Dcera hlavy státu je také jenom člověk, ale.....

Tan nám český bulvár nabídl další sousto pro senzacechtivé občany. Po Ivetě Bartošové je to kauza nahrávky bujarého večírku na kterém udajně řádí naše "první slečna" Kateřina Zemanová. Sociální sítě jsou plné diskusí o pravosti nahrávky, o tom zda je to slečna Kateřina nebo dvojnice, zda je to vhodné či nevhodné. Z Hradu zaznívají z úst těžce zkoušené mluvčí řeči o podvrhu či fotomontáži. Ať je to pravda či nikoli, jasné je, že se podobná situace stát může.

Různá extempore rodinných příslušníků hlav států jsou běžná na celém světě. Stačí si připomenout veselé kousky britských princů Williama a Harryho jejichž fotky plnily stránky bulvárních časopisů. Či milostné aféry dcerušek monackého knížete. Na povrch čas od času vyjdou i skandálky synáčků, dcerek či vnuků prezidentů řady států. Různé aféry se táhnou celými dějinami lidstva. Jako příklad je možno uvést nejznámější aférku z poslechních let Rakouska-Uherska, kdy synovec  Františka Josefa I. a otec pozdějšího posledního císaře Karla, arcivévoda Otto vešel do restaurace hotelu Sacher oděn pouze šavlí a Řádem zlatého rouna. Proti tomu je dovádění "první slečny" skutečně slabý odvárek.

Novým fenoménem v naší současnosti je ten fakt, že pan Zeman je první prezident v demokratickém systému naší republiky, který má tak mladého potomka. Jan Masaryk sice ve svém raném mladí způsobil svému taťkovi nemálo vrásek na čele, avšak v době otcova prezidentování již byl zralý muž. Prezidenti Beneš a Havel žádné děti neměli, takže jim podobné starosti ani nehrozily. No a synkové Václava Klause již měli jiné zájmy nežli pařby na bujarých večírcích.

Dceři prezidenta republiky je devatenáct let. Je ve věku, kdy její vrstevníci si plnými doušky užívají života. A ona není jiná. Navíc zřejmě zdědila i jisté otcovy geny. Takže nějaký ten výstřelek je normální a patří ke každodenní realitě.

Avšak co by nemělo být normální?

Když se něco vyvede, tak to nezapírat a nelhat.

Prostě to přiznat. "Ano byla jsem tam a tam, vyváděla jsem to a to, možná jsem to přepískla...."

Ačkoliv  je to dcera hlavy státu, měla by se proto podle toho tak chovat a též místo rajzování s tatínkem po světě se věnovat svým školním povinnostem, přesto je to člověk z masa a kostí.

A my to pochopíme. Aspoň většina z nás.

Autor: Bedřich Marjanko | středa 9.10.2013 13:04 | karma článku: 37,75 | přečteno: 8999x
  • Další články autora

Bedřich Marjanko

"Jdu s hlavou vztyčenou...."

26.6.2020 v 13:56 | Karma: 30,02

Bedřich Marjanko

„Zločin a trest"

16.4.2020 v 11:41 | Karma: 13,63

Bedřich Marjanko

Velikonoční zamyšlení….

10.4.2020 v 10:59 | Karma: 11,04