Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Školy se soukromým zřizovatelem by měly dostávat stejné dotace na žáka jako jako školy řekněme s veřejným zřizovatelem - městem či krajem.

To je podstata demokracie.

Církve rád nemám, ale pestrost v přístupech ke vzdělání je jedním z pilířů harmonického rozvoje společnosti.

0 0
možnosti

..církevní školy jsou do jisté míry školami výběrovými....nemusí učit (třeba) zcela necivilizované cikány....už jen toto jim umožňuje získat určitou statistickou výhodu..

..kloním se k názoru..že dotace na všechny druhy škol by měly být ve stejné výši....

0 0
možnosti

Všechny školy s výjimkou University obrany jsou nestátní.

Základní školy jsou obecní, církevní a soukromé, střední školy jsou krajské, církevní a soukromé a vysoké školy jsou samosprávně veřejnoprávní a soukromé a jedna státní, což je Universita obrany.

1 0
možnosti
Foto

Když se necháte ošetřit u soukromého doktora, který nemá smlouvu s Vaší pojišťovnou, tak mu taky za všechno zaplatíte, navzdory tomu, že zdravotní pojistné řádně  odvádíte (Vy nebo Váš zaměstnavatel).

Netvrdím ovšem, že je to spravedlivé.

2 1
možnosti
Foto

Ale pokud se necháte u soukromého doktora, který má smlouvu s vaší pojiš´tovnou tak vyše účast je stéjná jako u "státního" a zdravotní pojišťovny posílají státním a soukromým doktorům stéjné platby

Soukromé a církevní školy o které se jedná jsou schváleny státem, učí podle jeho schválených vzdělávacích programů-tudíž by měli dostávat stejnou platbu na žáka

0 0
možnosti

Nejde o trestání, ale nastolení rovných podmínek mezi soukromými a církevními školami. Fakt mi není jasné, proč by katolické školy měly být preferovány třeba před PORGem. Stejně to ale neprojde, protože lidovci se postavili proti, takže co se tu řeší ?

2 2
možnosti
Foto

Církevní školy vybírají školné jako Porg ?

Porg zajišťuje bezplatnou veřejnou službu?

0 0
možnosti

J19a53n 60H71a61v43l17i20n22a

23. 7. 2014 13:35

nejlepsi mladi atleti jsou z gymnazia, ktere provozuje Rad nemeckych rytiru, jak se ukazalo na poslednim republikovem mistrovstvi dorostu

A Chladek je pitomec a psychopat, co se tvari jak druhy Komensky....typicky socan lehkozivka, co nicemu nerozumi

5 3
možnosti

R72u84d66a 53S37l35a79v77í34k

23. 7. 2014 13:15

Proč by měl stát dotovat něčí soukromé podnikání?

5 3
možnosti

A proč by stát měl soukromým podnikatelům konkurovat? Je to stejné, jako kdyby státní pekárna dostala na každý rohlík korunu dotace, kdežto soukromá nikoli. Státní podnik má své jisté, takže se nemusí nijak snažit o výsledek a podle toho to také vypadá, kdežto soukromník, který sice pracoval lépe a efektivněji, nemá proti státnímu molochu placenému i z jeho daní žádnou šanci a krachuje. Výsledkem jsou gumové rohlíky bez chuti a žáci, co nedokážou vypočítat jednoduchou rovnici nebo napsat souvislý text, co má hlavu a patu.

Takže buď stejná dotace na žáka každému nebo ještě lépe, žádná dotace nikomu.

2 1
možnosti
  • Počet článků 139
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4036x
Mám ráda život, dlouhé letní večery a časná rána, která většinou nevidím. Hukot velkoměsta a klid lesní samoty. Důležité je nebrat se moc vážně, člověk pak nemůže být zklamaný. A k tomu trochu optimismu, protože nikdy nemůže být tak špatně, aby nemohlo být hůř.

Seznam rubrik