Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

No jo. Jsme majoritou. A nelibě snášíme agresivní jednání minorit. A co kdyby si ta minorita mezi sebou ustanovila nějaká pravidla, která nebudou proti mysli majority? A dbala na to, že výstřelky jejich minority by si měli sami korigovat, aby byli přijatelní pro většinovou společnost.

Tam je jádro pudla. Nejsme rasističtí. Jen odmítáme metody minorit, pokud jsou zde pouze na nějaké návštěvě. 

Toto je naše společnost a lze strávit, že jsou zde nějaké jiné, ale jsou povinny se chovat tak, jako my se chováme. A pokud se jim to nelíbí, nemají právo měnit pravidla naší společnosti, ale mají svaté právo odejít někam jinam, kde jim bude lépe.

11 2
možnosti
OF

Žiji ve Slezsku,pocházím z Těšínska.

Všichni nositelé Nobelovy ceny z Těšínska jsou Němci.

Němci jsou nadřazená rasa a my a Poláci jsme cikáni. Správně uvažuji autore ?

2 9
možnosti
OF

Paul Ehrlich,Gerhart Hauptmann, Fritz Haber, Otto Stern, Kurt Alder, Max Born, Maria Göppert-Mayer, Konrad Bloch, Reinhard Selten, Günter Blobel

2 7
možnosti
OF

Pokuď chcete Romům pomoct tak je musíte integrovat, chce to prachy a především dobrou vůli. Většina z vás jsou vyložení nebo latentní rasisté, není ve vás ani trochu dobré vůle nebo empatie. Měli byste se stydět. Za války se psálo " Židům a cikánům vstup zakázán", všichni v tom byli zajedno, jako dneska u těch Romů. Jediný, kdo projevuje trochu zdravého rozumu je pán Jirka Hermánek, údajně dříve spolupracovník Stb. To jsme to dopracovali. Vytvořili jsme ghetta a te´d se dívíme, co se děje. Zlatí komunisté v tom ohledu. Neztrácejte čas a přečtěte si jediný rozumný článek o této problematice z péra pána Janoty. Hluboce se za vás stydím.. Sejdeme se v pekle,

ale já vám tam budu velet .;-DRv

3 11
možnosti
BM

Romové jsou na našem území již od 15 století. Takže měli dost času se integrovat.... Židé mají 158 Nobelových cen. Kolik je vysokoškoláků mezi Romy????

6 0
možnosti
LS

Neni cigan jako cigan  no a co jako ? Co nam tim chtel autor sdelit? Ano souhlasim najdou se i dobri cigani ,ale takove abyste doslova  se zlatou svickou hledal . Pokud chcete vyjadrovat k veci ktere, etnikum je kulturnejsi,pozadejte fachmany z BIS aby nenapadne zamontovali miniaturni kamery do 100 cigansky rodin   a 100 rodin   bilych cechu. Oboji nahodne losem vybrane lokality i jednotlive rodiny . Pote to muzete zaznamy  porovnat a napsat o tom blog . A ja   a nejen ja ,ale nejspis  90 % cechu Vam presto aniz bychom  nejake zaznamy videli , uz ted muzem  rist , ktery narod tam vyjde kulturnejsi .

7 2
možnosti
LS

Jeste abych doplnil ,tak mne dost irituje jak spousta lidi obdivuje cigany pokut teda,takove znaji  , jak ziji slusnym sporadanym zivotem. Potut vse v poradku ovsem nabizi se otazka ,proc obdivovat a chvalit neco co by melo byt uplne normalni a co dela 90 % cechu.

7 1
možnosti
Foto

O Američanech to je známé. Před více než 40 lety nás na školení průvodců učili, že musíme začít jíst jako první, aby skupina viděla, jak to jídlo správně jíst. A jako příklad uváděli americkou skupinu, která, když průvodce nebyl s nimi, jedla knedlo vepřo zelo tak, že vzali knedlík, na něj dali kus masa a trochu zelí, přiklopili dalším knedlíkem a jedli to jako sendvič.

6 3
možnosti
OF

Vy tu také sedíte od rána, co tak jít  se projít do parku a zbalit nějakou bohatou

Američanku ?  Furt lepší než kouřit cigáro a psát nesmysly.-:-P

5 5
možnosti
Foto

Ono obecně je to u nás s kulturou stolování docela špatné, s kulturou společenských vztahů ani nemluvě. Já když vidím "umělce" s čepicí na hlavě, s kterou snad i spí, nejen asi stolují, to vidím také občas, tak bych jim ji nejradši srazil.

Fast food je jedna věc, jíte z papíru, druhá věc je, když dlabete z talíře a to rukou v restauraci.

6 2
možnosti
IH

I40r90e34n52a 20H76r96u14b61á

29. 5. 2013 13:57

Tak u té američanky je to spíš zvyk z fastfoodového způsobu stravování. V Mcd taky jíte rukama a smažený sýr - to jí mohlo opravdu připadat jako fastfood. Jinak já hranolky jím zásadně rukama, miluji ten pocit brát je do rukou a namáčet si je v tatarce - vidličkou to jde blbě. A že bych byla kvůli tomu ve stejném pytli s nemakačenkama a polozvěří bez hygienických návyků?

10 2
možnosti
BM

Již jsem to vysvětlil níže v diskusi.... Tak ještě jednou: Byl to příklad, že i mezi Romy se najde hrstka kultivovaných lidí a o té většině viz první postřeh..

3 6
možnosti
TS

Jéžiš, ty povodně jste ani neměl zmiňovat, pane Marjanko - vzpomněla jsem si, jak děčínští Romové nadávali do kamery ČT, že se jim nelíbí, co dostávají v nouzi k jídlu a že chtějí bagety a colu. Čert mě může vzít ještě dneska...!

19 0
možnosti
Foto

A víte co by jim odpověděla Marie Antoaneta? ,,...oni nemají chleba? Tak ať jedí koláče...";-);-D

6 4
možnosti
SB

K tomu, že není Rom ajko Rom a bílý jako bílý: Stoprocentní souhlas. Ale procentuální zastoupení bezúhonných a problémových občanů mezi jedněmi a mezi druhými hovoří zcela jasnou řečí.

8 0
možnosti
JJ

To možná hovoří především o tom, že romské etnikum má svou historii a ta není zrovna veselá. "Čeští" Romové z první republiky byli nacisty povražděni, přežila z nich jen desetina. Jelikož se o kulturu a historii tohoto etnika trochu zajímám, vím, že oni čeští Romové byli mnohem lépe integrováni do české společnosti a nepředstavovali nějakou problémovou skupinu. Tu představovali spíše čeští Němci. Když jsme je po válce vyhnali a pak látali díry v průmyslovém pohraničí dle těch nejlepších komunistických metod, mezi novoosídlenci byly i statisíce Romů z východnějších a nutno asi dodat i zaostalejších částí socialistického bloku. Že mezi sociálně i ekonomicky nejproblematičtější oblasti patří právě české pohraničí, je dáno problematickými historickými okolnostmi, jež se kupily od poloviny minulého století. Pád komunismu přinesl i docela nové nároky na lidskou samostatnost a individuální aktivitu, než jaké vyžadoval socialistický systém. Bohužel se český stát nesnažil narůstajícím problémům ve vznikajících ghetech a sociálně vyloučených oblastech nijak čelit a dnes mámé pohraničí takové, jaké je..

Mrzí mě a rozčiluje anticiganismus mnohých Čechů, kteří odmítají věci vidět v širších souvislostech. Dnes se na romské otázce již i docela dobře kšeftuje a vydělávají na ní často zrovna bílí, přitom způsobem, který jen prohlubuje degradaci a vyloučení stovek a tisíců romských rodin.

8 4
možnosti
SB

K té americké slečně: Jiný kraj, jiný mrav. Hodně Čechů například v Itálii působí jako exoti, protože chléb jako přílohu k jídlu jedí stejně jako doma: uchopí ho do ruky, vloží do úst a ukousnou. Jako cizinci mají právo nevědět, že v Itálii je to považováno za nekulturnost a že Ital si chléb ulamuje a do úst nese už jen přiměřeně velký kus odpovídající velikosti běžného sousta, ale nikdy u stolu neukusuje od chleba, pokud je to příloha k jídlu (samozřejmě pokud jde o obloženou bagetu, tak ano) . Američan v Česku nebo Čech v Itálii, pokud tam jsou jednou za čas na dovolené, ale nežijí tam trvale, prosto měhou některé věci neznat. To není nekulturnost, nýbrž neznalost.

7 0
možnosti
SB

Oprava překlepu: nikoli "měhou", nýbrž "mohou".

Omluva za překlep.

2 0
možnosti
  • Počet článků 199
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1289x
Jsem člověk zajímající se o vše, co nás obklopuje.

Seznam rubrik