Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Bedřichu, dnes poloviční karma, protože souhlasím s tím, že smích na cizí účet je jen výsměch a není pěkný. Asi se nebudeme smát babičce, kterou vidíme padat na náledí, ale pomůžeme jí, anebo si nebudeme dělat šprťouchlata z člověka, který koktá, šilhá apod. Jenže ve filmech jsou postavy smyšlené, takže se nikdo konkrétní nemusí cítit dotčený, anebo ano? Ale je fakt, že druh humoru, který se Vám nelíbí, také nemusím. Další věc, se kterou nesouhlasím, je tvrzení, že normalizace byla pro náš národ těžkým obdobím, a proto vznikaly komedie, aby lidé zapomněli. Ale to se mi nechce rozebírat, a tak nezbývá než popřát hezkou neděli.

3 1
možnosti
Foto

Nechápu to rozčilování, vždyť pan Troška dělá přesně to, co lid požaduje. Proč se trápit se složitým scénářem vtipné komedie, proč vymýšlet neotřelé dialogy, když stačí, aby někdo řekl "hovno" a přitom si rozbil ústa?

Vše začalo na Nově, kdy místo vzdělávacích pořadů došlo k nakupení stupidních seriálů, sitcomů, kde je smích předem natočen. Poté se objevil Blesk, Aha či další podobné tiskoviny, které živí dnes a denně polovinu populace. Čtenářům nevadí, že jsou tam psány jen výmysly, hlavně, že se něco nového dozví na nějakou známou osobu /vyhýbám se pojmu celebrita, protože dnešní "významní" jsou zítra zcela bezvýznamní.

Takže - ať žije pan Troška se svými komediemi, protože on je barometrem úrovně našeho národa.

2 1
možnosti
TS

Myslím, že dobrý humor je ten, kterýmu se lidi smějou ;-) ale jo, Bedříšku, vím, co máte na mysli. Osobně jsem prožila po převratu šok, když můj oblíbený, vkusný a vtipný Ivan Mládek vsadil na toaletní humor. Nestačila jsem se divit... a s Troškou to máte to samý: Slunce seno bylo pro mě ještě sranda, ale Kameňák už mě nenadchl a Babovřesky ani nezkusím. U některých umělců revoluce otevřela stavidla toaletního humoru, jiným konečně dala možnost ukázat, co dobrýho umí - třeba divadlo Sklep konečně dostalo popularitu, kterou si zasloužilo. Dobrý je, že si dneska člověk může vybrat to svý. A že to naše zrovna nevede? No jo, takovej je život ;-) Přeju hezkou neděli!

2 1
možnosti
PV

Toaletní humor, to jsem neslyšel. Ale je to pěkné.R^ A pro Trošku přesné.

4 0
možnosti
PK

Neviděl jsem a ani nechci. Ale když už jste u toho humoru, tak bych se nad tím rád zamyslel. Není toho moc, aby to vydalo na samostatný článek, napíšu to jen sem do diskuse.

Díky novodobé ideologii politické korektnosti už humor nikdy nebude, co býval. Není pravda, že by dříve nebyl založen na dělání si legrace z někoho. Vždyť vzpomeňme třeba na film Zvíře s Belmondem nebo na Kouř od Sklepa. Jak si tam dělali srandu z buzen a co jsme se tomu nasmáli. Dneska už by si nikdo takový film nemohl dovolit natočit. Nakonec tyto filmy skončí v trezoru nebo v lepším případě budou předabovány do novodobého jazyka, jako kocour Mikeš.

A je to dobře nebo špatně? Sám nevím, ale jedno vím jistě - humor a politická korektnost se nějak nemají rádi. ;-(

2 1
možnosti
Foto

Vaše představa o politické korektnosti a vlivu na současnou kinematografii je přinejmenším zkreslená. Hlavně, když víte, kdo je abstraktním viníkem.

1 1
možnosti

I92v39o 22Ž90á59č94e51k

23. 2. 2013 22:09

Omlouvám se, to mi ujelo, chtěl jsem to jinak.

2 0
možnosti
Foto

Bedřichu, u mě ohřívač vody ...

Přiznám se, že některé komedie pana Trošky zhlédnu v klidu a do jisté míry i rád, ale je fakt, že jeho humor se začíná čím dál tím více přibližovat humoru až fekálnímu a urážejícímu jiné. Něco jiného je humor trilogie Slunce, seno, něco jiného pak Trhala fialky dynamitem a něco jiného Kameňáci ..... myslím, že jeho úroveň jde dost dolů (i z hlediska člověka, který u bláznivé komedie nečeká nic jiného, než útok na bránici). Krom toho, svým chováním se pan Troška začíná shazovat zcela sám ....

1 1
možnosti
Foto

Inteligentní předlistopadová legrace pomalu vymizela. Dnes je humor v podstatě založen na vtipu "šel pán po ulici a upadl" hah ha ha (nahraný smích). To se opakuje stokrát jinak a v Troškově podání dělá kasové trháky. Degenerace obyvatel se nejlépe pak pozná ve volbách, kdy bezdomovci nosí placku Karla Schwarzenberga. Všeobecný úpadek již zastavit nelze, proto jsem se těm vtipům začal smát také, neboť život je krátký Rv

2 10
možnosti
Foto

Vy jste kouzelnej :-P

Tady se mluví o komediích filmových a vy vytáhnete pana Schwarzenberga. Nechcete tu politiku komunist už naroubovat i do článku týkajícího se třeba různých způsobů pečení bábovky? Rv

10 2
možnosti
Foto

Skvělé komedie... dnes již kultovní filmy jako např. Kulový blesk,  Postřižiny či Vesničko má středisková... Cizí neštěstí, např. scéna s klaksónem, každá scéna s Hanzlíkem a Hrušinským končí poraněním druhého a v posledním snímku přejetí kombajnem. Máte trochu pokřivený ten metr.:-)

3 1
možnosti
BM

Avšak záleží na pojetí oné scény, Například Pepin v Postřižinách to nedělal schválně, právě naopak chtěl pomoci (kýbl na štafle) akorát se mu to jaksi nedařilo. A ono přejetí kombajnem nikomu neublížilo...

1 0
možnosti
VK

Kazdy mame nastavenou hranici vnimani srandy jinak. Ja napriklad miluju italske komedie s panem ucetnim, mam rad Bud Spencera a Terence Hilla, nedam dopustit na Ruzoveho Pantera. Originalniho, ne tu posledni americkou blamaz. Neprisel jsem na chut poslednim filmum pana Trosky, i kdyz jej povazuju za velice schopneho rezisera. Jeho humor mi nesedi, stejne jako jsem napriklad nikdy nebyl priznivcem Chaplina. Ale to je jen nazor jednoho cloveka. Docela nechapu soucasnou hysterii kolem Babovresk. Srovnavani tohoto filmu s napriklad odchazenim muze provest jen analfabet, protoze srovnavat se neda. Je to jen o vkusu a samozrejme o reklame. Jsem si jisty, ze pokud by neexistovala takova medialni masaz, mely by babovresky navstevnost polovicni. A taky jsem si jisty, ze prvotni uspech je jen velmi docasny.

3 3
možnosti
Foto

Humor nemusí být pohlazením, humor musí být vtipný. Když vás někdo hladí, není to vždycky k smíchu. Většinou je to nuda.

4 1
možnosti
BM

Myslel jsem to obrazně. Avšak smát se cizímu neštěstí (kopání a fackování přece bolí) nepovažuji za vtipné.....

3 1
možnosti
  • Počet článků 199
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1279x
Jsem člověk zajímající se o vše, co nás obklopuje.

Seznam rubrik