Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Dík za milé úvahy!

Můj život byl také plný kotrmelců. Moje matka byla moudrá, usilovala o náš širší pohled do života, ale samotný vztah k životu mi dát nedokázala. V šesti letech mi byla předána katolická institucionální víra. V době dospívání jsem prožil přísný celibát, což mne poznamenalo jakýmsi nevědomým odklonem od přírody. Pak jsem musel vše dohánět a poznávat ženský svět. Rozdával jsem více bolesti než radosti. Při druhé svatbě přijaté svévolí i nevolí jsem nakonec dopadl dobře. Vzbouřil jsem se proti Bohu, než jsem si uvědomil, že jde vzpouru proti Církvi. Osvobodil jsem se od závislosti na církevním narativu, který mi dnes občas připadá jako příliš materialistický, a přes nejrůznější kotrmelce jsem poznal Boha ve své Duši, jako určité Alterego, se kterým vedu dialog. Jsem Bohu vděčný za svůj život, za svoje poznání v životě, stále bych chtěl vědět víc, i když láskyplná náruč Boží se blíží. A nevadí mi, že někdo říká, že spěji do Nicoty. To je jeho pohled. Dopřejme mu ho. Bůh mne dovedl k životu, k ocenění daru sexuality a lásky, k Božímu stvoření. Deo gratias!

Nejspíš jste krásná, moudrá žena! Bůh Vám i Vaší rodině žehnej!

Deo gratias!

:-)

0 0
možnosti
Foto

Bohumír Šimek :-) děkuji Vám za milý koment, vesměs bych s ním i souhlasila. Jen nad poznámkou, že "někdo říká, že spějete do Nicoty" bych se zbytečně nepozastavovala. I ten, kdo to tvrdí, má svou pravdu, stejně jako mám já tu svou ze zážitku transcendence, k níž stejně každý musí svým tempem dojít, totiž, že Bůh/Duch je všude ve všem, a jen teď, takže všechno je JEDNO VR^.

0 0
možnosti
Foto

Před lety jsme měli setkání spolužáků - mohlo nám tehdy kolem 45. Jeden ze spolužáků byl tehdy čerstvě ženatý, samozřejmě už podruhé. Takže si budoval nové hnízdečko lásky a vykládal, co všechno byl se svojí tchýní nakupovat, zařizovat a co všechno tchýně říkala a udělala. Když jsem to chvíli poslouchal, tak jsem mu nakonec řekl:

- Hele, mně se zdá, že si snad rozumíš víc se svojí tchýní než s manželkou.

- Víš, že mám někdy taky takový pocit.

- No, když ti nevadí ten věkový rozdíl.

- Jaký věkový rozdíl?

- Přece mezi tchýní a tebou.

- Ale vždyť ona je o dva roky mladší než já.

0 0
možnosti
Foto

Vlastimil Kraus R^děkuji Vám za Váš veselý postřeh, takovou zkušenost já nemám ;-)

0 0
možnosti
  • Počet článků 72
  • Celková karma 13,05
  • Průměrná čtenost 556x
Jako nenapravitelný idealista si myslím, že všechno má smysl v poznávání a poznání, že každý člověk může svůj život udělat  šťastnějším.  Proto jsem po spontánním uzdravení plicního nádoru a "bosém" přechodu ohně v r.1993  hledala s mnoha lidmi odpověď na otázku jak to udělat. Tak vzniklo pojmenování opakujícího se obecného mechanismu lidských životů -  Automediace®. Napsala jsem knihu "Zpověď advokátky... že všechno je správně?" a občas nabízím inspiraci popisem svých lidských vhledů... 
Těším se...

Kontakt: www.voriskova.cz

Seznam rubrik