Bude konečně líp?

Tak pročítám blogy jeden za druhým. Téměř všechny se zabývaj jedním. A to včerejším rozhodnutím pana prezidenta s konečnou platností zlikvidovat dosavadní vládu.

Splnil tak svůj předvolební slib, že ukončí tuto vládu. Avšak nebylo to jeho přičiněním, neboť vláda se zrušila prakticky sama. Co se po tři roky nedařilo opozici, to dokázala jedna blondýna během několika dnů.

Jistěže tato vláda nepatřila k těm nejkvalitnějším. Ba měla k ní dosti daleko. Už na počátku budila podezření ona podivná partička s bývalou hvězdou předlistopadové publicistiky na čele a zvláštní postavou s napoleonským komplexem v pozadí. A samozřejmně vůbec nezklamala......

Ani ministři nevynikali obzvlášními schopnosti. Ministr Drábek dokázal svůj rezort přetvořit na Ministerstvo nezaměstnanosti a asociálních věcí. Další ministr pořád něco odkloňoval tak dlouho až se musel klanět ze svého rezortu sám. K předpokladům vykonávat úřad ministra kultury stačila znalost rockové skupiny Kabát či praxe družinářky u jeho nástupkyně.  Rovněž ministru školství stačila zkušenost vězeňského vychovatele. K tomu ještě přípočtěme excesy ministra financí patřící do restauračních podniků kam se bojí policie i v pravé poledne či osmidení ministrni obrany, a máme vládu pohromadě.

Jenže. Ono zatýkání a v několika případech i uvěznění nejrůznějších doposud vysoce postavených osob o něčem svědčí. Každý si může snadno spočítat, že  ty ohromné majetky si nenahrabali za ony pouhé dva tři roky. Že museli krást a podplácet dlouhá léta. A teprve tato vláda se snažila je klepnout přes prsty. Sice ne zcela a dokonale, ale přece. A nakonec i tak, že nakonec spadla do vlastní jámy.

Nebyla to vynikající vláda. Hemžilo se to různými Kolíbříky, Krtečkami a Umělými psi. Avšak jaká bude ta nová vláda k níž v naději upíná národ své zraky. Bude lepší a dokonalejší?

Pan prezident se chystá jmenovat vládu z řad svých nejbližších přátel. Z lidí, kteří jsou mu oddaní a budou mu naslouchat. Tato vláda má šanci vládnout ač s důvěrou či nedůvěrou až do voleb ať předčasných či řádných. Je velmi pravděpodobné že její členové zasednou do poslaneckých lavic či vládních křesel po volbách. Prezident republiky dle Ústavy nemusí jmenovat premiérem předsedu vítězné strany, může jmenovat kohokoli jiného z této či jiné strany jenž se dostane do sněmovny. A samozřejmně to nebude někdo, kdo by se panu prezidentovi nelíbil a nenaslouchal by jeho rad. Vzpomeňme si na ony "zlaté časy" opoziční smlouvy ve stylu: "Vládneme, nerušit!"

Takže. bude lepší a dokonalejší?

Mnozí říkají, že horší už to být nemůže.

Ale může. Bohužel....

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Bedřich Marjanko | středa 26.6.2013 14:47 | karma článku: 17,28 | přečteno: 773x
  • Další články autora

Bedřich Marjanko

"Jdu s hlavou vztyčenou...."

26.6.2020 v 13:56 | Karma: 30,02

Bedřich Marjanko

„Zločin a trest"

16.4.2020 v 11:41 | Karma: 13,63

Bedřich Marjanko

Velikonoční zamyšlení….

10.4.2020 v 10:59 | Karma: 11,04