Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Kdyby tedy nebylo Ukrajiny, tak si ani nevzpomenete, že ano,

Vůbec se mi nelíbí a nikdy nelíbilo, že se minulost používá a jenom proto se používá jako klacek k mlácení názorových oponentů.

To máte stejné jako když komunisté využívali různá výročí k tomu, aby zdůraznili nebezpečí německého revanšismu a amerického imperialismu.

Můžete mi vysvětlit, co vás i jiné pisatele vede k ještě k hojnějšímu používání těchto komunistických metod k upevnění režimu?

Já se pak těm komunistickým pisálkům musím v duchu omlouvat, že jsem si je odvážil za něco takového kritizovat, a to i veřejně. Proč mi to děláte?

0 5
možnosti
BM

Já psal o obětech. A že jsem zmínil Ukrajinu, to byl evropský příklad a zároveň proto, že to trochu souvisí. Mohl jsem jmenovat Sýrii, Irák,Izrael, Pámo Gazy, tam také umírají nevinní.

A mimochodem. O srpnových událostech píši každý rok, Ukrajina neukrajina.......

5 0
možnosti
KV

Při pročítání všech možných blogů a reakcí na ně se obávám, že už jsme zabudli ;-O!!

5 0
možnosti
LN
KV

Vojska Varsavske smlouvy ( cest vyjimkam ) jsem vstoupila take se souhlasem USA. Ano byla to velka tragedie, ale kvuli ni bychom nemeli zapominat na daleko horsi okupaci Nemeckem 15.brezna 1939.

3 6
možnosti
BM

Na to nezapomínám. Až bude aktuální výročí, tak to si musíme také připomínat, to je samozřejmé. Avšak dnes máme 21.srpna........

5 0
možnosti
FS

ono, všichni říkáte okupace, ale ono to bylo vlastně na pozvání tehdejší vlády. Respektive ruská vojska k nám přijela v domnění, že jsme byli napadeni. Většina ruských vojáků tehdy přijela a nevěděla co a proti komu má bránit. Takže zodpovědná by měla být hlavně tehdejší vláda. A ať se to někomu bude či nebude líbit. Onen článek o průběhu demonstrací je sice přibarvený, ale dle mého soudu i ve veliké míře pravdivý. K narušení pořádku došlo a určitě se i výlohy rozbíjely, ničil se majetek a napadali se příslušníci VB a lidových milicí. Známe to všichni, viz. fotbalové zápasy atd. Jsem velikým odpůrcem cizích sil na našem území, ale nemusíme překrucovat a odsuzovat věci, které se staly a jak se staly. Ono i Václav Grázl první nebyl takový chudák, jak se ho snaží kdekdo vykreslit a také ono cinkání klíči bylo hojně podporováno nejen finančně západním sektorem. Takže ano, My nikagdá nězabuděm! Ale nepřekrucujme historii a nazývejme vše jak bylo.

2 10
možnosti
AS

A74d46a98m 67S85t86a76v58a

21. 8. 2014 9:13

"....My nikagdá nězabuděm! Nězabuděm?...": Marjánko, vy byste především neměl zabudnout září 1938 a březen 1939!!! Protože teprve události a následky těchto dat k nám později vtáhly SSSR!!! Kdyby nebylo bestiálního běsnění nacistického Německa v té době, Rusové by nikdy neusilovali vtáhnout sem!!! Teprve když byli bestiálně napadeni Německem, začali si vytvářet obranné valy proti dalšímu bestiálnímu podrazu ze Západu, jak tomu bylo od Němců a sto let před tím od Francouzů, kteří je vždy na dobré století vyčerpali a vy hlupáci se tomu jen posmíváte. Nepřeju vám pocítit na vlastní kůži co to znamená, postihlo by to i mě. Vy byste to ale potřeboval, jak pes drbání!!!

1 10
možnosti
BM

Co se týče let 1938 a 1939, v tom s Vámi PANE Stavo souhlasím. Avšak nezapomeňte, že do roku 1941 byl SSSR spojencem Německa. Existoval pakt Molotov-Ribbentrop na jehož základě si rozdělili Polsko a SSSR dostal volnou ruku v Pobaltí.

6 0
možnosti
JR

J36a37r63a 18R69a97n93k

21. 8. 2014 8:57

Bedrichu, rodice mych kanadskych pratel tehdy i protestovali, prave v poslednich nekolika dnech se opet v kanadskych mediich o okupaci v 68. dost mluvi, Sixty Eight Publishers....Skvorecky a Salivarova jsou zde znama jmena. Kdyz Josef Skvorecky zemrel, bylo to ve vsech novinach a tv uvadela dokumenty prave z 68.R^

1 0
možnosti
KV

A protestuji vasi pratele dnes proti genocide na vychodni Ukrajine, kterou provadi pucisticka vladavz Kyjeva ? Nebo jsiu uplne hloupi ?

1 8
možnosti
  • Počet článků 199
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1289x
Jsem člověk zajímající se o vše, co nás obklopuje.

Seznam rubrik