Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JS

J43a55n 78S64e84m74i10k

1. 8. 2014 12:00

"dobrá komunikace, menší soutěživost, větší citlivost" 

....proto to vzdycky tak dobre funguje v zenskem kolektivu

0 0
možnosti
PH

P43e10t46r 68H52á26l67a

1. 8. 2014 11:24

Problém dnešní "emancipace" a "kvót" je, že se ignorují rozdíly. Ženy nejsou obecně hloupější a méně schopné, než muži, ani naopak.

Rozdíl je ale v tom, že u mužů jsou častější oba extrémy - je mezi nimi víc géniů a idiotů. Stejná situace je v platech. Porovnejte medián na místo průměru a diskriminace skoro zmizí. Průměr je zkreslený, protože "víc géniů" ho vytáhne výš, než ho "víc idiotů" stáhne.

A pak jsou tu kontraproduktivní opatření státu, kterými se sice jakoby snaží chránit a zrovnoprávnit ženy, ale fakticky akorát přidělává zaměstnavateli práci navíc, takže radši zaměstná muže, i když mu to původně bylo jedno.

0 0
možnosti

Nechci znevažovat Váš názor, ale v posílení počtu žen ve vedoucích funkcích bych nehledal zvýšenou schopnost dohody a empatie. Je to stejné klišé, jako že ženám škodí sport.

Naopak. V jednom ženském kolektivu jsem si prošel skutečným bahnem. Pomluvy, intriky, zákeřnost.

Je to o lidech, nikoli o kvótách.

5 0
možnosti
MB

Jo, zajímavá připomínka ... uvědomit si souvislost mezi obrovskými ztrátami na životech a emancipací žen. 

No nic proti emancipaci, proti ženám v politice a ve vedeních firem...ale přirozeně..hlavně přirozeně. Jen ne žádné kvóty a populistická gesta.

Je to o osobnosti každého..ať je muž nebo žena. 

Nemám rád paušalizaci a klišé typu "ženy mohou přinést toto...nebo tamto". To bych mohl stejně paušalizovat a namítat, že podle mé zkušenosti ženy více intrikují, politikaří a nelze s nimi jednat tolik otevřeně a na rovinu jako s chlapem. Toto je moje osobní zkušenost z práce...ale beru to jako svůj osobní problém a nehodlám ho nikterak prosazovat.

2 0
možnosti

Kdyby někdo zaručil, ze se daji do politiky ty slušné a inteligentní, tak bych ty kvóty ještě zvedl. Ale co když tam naleznou Jany Nagyové a Kateřiny Pancové:-)? Protože ty inteligentní jsou dost inteligentní, aby se tam necpaly.

2 0
možnosti
AK

A muži, kteří jsou v politice jsou slušní a inteligentní? Za ty se zaručil kdo, české ovce;-D Pro mě velmi slušnou a inteligentní političkou je Kateřina Klasnová, ale má to  velmi těžké.  Obdivuju ji.

0 0
možnosti
RK

Uz jen tim, ze udelate kvoty, skoncite s rovnopravnosti - protoze ne kazdy bude mit rovne sance. Proste nekomu neco prikazat neni rovny pristup pro vsechny, chapete to? Pokud je clovek hloupej nevo neschopnej, zadna kvota mu nepomuze. Pokud se bude na jedno misto hlasit lepsi chlap a horsi zenska, s pomoci kvoty tam dosadite zenskou - a kvalita odvedene prace pujde dolu. Proste uz to pochopte ;-) Pokud ta zenska na to ma, prosadi se (sam jsem jako sefovou mel 5 let zenskou a fungovalo to vyborne - upozornuji, ze to byla prace v IT, vysoce odborna).

9 0
možnosti

Muž a žena jsou samozřejmě biologicky odlišní. Už jen pro svoji odlišnou hormonální výbavu. Emancipace žen mohla být přínosem, pokud by si muži zachovali svoji galantnost a úctu k ženám za to, co jim ženy přinášejí.

Emancipace má smysl, pokud si žena uvědomí svoje osvobození z podruží a z otročení svému muži. Jenže pojetí svobody ženy bylo uchopeno za špatný konec. Svoboda sebou přináší přirozenou cestou odpovědnost, se kterou musíme také počítat. Pokud svobodu přijmeme bez odpovědnosti, je to zrada svobody. Svoboda jako nevázanost je pro společnost nepřínosná. Ale svoboda vybrat si partnera odpovídajícího biologicky, fysicky i duševně, umožňuje prolongaci sexuální aktivity.

:-)

3 0
možnosti
TH

Chcete rici, ze zeny nemaji zodpovednost?

0 0
možnosti
  • Počet článků 139
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4036x
Mám ráda život, dlouhé letní večery a časná rána, která většinou nevidím. Hukot velkoměsta a klid lesní samoty. Důležité je nebrat se moc vážně, člověk pak nemůže být zklamaný. A k tomu trochu optimismu, protože nikdy nemůže být tak špatně, aby nemohlo být hůř.

Seznam rubrik