Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J18a69n 51R98á92ž

13. 3. 2015 18:52

Nejsem příznivcem toho, aby mohl každý, kdo vlastní palnou zbraň, ji nosit stále u sebe. Každý držitel zbraně není tak psychicky odolný, aby nepodlehl nutkání ji použít např. jen při slovním napadení. Stejně tak si nemyslím, že by mordu v Brodu šlo zabránit, kdyby pár napadených mělo pod sakem pistoli nebo revolver.

Sám zbraň mám a vůbec bych neváhal ji použít ihned a bez obligátní výzvy, či varovného výstrelu v případě, když někdo nepozván násilně vnikne na můj pozemek, při napadení člena rodiny nebo se bude chtít dostat do našeho domu. A budo mířit na smrtelná místa...pro jistotu. Ale mimo obydlí ji nosím jen, když jdu na střelnici.

P.S. Každého, kdo chce nějak omezovat aby dospělý, psychicky zdravý a policejně z ovládání zbraně a zákonů přezkoumaný občan měl doma zbraň, zcela nekorektně nazývám naprostým pitomcem.

0 0
možnosti

Máte pravdu v tom že nejdůležitější a nejúčinnější zbraní při sebeobraně je vlastní mozek, sebeovládání a odhodlanost. A také je potřebný výcvik (se zbraní i beze zbraně). 

Na druhé straně vždy budu proti tomu aby byl bezúhonným a psychicky zdravým lidem odepřen přístup k legálním zbraním. Kdo chce vraždit, najde si jiný nástroj než střelnou zbraň a kriminálníci si s legalizací svých zbraní hlavu dělat nebudou.

3 0
možnosti

"Vražda spáchaná legálně drženou zbraní je horší, než za použití nelegální" -touto větou jste udeřila hřebíček na hlavičku!! Bohužel si to politici (možná i policie a soudy) opravdu myslí!

3 0
možnosti

Asi to obhajují i tím, že při použití legálně držené zbraně obvykle víte, komu patří a je tedy ve většině případů pachatelem. Řídí se tím, že mezi legálně drženými zbraněmi je největší procento známých pachatelů. A to jsou pak statistiky, co na tom, že mezi lidma je pořád víc nelegálně držených zbraní, než je zdrávo a je jimi spácháno podstatně více trestných činů.

0 0
možnosti

Dají se zkloubit dva aktuální požadavky:

zbrojní průkaz vydat automaticky každému, kdo prošel nebo projde vojenským výcvikem.

Tím se zajistí bezbolestný návrat vojenské služby k vytvoření větších vojenských záloh a zároveň omezí držení zbraní na ty, kteří se s nimi opravdu učí zacházat.

1 0
možnosti
  • Počet článků 139
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4036x
Mám ráda život, dlouhé letní večery a časná rána, která většinou nevidím. Hukot velkoměsta a klid lesní samoty. Důležité je nebrat se moc vážně, člověk pak nemůže být zklamaný. A k tomu trochu optimismu, protože nikdy nemůže být tak špatně, aby nemohlo být hůř.

Seznam rubrik