Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J56a75r90a 67R56a52n42k

2. 12. 2015 4:54

Karma, poslechla jsem si je, protoze mne to pred tim nijak nepoutalo.....jak jsem stastna, ze ziji na kontinente, kde veskera muzika, pochopitelne krome te klasicke zacinala:-)R^ a vzpominam na"Prazske jaro", tata byl jazzovy fanda a tak jsme vzdy hltali cela rodina.

0 0
možnosti
Foto

Co se divíte? Když se lidu líbí např. pan pr.. atd, proč ne Ortel? A to tu byli ještě horší!

Pro mladší ročníky doporučuji najít na netu báseň Karla Havlíčka Borovského "Tys bratr náš".  

Nebo v podání V+W+J zde: https://www.youtube.com/watch?v=d6UbyzoFZIc

(abych to měl správně odzdrojované).

KARMA!

1 0
možnosti
Foto

J74a52k11u65b 11R38o48t36h

1. 12. 2015 12:45

Pane kolego, zcela jste mne dostal onou písní Sabatonu. Úžasné. Proč právě oni, ptal jsem se, a pak jsem přečetl pana Vozába. Díky moc. Jinak souhlas s článkem a karma karmoucí.R^

2 0
možnosti
Foto

Proč oni? Nikdo doma není prorokem. Jen si vzpomeňte, kolik našich vynikajících lidí se proslavilo až v cizině, zatímco doma byli zavrženi.

0 0
možnosti
Foto

Zdravím Bedřichu,Joakim Brodér je po mamince čech a po otci švéd,tedy aspon myslím,že o tom někde mluvil..https://www.youtube.com/watch?v=HJGNi7qx8PE u nás dosti oblíbená kapela,poslouchá i moje dcera

2 0
možnosti
BM

Děkuji za připomínku... vím o tom.R^

1 0
možnosti
MP

Pane Marjanko, rozčilujete se tady nad skupinou Ortel(také ji neznám a tudíž neposlouchám s výjimkou jediné písně, na niž odkaz jsem našel v jedné diskusi). Rozčilujete se však špatným směrem. Kapela Ortel, jakož i jiná třeba určitá politická uskupení je jen následek nefungování politiků v otázkách, které lidi dnes především  řeší, čeho se bojí. Volají na své zástupce v Parlamentu a ve vládě, aby začali tyto problémy řešit a slyší v lepším případě chlácholení(buďte v klidu, nic se neděje, máme vše pod kontrolou) nebo v horším případě nadávky do xenofobů, nácků a připo... Čecháčků. Je pak zcela logické, že hledají to pomyslné stéblo, tj. veřejné názory, které souzní s těmi jejich. A to, pane, mravokárné kázání ani pohoršování se třeba nad Ortelem v žádném případě nezmění.

A když už zmiňujete Karla Čapka, předpokládám, že jeho dílo znáte, budete tedy vědět, o čem píšu. K. Čapek byl člověk, spisovatel a umělec který neměl v oblibě nějaká rázná a radikální řešení(viz třeba Krakatit).  Nicméně divadelní hra Matka, kterou dozajista velmi dobře znáte, byla typická agitka-výzva k obraně vlasti. Dílo, které se svou jednoduchostí vymykalo všemu, co kdy Čapek napsal. A dvě otázky na závěr: Proč myslíte, že ji(Matku) napsal v roce 1938 právě takto? 

Jak myslíte, že by Karel Čapek psal v dnešní době?

1 2
možnosti
ZB

To si jako myslíte,že Čapek by se dnes vezl na hysterické protimuslimské vlně jako Ortel,Okamura,Konvička,Bartoš a spol...?Nebo by zval něco takového jako Zeman mezi "pátečníky"....?Čapek byl skutečný vlastenec.

9 1
možnosti
Foto

Částečně mohu souhlasit, ale ne úplně. Projevuje se dlouhodobý deficit výchovy k občanství, ke kulturní sounáležitosti, ke skutečnému vlastenectví, k úctě okolí, v prezentaci nezkreslených dějin. Kulturní odpad, tedy nejen hudba, nás obklopuje od rána do večera a veřejnoprávní média, která mají v popisu práce být jaksi vlastenecká v tom širším pojetí, se naopak snaží držet krok s komerční kulturní bezpohlavnosti jen další produkcí zbytečných seriálů a jednostranných debat zaměřených na průměrnost. Chyba je v těch, co o tom rozhodují, respektive to mohou ovlivnit. V prvé řadě ve školách, kde se učí letem světem, kde má chetitská říše pomalu stejný prostor jako dějiny Protektorátu pokud se dějepisu týče. Zaměřme se na to, kdo zapleveluje vědomostní prostor relativizováním tradičních hodnot a kam to vede. Dnes, když někomu řeknete, že musí jít bojovat za tento stát, tak se většinou lichotivé odpovědi nedočkáte. Ano, protože bojovat za tento stát se dlouhodobě nevyplácelo. Nevyplácelo se to naší politické a národní reprezentaci. To, že přesto mnozí šli a bojovali na úkor toho, jen svědčí o tom, že to s námi tak špatné není. Ale byli také mnozí, kteří vítali "klid k práci" a ve jménu onoho importovaného klidu, dokázali "narušitele" nahlašovat, minimálně se jich nevšímat. No, nebylo takových málo. Tento národ má povahu Jekylla a Hyda a pere se s tím v novodobých dějinách už hodně dlouho. Řekl bych od r. 1918.

3 0
možnosti
BM

Tou poslední větou jste to dokonale vystihl...R^

0 0
možnosti
JZ

Také nevím, že nějaký Ortel existuje a vůbec mně to nechybí. Za článek zasloužená karma.:-)R^

2 0
možnosti
JS

Za vynikající video, karma. R^

1 0
možnosti
Foto

já ty vlastence viděl na demonstraci v Liberci - kanady, bomber, vyholené hlavy, tupý pohled, v ruce vlajku a řvaní "nic než národ".

Ne, děkuji.

7 0
možnosti