Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JH

"Nejhorší ze všeho je nechat v sobě zvítězit ten pocit, že všechno je zmanipulované a nikomu nelze nevěřit.

Zdroj: http://mariekolarova.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=523295

Soudružka je zřejmě již úplně pomatená, jelikož nedokáže napsat smysl dávající větu. Pokud přeložím tuto větu do češtiny, bude znít takto: Nejhorší ze všeho, je nechat v sobě zvítězit ten pocit, že všechno je zmanipulované a všem lze věřit. J

0 0
možnosti
TP

T68o86m76á51š 75P70a53k

5. 6. 2016 1:11

v nefunkčnost demokracie nejvíc věří ti, jež obdivují mafii v Putinově podání...

0 2
možnosti
MB

Co k tomu dodat. Bude - li EU a hlavně Merkelová pokračovat v současné politice, bude výsledek příštích voleb daleko jasnější. ...

4 0
možnosti
JK

Asi jste si toho nevšimla, ale ona to byla negativní volba a to není dobře. Vám to paní autorko patrně nevadí.

4 0
možnosti
RB

AUTORKE:

nebyť desaťtisícov NErakúšanov s rakúskym pasom (možno ich už je pár stotisíc)..

vieš si domyslieť.

RAKÚŠANIA volili vo väčšine Hofera. bodka.

žiadna slniečkárska škodoradosť ten fakt neodškriepi. výsledky ovplyvnené inostrancami a ľudmi ktorí sú hnilí prísť raz za X rokov domov – ozajstný výdobytok slniečkárskej doby.

9 2
možnosti
OJ

i kdybyste to uměl prokázat, o čemž pochybuju, stejně s tím nic nenaděláte, protože tak je prostě nastavený volební zákon. a zdaleka nejen v Rakousku.

volí rakouští státní občané, nikoliv 'Rakušané' ve smyslu národnosti (ta podle Hofera stejně neexistuje) ani obyvatelé Rakouska a ani rakouští daňoví poplatníci.

co lidé, kteří v Rakousku žijí a platí daně, ale volit nemohou, protože nemají občanství? těch jsou určitě statisíce.

"lidé, kteří jsou líní přijet jednou za X let domů" - ;-D

3 2
možnosti
PH

P77e88t35r 35H16á89l93a

31. 5. 2016 14:16

Manipulátorům podlehne nejsnáze člověk, který má pocit, že manipulátoři jsou na něj krátcí.

Takže když například autorka bezmezně věří demokratickým principům a že je tudíž vůči manipulaci imunní...

17 0
možnosti
JF

J45a98n 62F23r44o25l11í84k

31. 5. 2016 15:10

A jako bývalá členka vlády jistě ví jak vše křišťálově čistě v politice probíhá. Strýček Vik je mým svědkem.;-D

13 0
možnosti
Foto

Promiňte, ale to je tak moc hloupé... Vy se prostě znažíte manipulaci obhájit poukazem na tvrzení, že kdyby to bylo opačně... ale nebylo a tak co by kdyby je irelevantní. Nás by mělo spíše zajímat ne to co by kdyby, ale to co se skutečně stalo. Kdyby vítězství rudozeleného strejdy, který se tak moc snažil vlézt do EU partií bylo zjevně zasloužené, asi by nikdo neřekl ani popel. Ale opravdu nemáte ten pocit, že stěstíčku bylo pomoženo? Vás to neznepokojuje?

11 0
možnosti
Foto

Občas mám pocit, že už tady rakouské volba řešíme více nežli sami Rakušané. Ti nad tím mávnou rukama. Není tam prezidentský systém. Svobodní to zkusili, nevyšlo jim to o pár hlasů, uznali porážku a posílí jim to patrně preference v dalších volbách. Učesali si svou tradičně rakouskou šosáckou politiku, kterou razil Heider, jenž obdivoval Saddáma Husajna a pohrdal Georgem W. Bushem a zpíval v mužských sborech u krásných alpských snímků. Haider poškodil pověst strany i tím, že obdivoval nacistické Německo v otázce řešení politiky zaměstnanosti a odsun Židů do koncentráků srovnal s odsunem sudetským Němců do Německa. StK volbám Svobodní nyní nasadili usměvavou tvářičku mladšího chlapíka Hofera, jenž má svou zbraň, spadl v paraglidingu a chodí o holi, stále se při debatách hloupoučce culil. Na většinu rakouských žen zapůsobil machisticky, a tak volili raději inteligentněji vyhlížejícího van Bellena. Asi se jim honilo v hlavě, co by ten jejich prezident, jenž plánoval i rozpuštění parlamentu s tou svou zbraní všecko napáchal. A tak to Svobodní prohráli. Ačkoli už změnili svou politiku vůči státu Izrael, jenž dříve odsuzovali a nyní k němu mají pozitivnější vztah. Při těsném vítězství George W. Bushe byly v USA při jeho inauguraci demonstrace, bylo tam tolik transparentů zvolte demokrata Ala Gora, lidi to řvali na plnou hubu. Ale Al Gore uznal svou pozážku, jež ale mohla být celkem dobře lehce zmanipulovaná, protože v USA, jak víme je zde volební systém prostřednictvím zastupitelů.

2 4
možnosti
JU

J71a69n 13U62l33r95y78c12h

30. 5. 2016 20:13

(Al Gore skoro jistě prohrál jen proto, že na Floridě vytvořili (nejspíš nechtěně) graficky v jeho neprospěch nepřehledné volební lístky + možná proto, že tvrdošíjně nebojoval o stopnutý přepočet lístků, který by mu byl mohl volební vítězství ještě klidně přinést, přímo systém volitelů s tím neměl co dělat)

2 0
možnosti
JU

J31a11n 87U28l56r94y73c26h

30. 5. 2016 16:16

pro ilustraci - z dnešního komentáře (na Novinkách, ke korespondenčnímu hlasování jako takovému) guru zpátečnického konzervatismu a xenofobie Václava Klause mladšího: "Mj. rakouská výsledková mapa pak vypadá dost divně (na 95 % území vyhrál ten, co prohrál; ten co vyhrál, vyhrál ve Vídni a v koresponďákách)." - jestli tohle není typický příklad lživě manipulativní demagogie, tak netuším, co by lživou demagogií mělo být (pro ty absolutně zaslepené pitomečky: výsledková mapa může vypadat dost divně jen pro toho, kdo si nedá tu (např. přímo na té mapě pár rozkliky) minimální práci zjistit, že Van Bellen vyhrál i co se osobně vhazovaných lístků týče nejen ve Vídní, ale všech velkých městech)

3 10
možnosti
JC

J93i29r22i 77C41e34e

31. 5. 2016 9:26

Zpátečnický konzervatismus versus pokrokový liberalismus...

Na tohle jste musel absolvovat VUML, nebo jste samoukem?

9 0
možnosti
  • Počet článků 139
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4036x
Mám ráda život, dlouhé letní večery a časná rána, která většinou nevidím. Hukot velkoměsta a klid lesní samoty. Důležité je nebrat se moc vážně, člověk pak nemůže být zklamaný. A k tomu trochu optimismu, protože nikdy nemůže být tak špatně, aby nemohlo být hůř.

Seznam rubrik