Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
ŠM

nechci je, neumí řeč, mají jinou kulturu,nepřizpůsobí se... natahovat ruku a říkat dej..takových tu máme..a kdo tím trpí? nejsou peníze pro seniory v LDN a jinde...nejsou pro postižené...až se postaráme o svoje, můžeme se starat i o ty venku..jinak ta charita bude kontraproduktivní!

0 0
možnosti
JR

J87a35n 28R60á37ž

22. 5. 2015 10:34

"Američané nebyli schopni vybudovat fungující instituci"

Jak by mohli, když tu jedinou, která může u Arabů fungovat, rozvrátili.

Jediné Arabské státy, které fungují, mají tvrdou diktaturu. Když Američané, pod různými záminkami, diktátory odstranili (Kadafi, Mubarak,Husajn a pokus sesadit Assada) instituce okamžitě přestaly fungovat.

Evropané se k jakž takž fungujícím demokratickým institucím dopracovávali po několik tisíc let, provázených mnoha pokusy a omyly, kde se střídaly kruté i osvícené diktatury různého typu, než od athénských a římských pokusů dospěli k tomu, co máme teď. Je to náš civilizační a teritoriální model, který se vyvíjel dlouho, který nikde jinde nefunguje, a ani fungovat nemůže.

1 0
možnosti
JC

Ostatně v Egyptě dnes vládne armáda (zaplať pámbu za to) a je ticho po pěšině.

0 0
možnosti
JC

Co se otroků týče, byli před tím, než je bílí Američané začali lifrovat do jižních států USA. A soudím, že jsou tam i dnes. Největší zlo bylo, když si bílí humanisté začali hrát na bohy a začali působit místo přírodního výběru. Ebola je takový náš mor středověku. Kdo se naučí, že není dobré líbat mrtvolu, přežije a může se dál množit. Kdo ne, ten vymře. No a my jsme tam poslali "Lékaře bez hranic", aby se tomuto přírodnímu zákonu postavili. Obávám se, že přírodě se nelze beztrestně postavit a proto nás čeká boj o vlastní přežití s těmi, co jsme jim pomohli přežít a oni teď jdou do toho ráje, kde mají lidé tolik, aby se mohli ještě dělit.

Nevidím místo, kam bychom mohli z Evropy před uprchlíky prchnout. Poraďte ...

1 0
možnosti
Foto

Podle mě se s tou Libyí velmi výrazně mýlíte. Dokud tam byl Kaddáfí, byl to stabilní stát. Vojenským zásahem tam vznikla naprostá anarchie, která je mnohem horší než Kaddáfího režim. Už jen proto, že se tím stala Libye oblíbenou tranzitní zemí pro uprchlíky, můžeme říct, že za zvýšení přílivu uprchlíků můžeme poděkovat Francii a USA, které se v místních konfliktech angažovali opět bez toho, že by měli připravenou funkční strategii co by mělo následovat. ;-€

0 0
možnosti
VM

Souhlasím. Evropa nějak "flikuje" následky, nikdo se však nesnaží hledat a řešit příčiny.

0 0
možnosti
KD

O Libyi máte divnou představu. To byla bohatá země a její lidé měli nejvyšší životní úroveň z celé Afriky. Obchodoval s ní Východ, tak Západ. Tomu diktátor Kadáfí vadil, protože nešlapal podle jejich not, diktatura v Saudské Arábii nevadí, protože ta šlape jak Západ chce.

4 0
možnosti
VM

Jen bych dodal. Lybie a potažmo i Irák (i v jiných arabských zemích jsou dodnes diktátoři) byly hlavně trnem v oku především Spojených států poté, co odmítli přistoupit na pouze dolarové platby za ropu. Šlo totiž o filozofii tzv petrodolaru, neboť dolar byl v té době odpoután od krytí jakýmikoli drahými kovy a aby měl nějaké krytí, byl vymyšlen pojem petrodolar (1971). A že šlo především o ropu a dolar, o tom svědčí i tuším Britský dokument, odvysílaný někdy před rokem, kde autor přímo uvádí, že Spojené státy jsou pro ochranu trhu s ropou a tedy petrodolaru ochotni nasadit i vojenskou sílu a vstoupit do otevřeného konfliktu.

2 0
možnosti
PS

Je nelogické pořád obracet kartu o odpovědnosti Evropy za Afriku, potažmo arabské země. Naše společnost nenese vinu na řádění muslimských vrahů v Sýrii, Libyi,Iráku nebo Somálsku, Tunisu, Egyptě ap. Je to jejich dílo a ti , co se k nám za 5000 dolarů tlačí přes moře, se snaží infiltrovat svoje pojetí světa a života do naší demokracie. Tady nejde o pomoc, tady jde o nájezd především mladých a silných mužů. Takový by měli chránit své rodiny, ne utíkat. Evropa není nafukovací a obávám se, že bezpečnostní systém Evropy to nemá šanci zvládnout. Vůdci ISIL nejsou bezmozci, i když se tak chovají a víceméně využijí přenesení konfliktu do Evropy pomocí svých lidí mezi migranty. Pustili byste si do svého domu, ke svým dětem cizího člověka uprostřed noci, kterého neznáte a máte informace, že několik sousedů bylo zavražděno? Je to podobné.

3 0
možnosti
KD

Za naši společnost považuji českou. Za rozložení zmiňovaných zemích mají vinu výhradně USA a její podržtaškové v NATO, zejména V.B., Francie a Itálie. Nechť tyto země nesou důsledky toho co rozpoutaly.

1 1
možnosti
DB

vážená dámo, celá problematika má někde svůj počátek. A ten je v rozporu mezi lidskostí pomáhat těm v nouzi a skutečností, že nemůžete pomoci všem, protože na to nemáte. A tak si musíte vybrat komu pomůžete. Zdá se to být brutální, ale není. Ken si o tom popřemýšlejte. 1) kdybyste byla ve veliké nouzi, určitě byste byla ráda, kdyby vám někdo pomohl. 2) protože nikdo nemá tolik, aby uživil celý zbídačený svět, je nutno si vybrat komu se bude pomáhat

tak to je základ.....a teď tedy již jen "technikálie"..tedy jak to v praxi skutečně udělat....

určitě by se do výběru měly zapojit tajné služby, aby odhalily případné zločince, pak je nutno vymyslet, kde těm lidem pomoci, jestli je skutečně brát do Evropy, nebo jestli by nebylo lepší, kdyby Evropa koupila kus Afriky a tam vystavěla normální veliké evropské město a tam je zkoušela...třeba pět let....a pak, když se osvědčí, je vzít do Evropy...ale opět jen na 5 let s přísným režimem, co oni smí a co budou muset...

a o těchto technických procesech pomoci je možno diskutovat a třeba bude někdo mít ještě lepší nápad....

ALE

základem tohoto problému je .....střet zájmů.....lidskost pomoci a nutnost nezničit se sám...

1 0
možnosti
RS

Myslim, ze jste to zase popletla. Belosi nezotrocili Africany. Ty otroky jen koupili.  Od koho? Od Arabu, jejichz potomci u nas zadaji o azyl. Dnes je v Africe snad vice otroku, nez belosi koupili. A jak je to s tema koloniema? Haiti neni 200 let kolonii. A bezte se na tu hruzu podivat. V Dominikanske Republice, kde je prisny rezim je to jine. Dovoleou tam doporucuji. Africkou katastrofu zpusobili apostole demokracie. Za diktatoru se sice porusovaly lidska prava, ale to nebylo tak strasne, jako dnes. Chci upozoznit s jakou vervou se propaguji  lidska prava v Cine.  Jak to tam znam, byla by to dalsi katastrofa, kdyby si to Cinani nechali libit.. Myslim, ze nejvetsi propagator demokracie je zbrojni prumysl. A tak bych autorce vrele doporucil, aby si o tom o cem pise napred neco precetla a si tam taky zajela.

5 0
možnosti