Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

Juraj 1

17. 1. 2012 21:19
učitel, rspekt a žák

Jsou v tom rozdíly, Měl jsdem kantory, kteří ani nemuseli zvyšovat hlas a měli pořádek. Měl jsem kantory, který byli ochotni za výrazný přestupek žákovi klidně vrazit. Měl jsem kantorky, kterých si bohužel nikdo nevšímal, nebo bili na pohodu a klídek a nic nenaučili... Doba se mění, taky asi drzost a brutalita žáků roste, ale i osobnosti nám mezi kantory mizí... I dnes mají někteří (vzácně) úplný pořádek i ve třídě puberťáků a jiní ani třídu neobtěžují pokusem o učení či cokoliv jiného... Nevím. Kdybych přišel domů a řekl rodičům, že mi kantor vrazil, nakoupil bych k tomu ještě něco doma a rodič by se asi šel za mne kantorovi omluvit... dnes asi není vzácné napadení kantora  rodičem slovně, asi i manuálně..dělám taky s lidma a někdy je to masakr a to mám celkem výraznou přirozenou autoritu a k tomu většinou fyzickou převahu a rozhodně se nebojím ani fyz kontaktu a je to na mě vidět..někdy musím dělat s opilci,  kriminálníky..musíte mít slušné sebevědomí to vždycky ustát.Něco je špatně

0 0
možnosti
JS

Juraj 1

17. 1. 2012 21:04
výchova psů a dětí

jistě nejde úplně srovnávat, ale dobře vedená výchova štěněte je v podstatě metoda cukr a bič. Cukr může být pochvala, nebou kosek sýru a musí být sposta cukru a sposta prostoru pro realizaci štěněte. Na druhou stranu bič je pokárání, někdy hlasitý zvuk (plesknutí stačí) , někdy věku a váze štěněte přiměřené plácnutí.

Na téma trestání dětí a výchova- rodiče terorizující děti duševně nebo fyzicky patří do krimu. Na druhou stranu když mi syn zmizí a vyleze na 8m strom odkud nemůže slézt- asi ho nebudu chválit. Když se utrhne a běží pod auto tak ho aky zastavím jakýmkoliv prostředkem. Pak taky děti hledají hranice, testují, co se dá.OK, domluvím, vysvětlím, pokárám .... a co dál když to nefunguje- přiměřený trest věku váze a chápání dítěte je na místě a funguje jistě lépe, než nekonečné vysvětlování.

1 0
možnosti
JS

Juraj 1

17. 1. 2012 21:05
Re: výchova psů a dětí

Krom toho, časem na to přijdou, že po pokárání je další stupeň nějaké plácnutí a k tomu třeba zákaz ...zbytečně to neryskují a stačí většnou slovní řešení.Samozřejmě, potřebují zájem, lásku, laskavost..prostor a čas k rozvoji těla i duše... .. Co je na tom špatně?

0 0
možnosti
H

habit-.!..

17. 1. 2012 19:50
... hovoříte mi z duše...

... dnešní výchovné metody jsou ten nejlepší způsob, jak dítě nepřipravit na střet s realitou - vypěstovat v něm přesvědčení, že může všechno je ten nejhorší trest - ostatně nedávno si můj 24tiletý syn vzpomněl, jak pouštěl druhým uchem ven všechny ty promluvy do duše, kterými jsem ho častoval, ale když jsem mu málem přerazil nos poté co nazval matku krávou, rázem si uvědomil, že jsou jisté meze, za které se nesmí... a pamatuje si to dodnes...

R^

1 0
možnosti
B

bofums

17. 1. 2012 19:21
Opravdu nemáte jinou fotku ?

Pochopil jsem, proč některé kantorky přesluhují, není to pro peníze, ale pro zvýšení kázně!

Většinou jsou totiž již opotřebované a vzhledem se přibližují Vašemu fotu.  Řekněte sám-

Vy byste se / být školákem / nebál, kdyby se před Vámi objevil " bubák" ?  Vyměňte,prosím,

svou fotku- hrozí reálné nebezpečí návratu F.F, od něhož jste dnes dostal karmu !

Pěkně prosím!!!!

1 0
možnosti
VH

Stará kára

17. 1. 2012 18:31
Plně s vámi souhlasím, jen .....

Jen vaše tvrzení, že školství za socializmu bylo na úrovni mně připadá úsměvné (no: spíše srandovní). Prošel jsem jeho všemi stupni. Úroveň byla nejpozději od druhého stupně základní školy žalostná. Věřte, že toto konstatování nemá co dělat s ideologií. Jsem prostě přesvědčen, že naše školství již přes 65 let nestojí za nic.

0 0
možnosti
N

nottingham

17. 1. 2012 18:13
Vychovne pohlavky.

Vychovny pohlavek je ucinejsi nez 1000 slov. Dnes deti vedi, ze maji sama prava, ze nikdo jim nic nemuze a zneuzivaji toho. Vratme se o 20 let zpet. Kdyz dite zlobi, kantor mu vlepi vychovny pohlavek a hotovo.

1 0
možnosti
B

bofums

17. 1. 2012 19:23
Re: Vychovne pohlavky.

Když von je někdy takový " macek " pro smrtelníka dost finančně náročný ;-D

0 0
možnosti
G

gaisaka

17. 1. 2012 18:11
Něco tak hloupého už jsem dlouho nečetl.

Už jen ty zvířecí matky..ale věcně. Nějak mi úplně není jasné, kolik že tak geniálních vědců/státníků bylo doma sekáno jak žito. Masaryk, možná. Jinak je celkem dobře dokázáno, že k úspěchu v obou zmíněných profesích je nejdůležitější kreativita, neb donutit se člověk za nějakou cenu může vždycky, vůle je jaksi z principu volní, že,)A kreativita mlácením zrovna nevzniká.

Jak taky můžete balit do slov o hozených koších a podobně realitu,kdy naše mládež má leckdy už kolem 13 dostatek rozhledu, znalostí a někdy i moudrosti na to, aby vnímala nekvalitní pedagožstvo nekriticky? Protože přiznejme si, žádná profesní skupina není plná andělů.Ti, kteří jimi jsou, ovšem zvládnou svoje třídy (ratolesti) přirozenou autoritou, hravě a bez jakéhokoliv násilí.Když naše češtinářka zvýšila hlas, tak jsme zaklapli organizéry, shrnuli duno pod lavici a fakt drželi pysk.Naopak, polovzdělaní kantoři se sklonem k fyzickému řešení konfliktů jsou právem neoblíbeni.

0 0
možnosti
D

duhacenzor5

17. 1. 2012 18:31
Re: Něco tak hloupého už jsem dlouho nečetl.

Ve třinácti má dostatek rozhledu, znalosti i moudrosti.....;-D;-D;-Dtrochu si pleteš pojmy s dojmy, třináctiletý zloděj, ochlasta a feťák, co mu vše prošlo , protože je jenom "hyperaktivní", neumí číst a psát, protože je "dyslektik" a dysgrafik". drzý, arogantní spratek, neumětel a chonické netáhlo, co se odvažuje posuzovat "nekvalitní pedagožstvo"  je jen trapný produkt systému, který napasoval grázla mezi slušné děti,. místo toho, aby ho z jejich blízkosti odstranil. Časem možná poznáš, že ten "rozhled, znalost a moudrost" je o něčem jiném.

2 0
možnosti
FV

Fidozasne

17. 1. 2012 18:09
karma

R^

0 0
možnosti
N

NewDorianGray

17. 1. 2012 18:03
Učitelky mateřských škol...

...musí čelit agresivitě dětí, záměrnému poškozování věcí, krádežím, ale například i šikaně a kouření mezi nejmenšími Čechy.

.

Vynikající. ;-D

0 0
možnosti
MS

milan166473

17. 1. 2012 17:59
ano

ano ano:-)[>-]

1 0
možnosti
  • Počet článků 199
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1279x
Jsem člověk zajímající se o vše, co nás obklopuje.

Seznam rubrik