Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MZ

Děkuji za slova Karla Čapka, skláním hlavu před jeho moudrostí a lidskostí... Ještě bych však ráda doplnila, že na stejné téma se vyjádřil o něco později i jeho bratr Josef, doporučuji k pročtení: http://capek.misto.cz/komunista-j.html.

1 0
možnosti
BM

Ještě jsem zapomněl v souvislosti s oním "nejdokonalejším systémem jenž přináší komunismus" zmínit Pol Potovu Kambodžu. Tam  byl onen komunismus dokonale uveden do praxe-3 000 000 mrtvých!!!

1 0
možnosti
MK

Myslím, že Bedřich ten Čapkův text nepochopil v jeho celkovém vyznění, zejména pak mu nedošlo, v čem spočívá velký (a nesporný) omyl velkého spisovatele. Je to způsobeno nepolíbeností K.Č. ekonomickými záležitostmi, ale Béďa snad už nějakou tu pusinku dostal, tak by neměl být tak zarputilý.

0 2
možnosti
Foto

Komunismus je zajímavý systém a jistě má větší demokatický potenciál, než současný režim. V tomto je nutno dát Tomiovi za pravdu, ten kdo zažil všechny ty různé Wagnery, Teplíky, Melčáky, Pohanky a LIDEM, ví, o čem mluvím R^

1 4
možnosti
MK

Pane Poláku a jak chcete

lidi přesvědčit?  Vy si vážně myslíte, že

někdo se vzdá podnikání dobrovolně?  Nechcete raději nechat na lidech,ať si žijí

podle svého? Nám komunisté sebrali všechno. Polnosti, statky a naštěstí nechali

moje prarodiče žít tam, kde se narodili. Jiní to štěstí neměli, ty vystěhovali

s ranečkem, jako sudetské Němce.

1 1
možnosti
Foto

A proč by se měl někdo vzdávat podnikání? Totální zestátnění po roce 48 byla jedna z největších blbostí, jichž se KSČ tehdy dopustila! Nejenže nemáme v plánu jakkoli ohrožovat podnikatele, my mám dokonce v plánu pomáhajit jim proti monopolním korporacím. Jak řekl jeden můj soudruh, soukromý podnikatel mimochodem: Znárodnit lidi, kteří jsou ochotni sami sebe zaměstnat, a pak pro ně hledat práci, je naprostá blbost.

0 1
možnosti

Pročpak jste necitoval ten závěr, v němž se Čapek ke komunismu přihlásil bezvýhradně: "... moje pře s komunismem není pře zásad ... věřím, že by nebylo nemožno aspoň si rozumět, a už to by bylo mnoho."

kde tedy máte nějaký odsudek komunismu a komunistů. Čapek pouze tvrdí,že není schopen býti komunistou, protože není dostatečně vykován.

2 3
možnosti
MK

Co zase lžete vy osobo?

1 2
možnosti
Foto

R^ Toho Čapka jsem chtěl také použít, protože je vyčerpávající. A platí dodnes.

5 1
možnosti
Foto

O71t84t42o 46Č19e23r68n27ý

21. 11. 2012 13:51

Pánové, stačí si přečíst "Analýzu programu KSČM" pro XXXI sjezd ČSSD z r. 2003. A to je i odpověď pro p. Poláka. Je to na internetu.

Autorovi karma.R^

5 8
možnosti
Foto

To je skoro deset let starý dokument. Dnes máme po osmém sjezdu v Liberci, máme nový programový dokument atd. Jinak se v tom dokumentu ČSSD jedná o polemiku ze sociálnědemokratického úhlu pohledu, což je v pořádku, je to korektní, ale my máme taky právo na svůj úhel pohledu a pokud jej zastáváme v rámci demokratického diskursu, což potrvrdil nespočet soudních rozhodnutí, netuším, v čem je problém.

2 9
možnosti
BP

Zamysleme se nad tím, co je Okamurovi neustále podsouváno - že je totiž populista.Myslím,že ne.Patřím k těm,kteří prožili většinu svého života ještě v bývalém režimu - a musím říci,že mě tento režim nijak neoslnil,myslím,že mě docela dost sral ,jako většinu mých vrstevníků.A na vlně této nasranosti se vyšvihli ti primitivní a uvozhření antikomunisté,kteří se zaklínají svou neotřesitelnou,antikomunistickou podstatou.To jsou dle mého názoru populisté a konjunkturalisté.Okamura si dovolil poukázat na některé pozitivní impulsy vzešlé z principu slova komunis ( lat. společný).Okamura nepotřebuje být komunistou,Okamura se správně ohradil proti stupidnímu antikomunismu,který navíc hlasají ti,kteří mnohdy vehementně spolupracovali s nomenklaturou bývalého,tzv. komunistického režimu ...

7 2
možnosti
Foto

Už chápu, proč jsme se o Čapkovi ve škole učili tak málo. Stejně jako o Masarikovi a kdo ví, kolik a čeho nás ještě soudruzi vyvarovali. To jsou a byli zmetci a hlavně hlupáci a fanatici.;-€

2 0
možnosti
Foto

Jinak: Okamura nemluvil o komunistickém režimu, ale o komunismu. Nutno dodat, že měl dodat: "jaký svět poznal v teoretických úvahách o společnosti". V praxi pochopitelně komunismus nebyl nikdy realizován. Podmínky k něčemu takovému dosud prostě nenastaly.

1 10
možnosti
MK

A nikdy nenastanou:-)

13 2
možnosti
  • Počet článků 199
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1289x
Jsem člověk zajímající se o vše, co nás obklopuje.

Seznam rubrik