Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JC

J17i23r26i 40C60e40e

9. 5. 2016 11:29

Jedinej, kdo se v posledních několka letech chová bolševicky, je západoevropská politická nomenklatura a Evropská komise, která silou tlačí svou vizi politického uspořádání bez jakékoli diskuse, argumentace a vysvětlování...

... za současného obviňování názorových oponentů z neonacismu, fašismu a teď jak vidím i bolševismu...

3 1
možnosti
JR

Pokud bolševik ovládal strachem, pak paní autorka je největším z nich. Neboť o čem jiném píše než: když budete mít jiný názor než já, vrátí se 50. léta, všechny vysokoškolsky vzdělané lidi zavřou, na hranicích budou dráty, bububu...

TOHLE je to bolševické myšlení, milá paní...

5 7
možnosti
LV

Z toho až mrazí...

R^ a karma

1 1
možnosti

R^

Ano! Komunistické myšlení je na postupu. Jak ovce jdeme za vedoucím papalášem.

Nevíme kam, ale jdeme. Opět sílí třídní závist a nenávist, nedůvěra, neúcta k druhému člověku a jeho majetku, neúcta ke svobodě člověka a neúcta k demokracii.

Nedůvěřujeme veřejnoprávní televizi a rozhlasu, které jsou pod drobnohledem mediálních rad. Věříme jen "nezávislým" mediím, ale neověřujeme si jejich nezávislost a jejich zdroje.

Máme strach ze svobodných rozhodnutí, blízká je nám závislost na státu. Jsme dobrovolně závislí na sociálním inženýrství našich politiků, dobrovolně se jimi necháváme spoutávat.

Vnímáš tu budoucnost, jaká takovému národu hrozí. Výhrůžky imigrantů nejsou ničím proti těmto společenským hrozbám!

:-)

4 0
možnosti
BH

... souhlasím s vámi, že bolševické myšlení a způsoby se velmi rychle vracejí - jen je vidím jinde než vy... máme tu obraz univerzálního nepřítele, který může za všechno, co se nám nedaří, máme tu zase politruky, kteří dávají věci do těch "správných souvislostí!, jiné nízory nazýváme rakovinou a doufáme, že vyhyne, máme třídního nepřítele, který nechápe, jaké dobro pro něj novodobá bolševická věrchuška chystá...

3 2
možnosti
Foto

Karma, jen si myslím, že velký návrat není přesný, neboť bolševické myšlení část národa nikdy neopustilo. R^

12 0
možnosti
TG

Ano, vlevo i vpravo....

0 0
možnosti
Foto

Jak to, že u nás vládne bodrý poklid? Vždyť jste ho právě narušila. A už nic nebude, jako dříve.

0 2
možnosti
Foto

V diskuzi mi bylo vyčteno, že neznám rozdíl mezi normalizačními komunisty a "osmašedesátníky".

Ale znám. Osmašedesátníci byli převážně ti komunisté, kteří jako mladí a nadšení pomáhali zavést u nás sovětský socialismus. Jsou to ti, kteří jásali nad všemu represemi 50. let, popravami "zrádců" a celkovým "zesocialidštěním" společnosti.

Jistěže, kdyby to nebyli tito, byli by to jiní. Sověti by si svou prosadili tak jako tak. Ale pak by neměli ruce od krve tito lidé, ale jiní.

A protože to byli právě "osmašedesátníci" s rukama od krve z 50. let nejenže mi jich není líto, ale mám škodolibou radost, jak "revoluce požrala své děti". Tentokrát ovšem, na rozdíl od 50.let, bez obětí na životech.

A "normalizační" komunisti? Z 99% to žádní komunisti nebyli, nýbrž prospěcháři a je nutno říci, že v 70. a 80. letech se zde žilo 100 x lépe než kdysi za vlády pozdějších "osmašedesátníků" v 50. letech.

7 2
možnosti
MB

A není lepší zkusit nějak odčinit naivitu/hloupost mládí, než setrvávat na nehybných pozicích (jak ukázalo nemálo členů KSČ i v roce 68)? A nezapomeňte, že v té době nastal i přísun čerstvé krve do řad komunistů (mj. i jakýsi Miloš Zeman;-) - i tito lidé patří mezi osmašedesátníky; nehledě na mnoho nekomunistů, kteří doufali v uvolnění poměrů).

2 0
možnosti
  • Počet článků 139
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4036x
Mám ráda život, dlouhé letní večery a časná rána, která většinou nevidím. Hukot velkoměsta a klid lesní samoty. Důležité je nebrat se moc vážně, člověk pak nemůže být zklamaný. A k tomu trochu optimismu, protože nikdy nemůže být tak špatně, aby nemohlo být hůř.

Seznam rubrik