Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

J27i56ř51í 53R48o92d

25. 11. 2014 22:10

No konečně rozumný článek mezi těmi nejčtenějšímiR^. Díky

0 0
možnosti
Foto

Ano je to právo každého rodiče vzít děti kam chtějí, třeba na demonstraci, kde se vrhají vajíčka na prezidenta.. Jen ať se pak nediví, když se děti jednou takhle necitlivě zachovají i vůči ním.. Je to prostě jejich riziko..:-(

0 1
možnosti

V pohledem autorky nemohu ve všem souhlasit. Při vyjadřování vlastního názoru musí vždy existovat určité mantinely. Rozhodně není na místě připustit násilí. Pro někoho je dokonce i v demokracii zakázáno vyjadřovat svobodně názor. Jako je třeba DSSS a další. V této souvislosti stojí za to si povšimnout i skutečnosti, že prvotní demontrace je vždy proti něčemu. Vždy proti. Ta nikdy nevyjadřuje názory těch, kteří jsou pro. Z tohoto pohledu je velmi diskutabilní co by mělo po svobodném vyjádření nesouhlasu následovat. Co by měl např. v současné situaci konkrétně prezident udělat. Nebo by snad měl někdo svolat demonstraci na podporu prezidenta? Demonstrace na podporu ovšem není běžné dělat. Chybí nějak motivace, neboť se současný stav nemění.

1 1
možnosti

J89i73ř89í 16R61o27d

25. 11. 2014 22:13

Chcete říci, že x tisíc lidí házelo vajíčka? Nikoliv - jen pár jedinců. Ano, měla proti nim zasáhnout policie, nestalo se tak.

   Ale lidé na shromáždění vyjádřili nesouhlas s hlavou státu, to snad mohou, nebo nikoliv?

0 0
možnosti

Tragikomické jsou zvláště ty rúzné "spiklenecké" teorie. Prostě lidi vyrazili do ulic a vyjádřili svůj názor... Co je na tom divného?  

Bohužel ten bolševik je stále v nás...

Karma

3 0
možnosti

J52a83r10d34a 47K74o31l88k61a

21. 11. 2014 10:05

Havel tvrdil, že až nová generace bude čistá, nezkažená. Zatím se setkávám v médiích s generací Y, X s tituly MBA, která nic jiného než zisk za každou cenu nezná, slušnost a skromnost jim nic neříká, zato sebevědomí maj na rozdávání. 

Vrcholem byla dealerka Comfort Energy. Půl hodiny lhala bez mrknutí oka, přitom tato firma má tzv. Etický kodex obchodníka, zcela ve smyslu stokrát opakovaná lež .....

Takže nevím jestli ještě bolševik v myšlení nebo komerční a mediální ...ismus ve prospěch toho kdo dá víc, je naším největším problémem.

Ukažte mi, jak se iDnes postavilo k vážným problémům dneška, třeba k diskuzi nad TTIP a srovnejte s těmito bezduchými bláboly.

2 2
možnosti

Já v druhém kole volil Zemana, protože jsem jej považoval za menší zlo než jeho soka. Udělal jsem volbu prostě. Lidé totiž volili tak, že člověk kterého jsem volil v první kole se do druhého nedostal. Jsou snad proto všichni tito voliči blbci? Nejsou....prostě tak dopadla demokratická volba.

Autorka cílí na voliče Zemana, ale já mám pocit, že ti méně tolerantní jsou právě ti "antizemanovci". Ať si každý dle zákona demonstruje, ale fakt dle platných zákonů. A děti...ať si děti vychovává každý dle svého nejlepšího vědomí a svědomí.

Jinak zde na diskuzích je přesně vidět, že jakmile někdo promluví proti názoru většiny, která Zemana absolutně nerespektuje a dehonostuje jej kde může, tak je hned komunistou, rusofilem apod. Tedy kdo je tedy ten tolerantní? Kdo je ten, co je nakloněn k diskuzi? Věřím, že blbce najdete na každé straně.

7 2
možnosti

Problém není bolševik v myšlení, ale obecněji ideologizace myšlení a nedostatečná schopnost vést diskusi. Umění diskuse je něco, co se musí kultivovat po staletí, aby lidé dokázali přiznat druhé straně právo na názor a nereagoval "argumenty", které jsou ve skutečnosti útokem na protivníka. Navíc jsme deformováni kantovským viděním dialektiky jako souboje s vítězem a poraženým, který neodpovídá starověké dialektice, kdy diskutéři hledali a rozšiřovali oblast souhlasu (a díky tomu starý Egypt přežil několik tisíciletí), zatímco dnes silnější argument přebíjí slabší.

A ano tyto jevy způsoují polarizaci společnosti. Uvedla jste jako příklad reakce oponentů na nedávné antizemanovské demonstrace, ale podobné chování bylo možno sledovat ze strany nynějších demonstrantů vůči zemanovskému táboru při volbě prezidenta.

Nesouhlasím s vámi ohledně spontánnosti té pondělní demonstrace. Někdo ji musel ohlásit, svolat, zorganizovat výrobu materiálů a to vše nezní moc spontánně, takže když se podíváte za oponu, tak zjistíte, že demonstraci proti Zemanovi ohlašovala a organizovala skupina lidí a organizací personálně velmi úzce napojena na TOP 09.

Osobně si myslím, že ono vytváření polarizace ve společnosti je do jisté míry řízeným procesem, protože stále platí ono latinské divide et impera.

8 1
možnosti
Foto

naše generace musí vychcípat, aby tu dnešní mladí jednou měli normální stát, bohužel:-/

3 5
možnosti

J54a25n 34H82a57v36l57i26n88a

21. 11. 2014 8:15

to je hodne naivni predstava zcela mimo misu

3 0
možnosti

Ano "bolševik", jenže on je na obou stranách a to je ten největší problém. Všichni prosazují čím dál větší moc státu nad občanem. Rozdíl v pohledu je jen ten, kterého bolševika považujeme za horšího. Náš bolševik je dobrý, jejich bolševik je špatný. Nebýt u nás bolševikem je dosti obtížné, jsme na to zvyklí a máme to v sobě zažráno. Zkuste napsat jakýkoliv svůj názor a budete označena bolševikem, ať již modrým nebo rudým. Příčinou sváru a s tím spojených excesů je v současnosti Ukrajina, málokdo si uvědomuje, že se jedná o problém vyvolaný bolševickými silami na obou stranách.

2 0
možnosti
Foto

Pokus o puč s propagandou v zádech není v demokratické společnosti akceptovatelný Rv

0 6
možnosti

L78u65k56a28s 74M69a60d36l41e

21. 11. 2014 6:51

S tim ste si vy komousi nikdy hlavu nelamali

5 0
možnosti
  • Počet článků 139
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4036x
Mám ráda život, dlouhé letní večery a časná rána, která většinou nevidím. Hukot velkoměsta a klid lesní samoty. Důležité je nebrat se moc vážně, člověk pak nemůže být zklamaný. A k tomu trochu optimismu, protože nikdy nemůže být tak špatně, aby nemohlo být hůř.

Seznam rubrik