Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Nejdříve islámské fundamentalisty vyzbrojíme a potom proti nim chceme pořádat křížové výpravy.

Nakonec i ti Kurdové jsou nám dobří. Jen jsem zvědavý, jak se zachováme, pokud by na svém území dokázali IS skutečně porazit a potom chtěli svůj stát.

To už by asi naši kamarádi nebyli a vyzbrojovali bychom opět radikály z IS.

Je to začarovaný kruh, v němž se chováme naprosto sebedestruktivně. Napsat "hloupě" je příliš slabý výraz.

0 3
možnosti
Foto

No jo pane Petříku, kdo jim dodával zbraně ? Odpověď Rusko. Kdyby se do  sporu angažovalo USA a NATO, tak první, kdo to bude kritizovat  bude Rusko a také i vy.

3 0
možnosti
Foto

Natapetuji to sem ještě jednou, protože to je k věci:

"V první řadě musíte mít k nějakému vojenskému zákroku pořádnou záminku. Ne jako USA v Iráku. Aby Vám to pak neomlátili o hlavu. OSN (RB) se pěkně vyznamenala při jugoslávském konfliktu. Na tento spolek zapomeňte.

První krok by měla být hospodářská blokáda a vynucené přerušení kontaktů IS s ostatními islámskými komunitami (i elektronická blokáda). Kontrola "cest" zbraní. Podpora území, bezprostředně ze strany IS ohrožených. Přísná kontrola cestujících a nákladů. Nasazení sofistikované techniky k získání informací a na záškodnickou činnost.

A vzhledem k tomu, jak jsou muslimové roztroušeni po Evropě, to bude znamenat i jisté omezení pro ostatní obyvatelstvo - sledování podezřelých osob, kontroly etc. A už vidím, jak bude leckdo ječet, že mu šlapeme na svobodu a že instalujeme policejní stát.

Zpacifikovat IS a fanatiky je dlouhodobá záležitost a bude vyžadovat soustavný neutuchající tlak."

Svalnaté řeči nepomohou. Jistí fanatikové toho u nás už řekli dost na to, aby byli vypakováni. Ale místo toho si pozveme dalšího.

Teď se ukáže, jestli si evropská civilizace zaslouží dále existovat.

R^

3 0
možnosti
Foto

Hlavně by muselo vzniknout nějaké jednotné velení a pochybuji, že by se na nějakém na RB OSN shodli.

5 0
možnosti
RV

Promiňte, ale to jsou bláboly. Zeman je sice většinou mimo, v tomhle má ale pravdu. Podle vaší logiky by Velká Británie a USA neměly vyhlásit Hitlerovi válku, ale nechat ho převálcovat Polsko, Balkán a Sovětský Svaz a místo podpory raději zavřít všechny britské a americké nacisty. Zeman nevyzýval ke křížové výpravě, ale k dohodě rady bezpečnosti OSN a zničení terorstátu mučícího milióny lidí. Že současně budeme muset tvrdě vystoupit proti extrémistům doma je jasné. Momentálně znepřátelené státy NATO vs Rusko nemusí bojovat bok po boku, ale stačí, když budou podporovat spojenecká vojska Iráku, Jordánska, Egypta, Turecka a Iráku. Totéž Čína.

0 0
možnosti
OK

Čeho dosáhnete zničením toho vašeho terorstátu?

2 0
možnosti
MK

Chtěl jsem napsat blog s podobnym obsahem. Už nemusimR^

2 0
možnosti
Foto

Odpověď zní - neuskuteční. Jakkoli souhlasím s postojem naší hlavy státu vůči teroristům, s jeho postojem vůči Israeli a palestincům, tak jeho plán je nesmyslem a pravdu má pan Zaorálek.

Útok na ISIL musí být veden muslimy, křižáci tam nemají co dělat.

7 0
možnosti
OK

Obávám se, že i kdyby se nám podařilo vymýtit Islámský stát, radikální islám tím nevymýtíme ani náhodou, spíše naopak - pěkně jej přihnojíme.

3 0
možnosti
MF

taky se obávám. A nějak nevidím z toho cesty ven - resp.rozumné cesty ven.:-/

2 0
možnosti
  • Počet článků 199
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1289x
Jsem člověk zajímající se o vše, co nás obklopuje.

Seznam rubrik