Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MK

Děkuju, moc jste mě potěšila :-)

0 0
možnosti
DS

Paní Krejčová, moc hezká povídka, aktuální k tomu. Taky v mnohých městech, kde žiji i jsem žila, procházím hřbitovy. Jsou takovou kronikou tamní společnosti a inspirací pro fantaziiR^.

0 0
možnosti
MK

Napsala jsem povídku trochu k 21. srpnu, dnešnímu datu. Kdyby bylo výročí Bílé hory, napsala bych asi o nějakém českém protestantovi, kterýho sejmuli na Staroměstským náměstí. Nějak se vždycky zastanu těch, co něco prošvihli, i když mi pak ostatní třeba za to vynadají.

0 0
možnosti
MK

Fajn, blahopřeju ke kupce dětí, já už jsem svoje dávno odchovala :-)

Můžeme pokračovat v soukromém dialogu na mým emailu, chcete-li, teď ale 4 dny budu mimo svou vesnici a mimo internet, abyste zase neřekla, že mám hlavu plnou pýchy (ale to já mám, to máte pravdu, jsem namyšlená stará bába) :-)

0 0
možnosti
MK

Děkuju moc za názor. Jsem ráda, že mě občas čtete a doufám, že to bude i nadále. Jen pár poznámek.

1. Jde o povídku, nikoli o dokument.

2. Vůbec nezlehčuju práci rukama, i moji rodiče hospodařili na vsi...

3. Nejde vůbec o paní Černínovou.

4. Jde trochu o to, že některé děti nemohly onehdy studovat, ale jste asi příliš mláda, že to nevíte. Já jsem studovat mohla, takže zatrpklost nemám.

5. Počítám s tím, že názorově se mnou nemusí souhlasit víc lidí, ale to je právě ta různorodost našeho počínání, to že ji můžem uplatnit, to mi přijde naopak úžasný. Přeju Vám hezký zbytek léta. MK

0 0
možnosti
Foto

Vidíte, a já studovat nemohla.. proto mám dnes 4 děti, které nehorázně špatně vychovávám.. ;-) 

A krom toho spousty závadných názorů..

PS I: něco jsem nakonec přes všeobecný odpor stejně vystudovala, a o další se snažím s vypětím sil..

PS II:

Nevnímala jsem text jako povídku. Vnímala jsem ho jako obraz života kohosi kdesi. A kázání. A měla jsem si ze všeho vzít ponaučení, které mě až tak neoslovilo. Proč? Mám dost svých životních prožitků.

0 0
možnosti
Foto

Zaujala mě ve vašem testu ta Toyen, ale váš text není o paní Čermínové, jen si větráte své bolavé rány. Moje maminka říkávala - nenos hlavu tak nahoru, i Kristus pán jedl chleba rukama, ulamoval ho.. (to, když německá část naší rodiny krájela chléb v guláši příborem) ..  Asi máte v sobě hodně hořkosti, asi toho chcete hodně říci lidem a okolí - ale vyřešte si nejprve sama sebe..

DDK

0 0
možnosti
  • Počet článků 12
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 778x
Pocházím z polabské vesnice, kde trávím většinu svého času, pokud nejedu na nějaký delší nebo kratší výlet. Sednu si ráda na kolo i do letadla. Trochu mě zkazilo vzdělání a myšlenky emancipace, nerada si nechám něco líbit. Dokud jsem nešla do důchodu, nevšímala jsem si toho, že slovo seniorka může mít taky hanlivý význam. Proto jsem se rozhodla, že budu aktivní, i když se to ode mne neočekává. Nebo vlastně právě proto.

Zkouším psát zábavný babský blog.

ranchera@email.cz

Seznam rubrik