Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
LM

To co jste napsala, je velmi krásné, ale velmi těžké. Představuji si dítě, které se při hádce, nebo rozvodu má rozhodnout na kterou stranu se přikloní nebo přidá. Která ta strana je správná? Musí volit? V tomto případě, pro dítě, není nebo je volba nutná, ať to bolí koho chce? Dítě nebo dospělé...

0 0
možnosti
Foto

Tak tak, nejlépe je vyčkat, jak to dopadne a pak se s výkřiky slávy přidat k vítězné straně. :-P

1 0
možnosti
Foto

Pavel Dvořák hm, tak tady se zase pletu. Totiž jsem se domnívala, že jste zralejší a moudřejší. No nic :-)

0 1
možnosti
KT

"Běda vám, předáci, předeběhli jste všechny a navíc jste se vykašlali na zadáky. Rovněž běda vám, zadáci, kteří jste se nechali předeběhnout předáky. Ale blahoslaveni buďtež vy, středáci, kteří jste nezůstali ani vepředu, ani vzadu."

2 0
možnosti
Foto

Klára Trnková, ano, kteří nezůstali ani vpředu ani vzadu, nýbrž spočinuli všude. To je trnscendence R^! Děkuji Vám :-)

0 0
možnosti
Foto

No... trochu meditace. Tezko se to popisuje. Vyvazenost a nadcasovost... nebo tak nejak. Obcas je dobre se zastavit. Diky za pripomenuti.

Hezke.

1 0
možnosti
Foto

Lenka Kištofíková já děkuji Vám, potěšila jste mě R^

0 0
možnosti
Foto

Každý má svou stranu a je jeho věcí, jestli zvolil tu správnou stranu. To je totiž velmi důležité, neboť zvolit stranu špatnou, a to dokonce ve společnosti, zavání společenským fauxpas (jak to známe my, lingvisti) a dlouhodobým, a možná i doživotním vyřazením z dané společnosti. V takovém nedobrém případě je velmi vhodné při nejistotě o správnosti strany, uchýlit se k radě druhé, třetí, ... či další osoby, která by snad mohla pomoci nejisté(mu) s volbou strany, správné. Navíc taková konzultace v dané společnosti by se mohla rovnat již zmíněnému fauxpasu, což není žádoucí. Je tedy zřejmé, že v tom jedinec zase zůstává sám a sám musí zvolit stranu jemu potřebnou. Řešením by snad mohla být konzultace MIMO daný socio-ekonomický okruh, zde však nabývá velmi výrazného významu časové kriterium, neboť realizace externí konzultace v časovém horizontu po uplynutí potřeby volby strany, se jeví být nejen kontraproduktivní, dokonce i s velmi nepříjemnýé, nevhodným, nemilým následkem a snad i směřující k vytváření psychosomatické jizvy.

Tolik má troška k úvaze o problematice volby správné strany.

2 1
možnosti
VV

Jisty Emanuel Moravec take kdysi nezvolil tu spravnou stranu, ale nakonec se zachoval cestne.

jsem zvedavej na zdejsi Josefy Jury a Zdendy, jak se zachovaji oni.

2 1
možnosti
Foto

Jura Doležal díky Vám, pane, za podporu a V

0 0
možnosti
  • Počet článků 72
  • Celková karma 13,05
  • Průměrná čtenost 556x
Jako nenapravitelný idealista si myslím, že všechno má smysl v poznávání a poznání, že každý člověk může svůj život udělat  šťastnějším.  Proto jsem po spontánním uzdravení plicního nádoru a "bosém" přechodu ohně v r.1993  hledala s mnoha lidmi odpověď na otázku jak to udělat. Tak vzniklo pojmenování opakujícího se obecného mechanismu lidských životů -  Automediace®. Napsala jsem knihu "Zpověď advokátky... že všechno je správně?" a občas nabízím inspiraci popisem svých lidských vhledů... 
Těším se...

Kontakt: www.voriskova.cz

Seznam rubrik