Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Kdo bude dělat rukama? No přece roboti, které nám armády maturantů vymyslí a sestrojí!

Ale pozor, školství za minulého režimi mělo něco do sebe. My měli na SVVŠ (střední všeobecně vzdělávací škola) výrobní praxe v zemědělství, stavebnictví a strojařství.

Díky tomu jsem získal (krom maturity) výuční list jako soustružník, naučil jsem se ošetřovat hospodářskou zvěř a samozřejmě postavit kus zdi. Takže mám výhodu, že dnes nemusím shánět řemeslníky, kteří jaksi chybí. A bude hůř.

Také jsme díky tomu poznali, jak socialistický systém hospodaří, takže komanč si tím, jak chtěl mladou inteligenci sblížit s dělným lidem, vlastně vykopal hrobeček. Dobře mu tak.

Když pozoruji, jak je dnešní mládež nešikovná, tak stojí za úvahu, zda by se výrobní praxe neměly znova zavést.

Když pak studentík u maturity pukne, nebude ztracen, neb se uživí fankou a zednickou lžicí, studentky pak jako vzorné dojičky.

0 0
možnosti
Foto

Bakalář není nástavba.  Je to titul, který je udělován snad na celém světě. Je to řádná vysoká škola. Titul Mgr. získá po ukočení studia a složení státní zkoušky  absolvent vysoké školy, fakulta právní, absolvent  fakulty filosofické a tak dál.

0 0
možnosti
Foto

Ach ano. Rozhodně se nechci přít na toto téma. Bohužel jak bakalář tak magistr mohl po tříletém studiu titul užívat absolvent některých nástavbových škol. Ale o titul stejně vůbec nejde. Jde o to, co vlastně tito lidé umí. Kvalita je dnes jednoznačně nahrazována kvantitou.

Jak rád bych věřil, že jsme národ s nadprůměrně inteligentní populací.

0 0
možnosti
VH

Jen pro přesnost: dnešní magisterské studium odpovídá dřívějšímu studiu s následným získáním titulu Dr.  Dnes doktorant (správně) musí obhájit další práci.

   Jinými slovy: magistr   n e n í   nižší forma vysokoškolského studia.

0 0
možnosti
Foto

Pedagogové dnes dostávají zpětně titul mgr. Nevím, zda něco obhajovali na konci studia, ale na "peďák" šel každý, kdo se necítil na jinou VŠ.

Mimo jiné, zhurba před deseti lety byla možnost nástavbou střední školy po dobu tří let získat titul mgr. Jestli to bylo plnohodnotné VŠ nemohu soudit.

0 0
možnosti