Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Když jsem viděl nadpis Vašeho článku pod jiným Vaším blogem, myslel jsem, že budete psát o ČR a současném potenciálním kandidátovi na předsedu vlády. Moc se mi ulevilo, že tomu tak není.

0 0
možnosti
Foto

Nerozumim clanku... Nic nevypovida, nikam neodkazuje a nic neprinasi..

Dokonce s nim ani nesouhlasim.. Nynejsi nejmocnejsi vudce ma nejlepsi skoly ve Svycarsku, evropsky zpusob zivota mu neni cizi a naopak si myslim, ze se chce prave odklonit od nejtvrdsi diktatury. Jeho stryc byl zastance starych pravidel a byl jako hrozba proti umirnenejsimu rezimu odstranen.

0 0
možnosti

Doporučuji autorce, přečíst si platnou ústavu KLDR a také její předchozí verzi z roku 2009. Tato země není komunistická, je to země vedená podle ideologie čučche. Je to země, jejíž vedení je přesvědčeno o vyvolenosti korejského (celého) národa, což je v přímém rozporu s Marxem.

Každopádně, vypadá to, že ve vedení KLDR existovaly tendence "odstoupíme, výměnou za beztrestnost a královskou rentu od ČLR nebo Korejské republiky," ale ani jedna z těchto zemí nechce o něčem takovém slyšet.

Korejskou republiku by to srazilo k zemi (sjednocení Německa by proti tomu byla maličkost), a ČLR si také nemůže dovolit tak silný otřes.

Asi bych ani nemusel psát svou hypotézu, že tyto tendence představoval pravděpodobně zejména popravený strýc mladého diktátora.

1 0
možnosti

Asi máte pravdu ale Severní KOrea je daleko. Neměli bychom se spíše zabývat sami sebou místo zachraňování ostatních ? Anebo má článek důvod abychom viděli, že jinde to je mnohem horší a ať jsme spokojení s tím co máme ?

0 0
možnosti

Ten článek se mi vůbec nelíbí. Jen jste překopírovala pár vět z knížky či z médií a to dokonce jen velmi omezeně. Situace je mnohem komplexnější a složitější, propaganda na všech stranách a zákulisní dění dalece překoná to mediální. Nemohu komentovat všechny části v článku, protože celý článek je jen výkřik do tmy a nemám celý den, tak napíšu jen jedno. Věta "Situace je opravdu vážná, protože Kim už naštval i čínské soudruhy" Ve skutečnosti Severní Korea disponuje obrovským přírodním bohatstvím (100 bilionů korun) ale nemá peníze na jeho vytěžení. Čína to moc dobře ví a chce být jejich nejlepší přítel ať se děje co se děje. Až jim dojdou zásoby, tak se KLDR stane hlavním zásobovatelem. Tedy typické kopírování vět z médií. Čína jen na oko kritizuje KLDR aby uklidnila Američany, v zákulisí jsou Čína na KLDR nejlepší přátelé a Čína tam investuje obrovské prostředky. A takto bych mohl analyzovat každou větu v článku. Zkuste méně nenávidět, méně číst média a více se vzdělávat. Možná pochopíte, že svět není černobílý a nedělí se na plné dobro a plné zlo.

1 9
možnosti

A mohu pokračovat. Ačkoli jsem antikomunista, situaci v KLDR nelze přisuzovat jen komunismu. Když se kouknete na Jižní Koreu, tak po válce na tom s lidskými právy byla stejně jako Severní, nebo stejně jako korejská království. Korea si prošla brutální japonskou okupací, což ještě přitvrdilo jejich tvrdou kulturu. Od nějakých sedmdesátých let se Jížní Korea začala otevírat světu, demokratizovat a tyto staré praktiky začali postupně mizet. Severní Korea ale zůstala izolovanou zemí, kde se způsob myšlení lidí vůbec nezměnil. V současnosti probíhá určité otevírání a pašování jihokorejské a čínské kultury, takže lze čekat určitý posun v myšlení severokorejců.

0 9
možnosti

J28i47r97i 77C40e63e

16. 12. 2013 16:50

Může mi někdo přítomný vysvětlit, co má tahle orientální despocie, kde je a priori postavení vůdce státu prakticky totožné s postavením japonského císaře do roku 1945, společného s komunismem?

0 0
možnosti

Šedivá je teorie, zelený je strom praxe.

0 0
možnosti

I69v86o 53M84i35l98d46a

16. 12. 2013 15:49

zavřete oči a představte si, že se v jakž-takž fungujícím státě dostane k moci bezskrupulózní, mstivý, prochlastaný a prohulený dědek s rudou září nad hlavou. co se asi tam asi začne dít? a teď otevřte oči......

8 0
možnosti

ok, neděje se skoro nic nového ...

3 0
možnosti

Jednu dobu jsem se zamýšlel nad tím , jak charakteristické znaky jednotlivých národů se projevovaly v budování komunismu.. V NDR budovali socialismus s německou důkladností , bylo zde  nejvíce práskačů na 1000 obyvatel na světě...STASI byla po KGB a STB neojobávanější bezpečnostní služba na světě.

V Čechách to bylo o podlízavosti a rektálním alpinismu , kterak se čeští soudruzi snažili zavděčit v Moskvě. V Polsku a Maďarsku se občas nad nařízením z Moskvy mávlo rukou (tyto národy si nenechaly všechno vnutit) a Tito v Jugoslávii  si  budoval svůj komunismus úplně sám a nějací sovětští vládci mu byli ukradení.

No , a Korejci to je takový krutý národ sám o sobě. Jednou mi můj známý vyprávěl , co je běžné v jihokorejské firmě a také jsem šel z toho do kolen .....

2 0
možnosti

Překlep...omlouvám se..místo STB mělo být CIA

0 0
možnosti

A víte co je zajímavého, že v Halo novinách není o posledních událostech v KLDR ani zmínky... Soudruzi vůbec nepíší co se děje u jejich přátel.....8-o

11 0
možnosti

A92n70n54a 20Č83e74r65n93á

16. 12. 2013 13:26

A mohli by úspěchy komunismu zveřejnit!

Za Stalina se za nedostatečné tleskání posílalo do gulagu, za Kima se za vlažné tleskání už rovnou popravuje. Rv

Nekomunistickým obětem se za černý humor omlouvám...

5 0
možnosti
  • Počet článků 139
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4036x
Mám ráda život, dlouhé letní večery a časná rána, která většinou nevidím. Hukot velkoměsta a klid lesní samoty. Důležité je nebrat se moc vážně, člověk pak nemůže být zklamaný. A k tomu trochu optimismu, protože nikdy nemůže být tak špatně, aby nemohlo být hůř.

Seznam rubrik