Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Milá dámo,

zatím ještě Tomio Okamura nenavrhl referendum o zrušení Ústavního soudu ČR a to je to hlavní, přestože jsou i v zemích EU státy, bez existence ústavního soudu. Svědčí to o demokratickém přístupu Tomia Okamury.

Obecný přezkum, je něco zcela jiného, než dovolání k Ústavnímu soudu. Pokud se budete cítit poškozena výsledkem veřejného referenda, tak můžete podat dovolání k Ústavnímu soudu, který posoudí, zda referendem nebyly poškozeny vaše lidská práva a případně rozhodne o zrušení výsledku referenda.

Nemějte obavy, že si budete rozhodovat o všem sama. Asi nemáte představu, co znamená bariéra 100 000 ověřených podpisů.

A pokud chcete vyhrát referendum, tak musíte přesvědčit ještě účastníky referenda, aby hlasovali pro váš návrh, nikoliv proti.

Problémem našeho Ústavního soudu je skutečnost, že naše ústava nebyla přijata referendem občanů a tak si politici mohou Ústavu ČR upravovat, kdykoliv si vzpomenou. Předpokládám, že nová Ústava ČR bude schválena referendem občanů. Žádné obavy, neomezené referendum pro občany patří k demokratickému pořádku a především slouží k tomu, aby občané měli možnost kontrolní role vůči politikům.

0 0
možnosti
IH

Milý nedámo,

rozhodovat můžeme už teď, a nemusíme u toho poslouchat pána, který na kontrétní sled otázek odpovídá stylem....nevím, jak to má být, to tam dal asi kolega, já se ho musím zeptat, jak to myslel, ono to má být vlastně opačně?, dobře, tak to budeme požadovat opačně,...

Omlouvám se, že necituji doslova, nemám chuť ten rozhovor (cca týden starý) hledat a znovu pročítat.

0 0
možnosti
  • Počet článků 139
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4035x
Mám ráda život, dlouhé letní večery a časná rána, která většinou nevidím. Hukot velkoměsta a klid lesní samoty. Důležité je nebrat se moc vážně, člověk pak nemůže být zklamaný. A k tomu trochu optimismu, protože nikdy nemůže být tak špatně, aby nemohlo být hůř.

Seznam rubrik