Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KD

Nedělal jsem průzkum mezi komunistu jak tu zemi milují.;-) Ale jaké máme objektivní informace o té zemi. Většinou jsou to zprávy převzaté z jihokorejských Blesků. Nedávno i u nás byla dokonce  v ČT zpráva o tom, že ten hoch, co úspěšně utekl ze severokorejského tábora a sepsal o svých zážitcích knížku, si většinu příběhů vymyslel.

Podobné jsou i informace u nás o Číně. Za žádnou cenu nelze připustit ohromující rozvoj Číny, to ne, ale stále se o té zemi vyhledávají jen negativa.

Je to podobné, jako když jsem u nás zažil situaci se zahraničnímu turisty ( byli to Italové ), kteří si s gustem fotili naše otrhaná a umouněná cikáňata.

1 1
možnosti
LJ

Vy tu zemi milujete. Kdybych na to měl, rád bych vám zaplatil půlroční dovolenou v nějaké severokorejské vesnici.

1 2
možnosti
Foto

Milují ji, ale odstěhovat se tam, to ne. R^

5 1
možnosti
Foto

A můj návrh, aby ty oběti KLDR hladomoru nahradila jistá velmi početná skupina obyvatelstva ČR, která je v ČR terčem diskriminace a posměchu, nebyl vyslyšen.

2 0
možnosti
JC

Vůbec ty české komunisty nechápu. To tak zhloupli? Vždyť přeci musí mít marxistické literatury plné knihovny, tak jak to, že to nevidí, že KLDR není žádná socialistická země budující komunismus na principech marxismu. Oni by přeci měli být první, kdo by měl proti KLDR ideologicky vystupovat.

Jejich vlastní odbornou terminilogií je KLDR dědičnou absolutistickou monarchií typu orientální despocie, kde všechny výrobní prostředky jsou soustředěny v rukou vládnoucí dynastie a všechno obyvatelstvo je v otrockém postavení vůči zbožštělému vládci.

6 1
možnosti
IH

Pol Pot byl taky přítel nejvěrnější, bez ohledu na ty miliony mrtvých. Daleko znepokojivější ale je, že když takto překrouceně a zcestně posuzují feudalismus a otrokářství v Severní Koreji, jak moc objektivně (a jeden známý blogger z města B je důkazem, že vůbec) jsou schopni hodnotit ostatní události?

2 1
možnosti