Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vážení pánové, musím vám poděkovat. Číst umím velice dobře (to tu jeden řešil), vyznám se v tom co dělám (odpověď pro jiného). Ale na základě toho co jste psali jsem si dopis dnes u bábi přečetla ještě jednou. Pořád tam bylo co jsem řekla, ale po tom co jste tu psali jsem zavolala na úřad. A ejhle - bábi byl zaslán špatný dopis. Že prý toho mají moc, tak se splést mohou. Sice se mohla paní alespoň omluvit, ale budiž. Tak jako tak si ovšem říkám, že u lidí nad určitý věk už by mohli prostě nechat doběhnout staré. Řešilo se to tak kdysi se starými občanskými průkazy, kdy velice rozumně někdo usoudil, že honit staroušky vyřizovat nový celkem vzato nemá cenu. 

Protože stejně i pro výměnu to bude slušná anabáze - pořídit foto a dopravit se na úřad.

0 0
možnosti
Foto

M27í84r82a 19K19l68a32s

30. 1. 2015 11:56

Můžu vás ujistit, že např. v oblasti dopravy jsou současné papírové ZTP průkazy zneužívány paděláním a upravením záznamů poměrně často. Jak jinak, jsou ekonomicky velmi výhodné. Takže revizoři a řidiči se na nové - pořádnější plastové velmi těší. P.S: Mám kamaráda, který je jeho držitelem průkazu také. Proč, to nechápu. Sice má problémy se srdcem (kdo je nemá...), ale jinak běhá jak jura. Když jde na kontrolu, tak je vždy na umření. A není zdaleka jediný u něhož pochybuji o oprávněnosti držení ZTP průkazu. Takže zvát jejich držitele na pravidelné prověření, asi smysl má.

0 0
možnosti
Foto

Nikdy jsem neřekla, že to smysl nemá. Ale například u amputací se o smyslu kontroly dá pochybovat. A já psala hlavně o lidech okolo devadesáti let, kde se stav k lepšímu vážně nevyvíjí. Stejně jako u některých onemocnění u mladších.

0 0
možnosti
JK

J39i14r96k93a 51K22o78c32h

30. 1. 2015 11:16

ja bych byl rad, kdybyste napsala vse, co v tom dopise stoji a co je kolem toho. zkracene receno byly prukazy ztp (v nekolika variantach) pak byly nahrazeny skartou a ta skoncila a byly vadyny "provizorni" prukazy, protoze neexistoval vzor, jak maji vypadat. no a ted asi uz vzor byl vydan, takze se budou stahovat prukazy, a vydavat nove podle platne legislativy.

to jen tak ve zkratce, proc se prukazy vymenuji

a ted to nejdulezitejsi - pokud ma nekdo prukaz vydany pred 1/1/2014, tak se narok prokazuje predlozenim tohoto prukazu!!!

a ano - nekamenujte mne - vim, ze ne ve 100% rodin je k dispozici internet, ale ve vetsine rodin k dispozici je a v dopise je sdelena moznost vyzvednout si tiskopis na UP nebo stahnout z internetu.

na jedne strane se lidi rozciluji, ze neni prilozen tiskopis, na druhe strane, pokud je drzitelu 100 000, tak zaslani tiskopisu je rekneme dalsi 100 tis kc nakadu navic. je vam pokus o usporu 100 000 malo. ano je to v objemu prostredku mpsv zanedbatelne promile, ale nemusi prset, staci kdyz kape...

1 0
možnosti
PJ

Také mám špatné zkušenosti - mám velké problémy s chůzí, s páteří atd. Při žádosti o ZTP mi šlo hlavně o to, abych mohla parkovat v blízkosti nemocnice, lékaře, úřadů, kde jsou místa obsazená nebo vyhrazená ZTP. Ani žádný příspěvek jsem nechtěla.Doosud jsem měla průkaz TP - "na doživotí". Ten mi vzali. Nesplňuji kriteria - sama si uvařím čaj a kafe, orientuji se -a vím, kolikátého je.Dokonce i na WC se dopravím sama atd.. Ale dělá mi problémy delší chůze, nesplňovala jsem jen 3 předpoklady,  to mně nepomůže. Před nemocnicí mně chtěli odtáhnout auto, platila jsem pokutu. Zato mladí Romové vesele jezdí a parkují s vozidly označenými ZTP na vyhrazených místech a baví se. Asi tak to bylo myšleno při změnách posuzování zdravotní způsobilosti podle nových předpisů. (Podle starých bych to ZTP totiž dostala).!!

9 0
možnosti
BM

Oficiální prohlášení Úřadu práce je např.:

http://portal.mpsv.cz/upcr/media/tz/2015/01/2015_01_19_tz_prukazy_ozp.pdf

Bohužel tam není nic o celebritách, tak se na to média vykašlala.

Jde o řešení následků jednoho z pokusů o privatizaci sociálního a důchodového sytému za ministra Drábka, tzv.sKarty.

3 0
možnosti

Nikdy nevíte. Babka si z důchodu našetří, zajede do Lurd a výsledek se dostaví. ;-)

2 0
možnosti
KT

No právě, paní ministryně zvolá "vstań a choď" a hned to půjde, jako s Lazarem.

0 0
možnosti
MV

M78i24l75a49n 43V25i79k

29. 1. 2015 19:14

"Prokázání nárokuje možno předložením průkazu mimořádných výhod ... přechod nároku bude automatický, bez správního řízení A NOVÉHO POSUZOVÁNÍ ZDRAVOTNÍHO STAVU." Tolik zevrubná citace z Výzvy, kterou jsem dnes obdržel. Takže si myslím, že autor nemá úplně pravdu. Nebýt Drábka, mohlo asi i toto honění lidí po úřadech odpadnout.

5 1
možnosti
Foto

Tak to jste dostal nějakou jinou výzvu. Neboť v té naší doslova stálo co musíme předložit. Nově vyplněnou žádost, lékařské potvrzení atd.

2 1
možnosti
SB

Mám RS, kterou ještě nikdo na světě nevyléčil. Protože jsem bývalý úředník, s vyplněním nemám problémy, ale problémy budu mít s dostavením se na úřad. Nestačilo by bývalo potvrzení lékaře specialisty o současném zdravotním stavu (to si úřad práce mohl vyřídit mailovou poštou sám). Úřad práce měl vzít rozhodně v úvahu stáří nemocných a typ nemoci a těmto lidem to usnadnit. I kdyby měli přijít k těmto lidem po ohlášení domů. To by byla pomoc na místě i za cenu, že by to trvalo delší dobu. Stejně u těchto už starých a těžce nemocných lidí o nic nového nejde. A ten šašek Drábek, za to co navrhoval a provedl, už měl dávno sedět.

12 0
možnosti
JH

než shánět potvrzení od lékaře, je lepší zajít na úřad a ať mě někdo nevykládá, že s ním jednají opovržlivě na úřadě

1 3
možnosti
VK

To je tak, když někdo píše o něčem, o čem nemá ánung. Hlavně si plivnout.

6 3
možnosti
Foto

To by mne vážně zajímalo, jak jste přišel na to, že o tom nemám anung??

2 1
možnosti