Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JF(

Je to celé postavené na hlavu, celá lidská práva, protože lidská práva mohou fungovat jen tehdy, jsou-li nedílně spojena s lidskými povinostmi. Nelze jaksi mít jen ta práva, bez jakýchkoliv povinností, to je nesmysl. Někdo přece musí platit daně a ta práva zajišťovat svými povinnostmi, zde je to jádro pudla. Každý může mít třeba právo na bezplatnou lékařskou péči, nechť ho má, ale tu péči musí přece někdo zaplatit, ještě jsem nepotkal lékaře, který by léčil zadarmo.

Každá účetní kniha totiž má dvě položky, má dáti a dal, perpetum mobile nexistuje, to už se ví dost dlouho, ale v EU se nám nepokrytě tvrdí, že lidská práva jsou naprosto svatá a že je platí stát, ale jaksi se zamlčuje, že stát žádné své peníze nemá a že ta lidská práva financují ze svých daní ti, na které zbyly jen ty povinnosti.

Takže toto jsou ta lidská práva, ti, co je mají a vyžaduji, pak ti druzí, co je nemají a ještě je těm prvním platí, otázkou je, jak dlouho je to ještě bude bavit.

Zde je totiž to hlavní meritum věci, vznik vstev společnosti, které se nepokrytě a programově přiživují na ostatních, právě pod pláštíkem lidských práv, nijak se v tom nic nedělá, aby se něco změnilo a zde vzniká velmi výbušný terén. Výtržnosti muslimů a dalších nepřizpůsobých menšin ve velkých městech západní Evropy v milulých letech, hořící auta, obchody, vraždění příslušníků majorit a řada dalších teroristických útoků - Madrid, Londýn, Paříž. I u nás, mačetáři a další, raději nebudu komentovat.

Proto volby do orgánů EU v příštím roce dopadnou, tak jak dopadnou, a to je dobře.

0 0
možnosti
TH

Mam takovou drobnou poznamku. Pisete: 

 "Ukázat, že přes odlišnou barvu pleti, věk či handicap je schopen být platným členem společnosti. A na druhé straně se snažit ten, který má tu schopnost, postavení či moc aby mu to jakýmkoli způsobem umožnil. "

Ukazat, ze pres odlisnou barvu pleti, vek ci handicap je schopen.....me dokonce i tohle  zavani  diskrimonaci, protze, ten , kdo ma spravne pohlavi, vek a je bez handivapu dokazovat nic nemusi. Proc vlastne musi nekdo ve spolecnosti dokazovat, ze je schopen ? .....ve skutecnosti to tak samozrejme je, o tom zadna.

1 0
možnosti
MR

M25i18l89a44n 93R83a76d95e11k

10. 12. 2013 20:49

nehandicapovany clovek take musi dokazovat, zadarmo ho tezko nekdo bude zivit nebo davat praci, co je spravne pohlavi? Spravna barva pleti, to je ruzne.

0 0
možnosti

Co to je za zvíře ta společnost?

0 0
možnosti
Foto

Prudce inteligentní článek :-P  To je občanská výchova pro žáky šesté třídy... Ale máte pravdu, každý nechť píše o čem chce a já to přece nemusím číst, že já vůl vůbec klikla na blogy, a zrovna na tohle ;-)

0 4
možnosti
BM

Paní Černá Vy mě ale nemáte ráda.... No proti gustu......;-D;-D

3 0
možnosti
MR

M66i31l59a82n 89R61a41d63e33k

10. 12. 2013 18:18

R^ pekne stvavy xenofobni ultrapravicovy fasisticky nackovsky hnusny clanek ;-D R^, vy myslite ze takove slovo "povinnost" se muze beztrestne dak k obcanovi? To patri jedine statu nebo bezbarve "spolecnosti", at se staraji. Jo ze kazdy jsme clen te spolecnosti to take neni radno zduraznovat. "spolecnost" jsou ti druzi, ti co se maji starat o ma prava.

0 3
možnosti
  • Počet článků 199
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1289x
Jsem člověk zajímající se o vše, co nás obklopuje.

Seznam rubrik