Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

No a co to vzít opačně. Po porážce u Lipan dosáhly Čechy nebývalého rozkvětu, Bílá hora nebyla porážkou národa, jen vládnoucí kliky a Češi v ní vůbec nebojovali, Mnichov zajistil, že Češi nevykrváceli jako Poláci a dokonce se na rozdíl od Slováků dostali mezi vítězné státy. Zapomněl jste na rok 1968, kdy se rozhádali "hodní" komunisté se zlejma, ty zlé sjednotil Husák a ti hodní se pod značkou Charty 77 skamarádili se svými odpůrci... A že se u Marjanků doma perou kvůli MZ a KS, tak z toho bych neusuzoval na celý národ.

3 3
možnosti
MR

cesi meli stesti v nestesti. Za valky jak prvni svetove tak druhe svetove na tom byli lepe nezli sousedi, vcetne nemcu.I za komancu to byl velmi slusny a lidsky koncentrak, oproti sousedum. I ta zivotni uroven byla lepsi. Ba i mezilidske vztahy, i kdyz vim ze to moc lidi rozcili. Ale je dobre ze cesi nadavaji, a hadaji se - lepsi nez nasili.

3 1
možnosti
MR

Ve stredoveku to byvalo kruty, i v Cesku, na rozdil od jinych trochu mene krute. V modernejsich dejinach si to cesi vetsinou rozdavali ustne, a srovnavat prehmaty s jinyma, nemuzu si  pomoct, ale zlate Cesko.

1 0
možnosti
JJ

Autore, rozdurdění bloggeři nejsou celý národ. ;-D

4 1
možnosti
BM

Já vím, ale bylo to a je dosud vidno kolem...

1 1
možnosti
JSS

Pane,

         když Vám někdo- mnozí a je jich moc ubližují -jste ponižovaný, a to může být i tím, že prostě nemáte štěstí na prácia niž byste za to mohl, ap., tak je zcela normální být nevraživý! Prostě jste v pasti - východ nenalézáte.... 

Vyřešte tento a podobný problém, který tady už vyhloubil příkopy. Pak možná půjdeme spolu na pivo a může být líp.  Jinak jen blouznění......

1 4
možnosti
BM

Váš příspěvek jsem nepochopil....já přece nepíši o sobě ale historii našeho národa.

3 2
možnosti
Foto

O politice se doma nemluví. Je tolik jiných krásnějších témat.;-D

3 6
možnosti
MR

teda, cesi radi prehaneji a delaji se svetovi ve vsem spatnem, ale vy asi toho o dejinach jinych - i evropskych - zemich nevite nic, co? A asi necestujete. Ceske dejiny jsou oproti jinym  primo privilegovane, skoro zadne valky, zadne krvave revoluce, jen vzdy - jednou za dlooooouhatansky cas sllaby cajicek proti sousedum a jinym. Jediny kral nebyl zavrazden,(teda nama) snad krome Vaclava, ale tam to vypada ze se bratri porvali. A Boleslav toho do smrti litoval. Ze si to umime vyrikat, ze jsme od povahy demokraticti, ze nechceme aby kazdy mel stejny nazor jako ten druhy, to by nam mohli leckde zavidet.

0 1
možnosti
OK

Václav byl kníže, snad Václav III.?

2 0
možnosti
JK

Dokud si lidé budou myslet, že vyjádření jiného názoru je známkou nepřátelství, dotud tato země nebude svobodná. V naší rodině nemáme stejné politické postoje, ale nehádáme se kvůli tomu. A už vůbec ne podpásově. S kolegy o politice vůbec nemluvíme, to se do zaměstnání nehodí. Tam jsme proto, abychom pracovali, ne abychom žvanili.

3 1
možnosti
MK

Pěkná myšlenka a za ní karma, nicméně, pokud zde bude existovat ideologický výklad dějin, který zde trvá již od dob obrození a zelenou dostal Masarykem a pokračoval přes komunisty až dodnes, tak to nevidím reálné. Proto si velmi vážím Franty Palackého, který skončil své dějinami nástupem Habsburků na český trůn se slovy, že by nedokázal být objektivní. ;-)

4 3
možnosti

Hlavně že byl 10 století klid. Před husity se zabíjely pouze husy.

4 3
možnosti
  • Počet článků 199
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1289x
Jsem člověk zajímající se o vše, co nás obklopuje.

Seznam rubrik