Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Vážená kolegyně, výše církevních restitucí byla vyčíslena na 134 mld.Kč ! Z toho bude  majetek za 75 mld.Kč vrácen, za majetek v hodnotě 59 mld.Kč bude dána finanční náhrada. To tedy zaprvé !

Z vašeho prvního odstavce se dozvídáme, já i všichni čtenáři, cituji: "O co víc je téma populistické, o to méně je významné v rozpočtových položkách. Dva roční rozpočty Národního divadla vážně ekonomiku nezachrání."

Mám tomu snad rozumnět tak, že ND má roční rozpočet 67 mld.Kč ??? Nedalo mi, vážená kolegyně, a během pár minut jsem našel na netu a) stát dává na kulturu ročně cca 5 mld. Kč

b) ND v Brně má rozpočer cca 330 mil.Kč.

To zadruhé!

Nevím, jakou představu jste až do přečtení mého diskuzního příspěvku měla o výši církevních restitucí, pokud ale takovou, že vám to nestojí zá mávnutí ruky neboť to "naši ekonomiku nezachrání", pak se nedivím, že to považujete za populistické. Mě osobně je ukradené, která partaj bude mít revizi církevních restitucí, které byly schváleny jen díky trafikám, kriminálníkovi z ODS a sestupení LIDEM, vládnoucí strany, kterou nikdo nevolil, ve svém volebním programu. Měly by to mít všechny, které budou bojovat za "spravedlivý stát". To zejména proto, že v církevních restitucích je řada věcí, které jsou zcela proti logice (návrat zabavených majetků církvím, které dříve neexistovaly), protiprávních a také špatně oceněných atd. atd. atd.  Stačí si tu problematiku jen trošku prostudovat na netu a vzít v úvahu i jiné názory než ten jediný, tedy Kalouskův.

2 0
možnosti

„návrat zabavených majetků církvím, které dříve neexistovaly“ NENÍ „zcela proti logice“ – jde o ca. 20 % nároků římskokatolické církve, které darovala těmto církvím. Pakliže by tyto církve nedostaly nic, tuto částku by dostali římští katolíci. Takže tvrzení, že „Stačí si tu problematiku jen trošku prostudovat na netu a vzít v úvahu i jiné názory než ten jediný, tedy“ ten socansko-komunistický, račte směřovat k sobě samotnému.

0 0
možnosti

Fuj to jsem si oddychl, že tyto perly jsou z volebního programu KSČ.  Já už myslel, že je to volební program ODS nebo TOP;-D

0 0
možnosti

Nechci se zastávat komunistů, zažil jsem si za jejich teroru své, ale v jednom se mýlíte. Církvi nesebrali nic, co by jí patřilo. Majetek církvím zabavil již Rakouský císař, tuším, že to byl Rudolf, církvím ponechal majetek - ne ve vlastnictví, ale v nájmu. Tudíž by měly církve České republice (jakožto nástupnickému subjektu) zaplatit příslušný nájem za veškeré majetky, které si dnes drze nárokují, a to od roku 1918.

3 4
možnosti

Lež o tom, že církve nic nevlastnily, se neodvážili tvrdit ani sami komunisti, když po válce církve okradli. Ano, nakládání s církevním majetkem bylo omezené, ale vlastnictví zpochybnit nemůžete.

5 1
možnosti

Rozumná progresivní daň existuje prakticky ve všech vyspělých státech. Ten kdo láká kapitál tak má nižší korporátní daň, ale lidé platí jako mourovatí (Irsko).

1 1
možnosti

A prakticky všechny vyspělé státy jsou zadlužené;-€.

1 0
možnosti
  • Počet článků 139
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4036x
Mám ráda život, dlouhé letní večery a časná rána, která většinou nevidím. Hukot velkoměsta a klid lesní samoty. Důležité je nebrat se moc vážně, člověk pak nemůže být zklamaný. A k tomu trochu optimismu, protože nikdy nemůže být tak špatně, aby nemohlo být hůř.

Seznam rubrik