Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
TV

hrozný text. nedá se nic dělat, lidi jsou různí.

0 2
možnosti
Foto

Že by byla Baarová tak blbá a nevšimla si toho, co věděl už každý, že je totiž nacistický režim zločinný, se mi prostě nechce věřit. Když to nevěděla v r. 1935, měla na to přijít o pár let později. Jenže ji v životě zajímala jen jediná tragédie, že se kvůli válce nedostala do Hollywoodu. Že její chování odnesla celá její rodina? To ji nezajímalo, to byla daň slávě. Nulová sebereflexe. Bože, koho mi to dnes připomíná.

2 1
možnosti
TH

To nevedela vetsina lidi, dokonce profesionalnich politiku. Tohle teda Baarove nezazlivam.

PO bitve je kazdy general, ze....

0 0
možnosti
MB

Podobný osud jako Lída Baarová měly statisíce žen, jež se zapletly s Němci. Po válce byly vesměs šikanovány (věznění, bití, rituální veřejné stříhání vlasů); diskriminace a opovržení společnosti se týkalo i dětí, které se z těchto vztahů narodily. Když dnes explicitně nevyjadřujeme podobné odsudky, není to tím, že bychom všichni tyto ženy "milovali", jak se snaží implikovat autorka, ale že vidíme i jiný rozměr věci. Jak to vyjádřila francouzská herečka Arletty, když byla po válce souzena za intimní poměr s Němci: Mé srdce patří Francii, ale vagina je jen moje.

5 0
možnosti
TH

Rekla vazne "vagina je moje" ?

0 0
možnosti
LK

No nemusí, ale takto lidské společenství nefunguje. Uvědomeli, angažování, s přehledem, vždy na té spravne straně barikády, stateční včetně rodin. Ano, mohla odmítnout, mohla si nechat rozbít obličej na gestapu, nakonec i skončit v lágru. Chtěla však být krásná i v šílené době. Kam s ní? Metal ji nedáme, provaz je moc, však nebyla v SS. Takových byly miliony a miliony. Je to jen příběh k zamyšlení o osudu člověka v těžkých dobách.

1 0
možnosti
Foto

Naprostý souhlas. Byla to zlatokopka, která se scházela s čirým zlem. Píši zlatokopla, protože v jiné diskusi jsem napsal co.ura a byl jsem smazán :-).

3 1
možnosti
Foto

I50v60a34n 43M16a46r28e75k

1. 2. 2016 17:47

Díky za názor p. Kolářová , možná ale bude dobře když si o p.Lídě Baarové udělá každý názor či úsudek sám , a stejně tak by to mělo platit ve všem i např v politice. "Valit někomu klíny do hlavy" a povinně někoho milovat či nenávidět tak jak se to zhusta děje nyní mi normální nepřipadá a "nálepkování" tak to už je jen "třešnička" na tom všem R^ [>-]

0 0
možnosti
KL

Ano, kazdy at si udela usudek sam o nicce Babkove. Dnes to udelat sousedcina dcera, tak ji nenebidnete ani hrnek vody. Jo, jina doba, jine modly. A ano, byla lehcich mravu, dnes jim, vy zapaleni, rikate zlatokopky a houfne se odsuzuji.

0 0
možnosti
JC

Fakta svědčí proti Vám.

Po válce až do nepovedeného pokusu o svržení vlády v únoru 48 se popravovalo a zavíralo o106. Když se komunisté dostali plné moci, počet poprav prudce klesl.

Léta 1945-1947 byla mnohem úděsnější, zabavilo se mnohem více majetku, popravilo se mnohem více lidí, vyhazování z práce a ponechání lidí bez prostředků bylo naprosto běžné.

Statistiky jsou neúprosné a nedají se okecat.

4 1
možnosti

shrnuto- tak podle Vás ještě zlatej vítěznej únor;-D

2 1
možnosti
  • Počet článků 139
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4036x
Mám ráda život, dlouhé letní večery a časná rána, která většinou nevidím. Hukot velkoměsta a klid lesní samoty. Důležité je nebrat se moc vážně, člověk pak nemůže být zklamaný. A k tomu trochu optimismu, protože nikdy nemůže být tak špatně, aby nemohlo být hůř.

Seznam rubrik