Odešla další herecká legenda...

Pomalu, ale jistě odcházejí do hereckého nebe umělci, kteří dokázali svým projevem nadchnout diváky svými nezapomenutelnými vystoupeními. A to jak na jevišti, tak na filmovém platně či v televizních pořadech.

Jedním z nich byl i Lubomír Lipský!

Ta starší generaci si jej spojuje s Dědou Potůčkem z jedno prvních televizních seriálů Tři chlapi v chalupě, jehož název si vžil i do běžného života. Není bez zajímavosti, že postavu starého muže hrál ve skutečnosti v mužném věku.

Ale nebyl to pouze děda Potůček. Vytvořil celou řadu zajímavých a krásných rolí. Možno jmenovat třeba Dědečka ze Saturnina, kde si tuto postavui zahrál s velkou chutí. Dále to byly skvělé komedie Čtyři vraždy stačí drahoušku, Zabil jsem Einsteina pánové...a mnohé další.

Avšak hluboké umělecké zážitky si jistě odnášeli diváci z divadelních představení. Zde je nutno připomenout jeho roli  Babberlyho ve hře Charleyova teta. Zde až pozdního věku - během jednoho tohoto představení oslavil devadesátku - předváděl doslova herecký koncert. A jeho ztvárnění ženské postavy patří do oblasti rolí, které lze nazvat jako nepřekonatelné....

Ano herecký koncert. To je pojem, který se bohužel pomalu vytrácí. Přežívá ještě na některých divadelních prknech, ale bývaly doby, kdy i v jinak stupidních seriálech jsme se alespoň mohli potěšit hereckými výkony hlavních představitelů. Tehdy herci své vystoupení brali jako kumšt a snažili se odvést poctivě svojí práci. Dokázali se rozdávat svým divákům.....

A takový byl i Lubomír Lipský!!!!

Autor: Bedřich Marjanko | pátek 2.10.2015 17:51 | karma článku: 17,16 | přečteno: 447x
  • Další články autora

Bedřich Marjanko

"Jdu s hlavou vztyčenou...."

26.6.2020 v 13:56 | Karma: 30,02

Bedřich Marjanko

„Zločin a trest"

16.4.2020 v 11:41 | Karma: 13,63

Bedřich Marjanko

Velikonoční zamyšlení….

10.4.2020 v 10:59 | Karma: 11,04