Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
MR

Pokud muslimové nechtějí být považováni za teroristy, musí oni sami usilovat o to, aby jejich víra byla vnímána jako neohrožující jiné. A především jejich duchovní přestavení musí odsoudit jakékoliv porušování lidských práv páchaných ve jménu koránu. Jinak zaměnili svoji víru za totalitní praktiky

JO, ZBOZNE PRANI. To by ale pak prestali byt muslimy.

2 0
možnosti
AS

A57d50a45m 86S44t48a47v57a

3. 6. 2014 17:19

Dobrý, nejen hezká....R^

0 0
možnosti
JC

Oni se nemohou změnit - bylo by to jako odpadnutí od víry.

3 0
možnosti
JS

Zajímavý článek. Jen bych rád něco doplnil.

V Koránu se vskytují například tyto verše (súra Ženy/Al-Nisa´ verš 34): "Muži zaujímají postavení nad ženami proto, že Bůh dal přednost jedněm z vás před druhými … A ty, jejichž neposlušnosti se obáváte, varujte a vykažte jim místa na spaní a bijte je!"

Problém je v tom, že tohle není jen tak nějaké svaté písmo. Korán je dle islámu "nestvořeným slovem Božím", jde tedy o Slovo přímo vyslovené Bohem (Alláhem), jde o přímé Slovo Boží. Proroku Muhammadovi bylo toto Slovo pouze zjeveno a on ho pouze vyslovil, nebyl jeho autorem. To má ale pro islám dalekosáhlé důsledky. Sám Alláh upřednostňuje muže před ženami a dokonce nařizuje mužům, aby bili své neposlušné manželky a vykazovali jim místo na spaní. Sám Bůh je zde stvořitelem nerovnosti. Ve sbírce výroků Proroka, bez nichž se výklad Koránu neobejde, je žena přirovnávána dokonce k psovi nebo oslovi, kteří ruší modlitbu věřícího. Korán je Alláhův zákon, nad jehož platností se nediskutuje. Pro ty, kteří to popřou, je určen tento trest (súra Ženy, verš 56): "Věru ty, kdož neuvěřili v Naše znamení, My v ohni sežehneme, a kdykoliv vyschnou kůže jejich, vyměníme je za jiné, aby tak trestu okusili. A Bůh zajisté je mocný, moudrý."

Právě tohle je pravý a autentický islám. Popis mučení těch, kdo nejdou po Allahově stezce, zabírá podstatnou část Koránu. Allah je doslova bohem mučírny. Nebo snad moudrý Bůh donekonečna stahuje lidi z kůže?

Proto je namístě otázka: Lze věřit tzv. umírněným muslimům? Jsou právě oni těmi pravými reprezentanty islámu? Jak se staví k těmto posvátným veršům samotného Alláha?

Jen ve čtyřech zemích na světě se ženy dožívají průměrně nižšího věku, než muži. Všechny tyto země jsou islámské. Je to pouhá náhoda? Proč je v Pákistánu každoročně ukamenováno průměrně tisíc žen v rámci rodové cti? Nesouvisí to s islámem? Proč je islám zdrojem extrémismu více, než kterékoli jiné náboženství? Proč jsou muslimové tak opatrní, mají-li se jasně vyjádřit k lidským právům?

5 0
možnosti