Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JK

Len "naprostý blbec" môže dobrovoľne pozvať cudzie vojská na svoje územie. A je jedno aký veľký kamarát je s druhou stranou.

Cudzie vojská totiž VŽDY znamenajú určité obmedzenie - aj vo vzájomných vzťahoch. Ak mám doma veľmi dobrého kamaráta, tak na pár hodín, max. dní, ale nie natrvalo. Ryba a hosť totiž na tretí deň smrdí.

Cudzie vojská sa ľahko pozývajú, ale neporovnateľne ťažšie sa ich krajina zbavuje. To nie je len tak, povedať po 20-30 rokoch americkému prezidentovi - choďte z našej krajiny preč. 

Okrem toho, USA sú veľká krajina so záujmami na celom svete. Vŕtajú sa aj v dierach, kde ČR nemá ani diplomatické zastúpenie. Tým si samozrejme vytvárajú vo svete nepriateľov. Prečo by mala ČR zvyšovať svoje bezpečnostné riziko kvôli "dobrodružstvám" amerických politikov?

2 0
možnosti
MK

M51i87l24a85n 28K96e97s19l

6. 6. 2014 6:52

Nejlepší,zrušit imperialismus.

1 0
možnosti
Foto

Já bych navíc dal zrušit blbost.

5 0
možnosti
TH

Někde jsem četl zajímavou větu.Žijete v uzavřeném systému a neumíte si představit síly které se shromaždují kolem vás.Tady se řeší USA,EU a Rusko,ale je to dohromady asi jedna sedmina světa.A ten zbytek světa asi neexistuje.Berte Římské zlato,pod tímhle heslem útočili barbaři na Řím,no a přiznejme si patříme mezi nejbohatší(i když většina lidí a bohužel i politiků tvrdí opak).Patříme mezi nejbohatší s minimálním zájmem o ochranu tohoto bohatství.A tím nemyslím jen peníze,je to kultura,sociální systém,právní systém atd.Jo a třeba taky dostatek pitné vody.

3 0
možnosti
JS

V každé době se najdou politici, kteří budou psát "zvací " dopisy. Nejdřív byl v kurzu SSSR, teď je USA, za pár let bude možná Čína. Proč se musíme pořád někomu klanět a před někým se hrbit ???

6 9
možnosti
PK

P63a55v47e11l 16K19u98l62a

5. 6. 2014 20:09

Co to je za hloupé kecy, tohle? SSSR nebyl v kurzu, byl to okupant. USA jsme si svobodně vybrali. Pokud ne, napište, v čem se mýlím.

16 5
možnosti

Měli bychom se tázat, co přináší přítomnost zahraničních vojsk pro česká děvčata. Samé potěšující zprávy.

 Za prvé přiznání českých chlapců, že sami nedokáží ochránit jejich čest před cizími uchvátníky. Proč by tedy česká děvčata měla padat do náruče českým chlapcům, fakt není jasné.

Za druhé samozřejmě zvýšenou přitažlivost těch cizích ochranitelů, kteří se tak na úkor českých chlapců budou těšit zvýšené pozornosti českých děvčat.

Za třetí vzhledem k přiznané a doznané rizikovosti pobytu na českém území se zvýší tendence českých děvčat vdávat se do zahraničí a rodit a vychovávat své potomky právě tam.

Takže výsledkem pobytu cizích vojáků na českém území v dohledné budoucnosti bude, že nebudou mít zde koho chránit.

5 1
možnosti
LV

L59e87o 93V14a50n66ě38k

5. 6. 2014 16:52

Ještě párkrát nás někdo bude okupovat až nakonec zjistíme, že je lepší si spojence vybrat než čekat až nám sem napochodují bez ptaní.

11 1
možnosti
BM

Naši, tedy čeští vojáci, jsou rovněž vojska NATO tak si myslím že už tu jiné mít nemusíme. Něco jiného je situace Slovenska a Polska kteří s Ukrajinou přímo sousedí.

3 1
možnosti
PK

P74a55v92e84l 70K48u15l35a

5. 6. 2014 18:21

My ne, že tu jiné mít nemusíme, my tu vlastně jiné ani mít nemůžeme. Všechna vojska NATO, jsou naše vojska. Jestli někteří budou mluvit česky a jiní anglicky (nebo americky;-)) je mi fuk. Hlavně ať nemluví rusky!!

16 2
možnosti
JS

Líbí se mi, jak si rusofilové stále předělávají fakta.

1968 fakta - SSSR nás vojensky obsadil, naše armáda o ničem nevěděla, krom nejvyšších míst a velitelských center - a ti měli rozkaz  -a dále ho šířili - nedělat nic. Ono také proti tak masivní operaci by cokoliv jiného asi vyústilo v dost nepěkné věci.

2014 fakta

- Putin obsadil Krym navzdory všem smlouvám svými vojáky a vypadalo to, že půjde dál. Polsko, které narozdíl od nás ruské vylomeniny (po staletí stejné) nezapomíná, požádalo NATO o posílení vojsk na východě a u sebe.

- Obama řekl, že spojenci nezůstanou sami a že USA sem pošlou více vojáků. NEŘÍKAL KAM PŘESNĚ, ale VÝSLOVNĚ JMENOVAL POLSKO A POBALTSKÉ STÁTY.

ČR a SR, resp socanští premiéři se snaží nahrabat nějaké voliče odpovědí na otázku, kterou jim nikdo nepoložil - tedy, že ve svých zemích nechtějí žádné vojáky USA. Pardon levičáci, jste opravdu k smíchu (i s naší zubatou pleší).

21 6
možnosti

Až mi někdo vysvětlí, proč je lepší mít  žádné cizí vojáky na českém území než nemít žádné cízí vojáky, tak třeba ty nebohé Amíky budu brát.

3 0
možnosti
Foto

Já ještě nedávno proti jiným, než našim vojákům alance brojil, ale nynější situace můj názor změnila, přes veškeré výhrady, které k tzv. západnímu systému řízení věcí mám, jsem sakra rád, pokud je budeme moci mít za zadkem....

6 2
možnosti
  • Počet článků 199
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1289x
Jsem člověk zajímající se o vše, co nás obklopuje.

Seznam rubrik