Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Je dokladovatelné, že majitel Facebooku vedl téma "mazání" vážné rozhovory s Merklovou a za EU s Jourovou na schůzce všech větších majitelů soc. sítí. Z řeči Jourové jasně vyplynulo, že apelovala na zvýšený dohled, přeloženo na cenzuru.

Facebook má svůj kodex na způsob vyjadřování na jeho stránkách a pokud zrušil stránky IVČRN, měl by sdělit, kde byl tento kodex porušen. Tedy bylo by to slušné. Jinak jeho krok nelze hodnotit jinak, než že podlehl cílenému, adresnému tlaku.

1 0
možnosti

oni to, pokud vím, samozřejmě sdělují, ale člověku, kterému to blokují, a to proto, aby mohl závadný obsah odstranit, čímž mu stránku zase obnoví - viz IVCRN. A k žádným dohodám o mazán, blokování na objednávku opravdu nedošlo.

0 0
možnosti

Facebook je soukromá firma, která má právo mazat si na Facebooku, co chce. O tom se asi nikdo nehádá. A je v pořádku, když někdo uvědomělý něco nahlásí a Facebook to smaže.

Problémem nastává, když se do toho vloží úřady a začnou na Facebook tlačit, aby mazal, na co ony ukážou. Což je přesně to, co se děje třeba teď v Německu.

Kdyby Facebook mazal jen z vlastního přesvědčení, bylo by to OK. Jakmile však začne zasahovat stát, nejde už jen o vlastnické právo. Pak se tomu začne říkat cenzura.

http://www.securitymagazin.cz/zpravy/cenzura-nevhodneho-obsahu-v-mediich-a-na-socialnich-sitich-hrozi-vysoke-tresty-1404047524.html

4 0
možnosti

pokud by to šlo, tak prosím nečerpejte informace z dvorních novin konvičkovců, z tohoto anti-muslimského Sputniku (i ten Blesk má větší úroveň než toto). Co se Vám v té zprávě ale nezdá? Zuckerberg řekl, že bude financovat skupinu lidí, která bude vyhledávat nenávistné příspěvky za hranou, aby je nahlásili, načež pak proběhne obvyklé kolo ověřování a případně blokování (místo toho, aby čekal na ty "uvědomělé lidi", až někdo něco případně nahlásí - jako doteď). Nebude jen pasivně čekat, ale bude to aktivně vyhledávat a blokovat. A za druhé, jestli to z toho škváru dobře chápu, chtějí být úřady ve větším kontaktu s FB - jestliže někdo bude mít projev za hranou svobody slova, tak nejen, že to FB smaže, ale budou o tom vědět i úřady, které vyhodnotí, jestli to není i na trestní stíhání. V čemž opět nevidím nic špatného, neboť si lidé musí uvědomit, že každý máme zodpovědnost za to, co děláme a říkáme, vše má následky, pokud někdo třeba vyzývá a štve lidi k násilí na druhém, bude to mít následky. Nemyslíte, že je správné, aby byli úřady informovány o nějakém extrémistovi, třeba o nějakém fanatickém islamistovi, který vyzývá k násilí na ne-muslimech (nebo naopak o nějakém fanatickém anti-islamistovi, který vyzývá k násilí na muslimech?)

0 2
možnosti

Žblecht. fb vydělává na tom - a proto existuje - aby si tam lidi sdělovali, co chtějí. Když tam postnu na tisíci skupinách, který jsem založil, milión demagogickéch žblechtů, jak nás uprchlíci obohatí a jak je potřeba zavřít nebo popravit fašisty, kteří proti nim protestují, tak nezmizí ani jeden profil skupiny z tisíce, ani jeden post z miliónu.

Proč tomu tak je, na to si, moudrá dámo, přijděte sama.

2 1
možnosti

Protože si tam milý ne moudrý pane může majitel nechat co chce. V tom je kouzlo soukromého majetku.

0 1
možnosti

Uzivatele Facebooku jsou uzitecni pitomci. Z pana Zuckerberga udelali miliardare.

1 0
možnosti

J39a42r78a 12R31a77n28k

19. 1. 2016 7:06

Za hloupost se plati;-)

0 0
možnosti

J26a59r34a 19R87a88n26k

18. 1. 2016 21:34

Mate pravduR^

0 0
možnosti

Kašlete na facebook. Ten už má své nejlepší chvíle za sebou.

Kdo si teď vzpomene, jak se jmenoval ten program přes který jsme si psali? ICQ? Totéž bude s facebookem.

0 0
možnosti

Dokud se lidi budou chtít setkávat i osobně, tak FB pojede, neb je nejlepším médiem na domluvu větší skupiny

0 0
možnosti

V dnešní době nejčastěji o cenzuře mluví lidé, kterým pouze chybí elementární slušnost. Konečně, Facebook dal přednost lidské slušnosti před xenofobní spodinou, která je schopna dokonce oslavovat smrt uprchlíků. Proti xenofobii je třeba bojovat.Slova jsou zbraně hromadného ničení, a pokuds nimi někdo neumí zacházet, tak ať raději mlčí. !!;-O

5 6
možnosti

J38a50r86a 83R80a43n39k

18. 1. 2016 21:28

Facebook musel poslechnout i kanadskou jizdni policii a stahnout fotografie divky, kterou dohnaly prave na FB lide sirici lzi a nenavist:

https://en.wikipedia.org/wiki/Suicide_of_Amanda_Todd

1 0
možnosti

A stejně tak se můžou "filtrovat informace" i v médiích (a na jejich blozích), pokud jsou taky "zadarmo":-/ Je přece věcí jen a jen majitele, jestli pustí sem tam nějakou pravdu nebo bude klidně bezostyšně lhát, co je komu do toho, že

1 0
možnosti

"Pokud si postavím dům, je čistě mojí věcí, koho si do něj pozvu." Autorka stvořila opravdu důkladnou konstrukci, ovšem uniklo jí pár drobností. Jednak ten dům si nepostavil jen Mark Zuckerberg sólo. Obstaral sice plány a sehnal brigádníky, ovšem ti se už na další stavbě taky podíleli, svou přítomností i tím, že čumí na reklamu atd. a stejně se podílejí i na provozu ;-DTakže zdaleka to není už jen jeho dům.

3 3
možnosti

K33a44r26e32l 17B11o79k

18. 1. 2016 19:07

100% souhlas.R^

2 2
možnosti
  • Počet článků 139
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4036x
Mám ráda život, dlouhé letní večery a časná rána, která většinou nevidím. Hukot velkoměsta a klid lesní samoty. Důležité je nebrat se moc vážně, člověk pak nemůže být zklamaný. A k tomu trochu optimismu, protože nikdy nemůže být tak špatně, aby nemohlo být hůř.

Seznam rubrik