Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Přičinlivý, lokajský blog. Doufejme, že většina voličů nechce čistit vrchnosti boty. Uvidíme zítra R^

1 1
možnosti
VH

To se jim to "kupovalo" po bitvě u Bílé hory. Autor jaksi neuvedl, že po vyhnání české protestanské šlechty ceny nemovitostí prudce klesly, že si tyto nemovitosti nemohl koupit každý, a že většina "kupujících" získala finanční zdroje za službu rakouskému okupantovi.

1 0
možnosti
Foto

Rodokmen nějakého knížete mě nebere, jsem chudá holka a ani nechci zbohatnout nebo zblbnout ;-)

3 4
možnosti
KB

Je to původem německá šlechta, která přišla po Bílé Hoře a je jedním ze symbolů "doby temna", ale o to teď nejde. Jde o to, že tady KS 7 let ve funkci ministra a místopředsedy vlády občanům pouze škodí a že jeho vládě důvěřuje pouze 9 procent občanů.

5 4
možnosti
BM

Omyl, Schwarzebergové získali inkolát, tj.právo se usadit v Zemích Koruny české již v 16. století, tj. před Bílou Horou.

4 4
možnosti
SB

Čestné slovo nevyčítám šlechtě, že byla taková, jaká byla. Prostě to odpovídalo tehdejší době. Ale prosím Vás, neříkejte, že byli na straně lidu. Takhle tehdy šlechta vůbec neuvažovala. Jestliže myslela na lid, tak jenom proto, že podvědomě chápala, že lid je pro ni zdrojem bohatství. Na lid se dívali možná tak, jako dnešní chovatelé na dobytek: Většinou se snaží kravám, prasatům nebo drůbeži zlepšit jejich podmínky, ale obvykle to není z důvodu milordnosti, nýbrž proto, že si uvědomují, že spokojenější zvíře jim dá vyšší užitkovost. Někteří se snaží jim ty podmínky zlepšit i trochu nad tento rámec, ale i to je jen domurčité míry a nakonec i takovýto chovatel to prase pošle na jatka (analogie: šlechtic poddaného využívá jako levné pracovní síly). Taková šlechta prostě byla. Nemohla za to, protože to prostě bylo dobou. Ale i když za to nemohla, tak je fakt že prostě taková byla.

4 2
možnosti
BM

Možná, ale mnozí dnešní "podnikatelé" se k vlastním zaměstnancům chovají hůř nežli ona šlechta na svůj dobytek.....

2 2
možnosti
SH

Chce to trošku Indulony....

3 7
možnosti
  • Počet článků 199
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1289x
Jsem člověk zajímající se o vše, co nás obklopuje.

Seznam rubrik