrdost s hrdinstvím a slovíčko "dnes" dává tušit ironii.:-)

0 0
možnosti
ZH

To patří pod pana Coufala, přeťuk .:-)

0 0
možnosti

Že Češi jenom nadávají. Vy nadáváte na retro. Doba tehdy  byla jaká byla. Já nevzpomínám ve zlém, třeba na letní dětské tábory nezapomenu. Také se jmenovaly pionýrské, ale žádného pionýra jsem tam nikdy neviděl :-) Žilo se bezstarostně, to je to hlavní. Nikdo nemohl nadávat na to, že nemá na bydlení a jídlo... Dnes je 550 tis. nezaměstnaných a stejně tolik v předčasných důchodech. A koukněte na dnešní nástupní platy. Firmy se předhánějí v tom, která bude dávat nižší mzdy. Proč ne, téměř všechno důležité patří cizincům. Na Západě se žije, tady položije. Jak tvrdí ekonomové, bylo to tak a bude. Sice havel meditoval po převratu nad tím, jestli doženeme Rakousko v r. 1996 nebo 2 000, ale to byl havel, že? Mimochodem, na úrovni Rakouska jsme nikdy nebyli, je to mýtus.

3 1
možnosti
Foto

Nadávám na to, že to někdo zneužívá. A vy přesně vzpomínáte jen na to pozitivní. Někomu se to hodí a manipuluje s Vámi přes sentimentální vzpomínky, na krásné doby totalitní.

1 1
možnosti
Foto

Jestli je pravda, že váš děda padnul pod Leningradem jako voják Wehrmachtu, tak to je OK. Toho si jako důstojník vážím. Ale z vašeho hrdinství" je mi na blití.

0 0
možnosti
Foto

Ostrá slova. Můžete zvracet, jak je libo. Nejsem hrdý, že tam děda padnul. Byla to Hitlerova armáda, bojoval za špatnou věc, i když tam musel. A umřít určitě nechtěl. Jsem jenom smutný, že jsem ho neměl. Ale nevážím si jeho smrti.

Na vojně jsem byl potrava pro děla - mezi bigošema. Tahal jsem pancéřovku celou vojnu a najednou poddůstojník soc. armády?. Nestydím se za to, že jsem se vykroutil.

2 0
možnosti
Foto

Vystihl jste to dobře. Sice i sranda byla, ale místy tak trochu křečovitá, podmíněná s ohledem na to z čeho si tu srandu můžeme dělat a hlavně s kým.

1 0
možnosti
Foto

Ahoj Otto. Jsem v Kirově. Přiletím v pátek v noci. Příští týden se můžeme vidět.

0 0
možnosti