Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Zeman má problém, že má, lidově řečeno, "nevymáchanou hubu"... plácá, plácá, uráží lidi, tvrdí naprosto nepodložené věci... pokud něco Zeman nebo Ovčáček nevědí, copak neexistuje internet, kde lze vše dohledat... pokud moudrý člověk udělá chybu, přizná to... bohužel ne tak náš současný prezident, který nás den co den přesvědčuje, že není ani moudrý ani hoden úctu... TGM a VH se musí obracet v hrobě... :-/ Rv [>-] EU

3 0
možnosti
Foto

A děkuji za dobrý článek... R^ :-)

0 0
možnosti
PK

Nýmand prostě nemá jinou možnost zviditelnění, než pliváním na skutečné osobnosti. Tak to bylo, je a bude, a Zeman to dokazuje. (sakra, já už rýmuju jak Hermánek;-D). A samozřejmě karmuji R^:-)

1 0
možnosti
KV

A je to týž Peroutka, který prohlašoval, že se nediví německé nenávisti vůči židům a kdybychom byli v podobné situaci, tak bychom je nenáviděli stejně? Já vycházím nikoliv z toho s kým kamarádil, ale z toho, co napsal. A pamatujte si, že strom poznáte VŽDY až po ovoci. Každopádně je chyba se dívat na lidi optikou dnešní a nikoliv tou dobovou.

0 3
možnosti
PR

Diky,karma.Po nekom zbyde opilecke vravorani v katedrale a ostuda kam se podiva.

5 0
možnosti
KT
OK

O11t15a 51K48i40n81c

6. 2. 2015 19:44

Béďo, dost dobře jsi to napsal. Ale obávám se, že ten opilec na hradě by to stejně nepochopil.

9 0
možnosti
JR

J13a92r95a 38R31a24n21k

6. 2. 2015 20:58

A zdejsi klub Pratel Ruska bude vse popirat, karmaR^

4 0
možnosti
MR

R^ VAM KARMU. a ty dva vyborne romany jsem cetl, Pozdejsi zivot panny dokonce 2x, to clovek musi vychutnat, genialni dilo.

4 0
možnosti
Foto

Díky za vzpomínku. Nikdo na světě není dokonalý, ale kdyby bylo víc Peroutků, určitě by se nám dýchalo lépe.  R^

8 0
možnosti
LK

Všemu rozumím, ale co článek Češi, Němci a Židé (Přítomnost, 22. 2. 1939) je minimálně podivný, přečtěte si ho.  http://www.pritomnost.cz/archiv/cz/1939/1939_22_2.pdf neříká sice, že Peroutka je snad celoživotní antisemita, ale retorika celého článku je taková hnusně druhorepubliková, kdy ty stereotypy antisemitismu pronikly plně do jazyka autora.

1 5
možnosti
LK

Navíc byl napsán po křišťálové noci, tj obřím pogromu Židů v Německu, anšlusu Rakouska a počátku masové diskriminace Židů v Říši. Jako novinář evropského formátu samozřejmě vše věděl z novin atp. Přesto napsal tento výtvor. Naprosto respektuji, že byla složitá doba, ale i mnozí další spisovatelé v Čechách najednou psali podobné články. Konkrétně znám tvorbu dekadentního básníka Karáska ze Lvovic, v té době také vznikla skvrna na jeho tvorbě, oslavný v podstatě ponižující článek oslavujíci ducha vyšší německé kultury, Karásek se moc neorientoval v politice, ale Peroutka byl její matador a znalec.

0 1
možnosti
VS

Ferdinand Peoutka byl taky za ČSNS (jako nez.) v letech 1945 - 1946 poslancem prozatimního parlamentu.

7 0
možnosti
BM

Ano, děkuji za doplnění.R^

2 0
možnosti
  • Počet článků 199
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1289x
Jsem člověk zajímající se o vše, co nás obklopuje.

Seznam rubrik