Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

K26a95r79e60l 24H41a51n37á48k

13. 7. 2014 21:08

Tak panímáma zde píše o našich vojácích , že "Na prvním místě totiž jde o pomoc místnímu obyvatelstvu".

No, kdyby to byla pravda, tak by se asi před nedávnem nepsalo, že místní afghánští obyvatelé naše vojáky nenávidí.

Možná by bylo nejlepší, kdyby si blogeři před napsáním článku nejprve zjistili skutečné reálie o oblasti, o které chtějí psát.

0 0
možnosti

Z73d71e42n85a 83K19o84č42í

9. 7. 2014 21:19

To tady bude každý dnes mluvit jen o padlých vojácích ?8-o

0 0
možnosti
Foto

Naši vojáci jsou asi tak stejní hrdinové jako civilní afghánští civilisté, kteří zahynuli společně s nimi při výbuchu sebevražedného atentátníka.

Takže na naše vojáky můžeme být stejně hrdi jako na civilní afghánské oběti.

0 0
možnosti

Na Vaši otázku "Dokážeme být hrdí na naše vojáky" bych si pouze dovolil konstatovat, že k mé spokojenosti už by stačilo i to, kdyby nedocházelo k urážení a znevažování padlých. Už to by mně udělalo radost, tak už jsem musel ustoupit, jsa obklopen českými blbci.

0 0
možnosti

Dokud si naše společnost nebude vážit práce učitelů, zdravotníků či třeba horníků, kdy zrovna jeden zemřel v květnu v hlubinné šachtě v závalu a nikdo nespouštěl prapory a nepsal blogy, tak si nebude vážit ani vojáků, které je v demokracii povolání jako jiné. Smrt v šachtě je stejně hrůzná jako najet na minu a stejně těžká, ne li více, než jezdit po Afgánistánu v obrněném voze. Vojáci se zase vytrhávají z kontextu, ale jsou součástí celé společnosti.

2 2
možnosti

To minus máte ode mne za klišé s horníky. Garantuji Vám, že v autech zemře mnohem více řidičů na silnici než v horníku v dolech. A srovnávat běžnou míru rizika, kterou podstupujeme každý z nás den co den s nasazením v bojové zóně je do nebe volající nestoudnost.

1 1
možnosti

Ono je to celkem jednoduché. Mnoho lidí napíše jeden den že jsme se měli v r. 38 bránit a vytáhnutím bílého praporu jsme si zlomili páte a druhý den, že nemáme lézt do Afghánistánu a do ničeho se neplést.

Nejhorší na tom je, že v tom nevidí žádný rozpor.

3 0
možnosti
Foto

za mě taky veřejně karma:-)

0 0
možnosti
Foto

Angažujeme se jako stát v Afganistánu společně s mezinárodním společenstvím proti globálně zaměřené ideologii srovnatelné s fašismem a komunismem, která je nebezpečná pro celý demokratický svět.  Demokratický svět se rozhodl zakročit proti této ideologií dříve než bude pozdě. Buď patříme na západ a s demokratickým západem sounáležíme nebo nesounáležíme a pokud nesounaležíme, tak se té akce nezúčastníme. Jiná volba není.

2 0
možnosti
Foto

Jíří jen bych doplnil i závazky, které vznikly našim zapojením jak do NATO tak do EU. Jestli to bylo či nebylo dobře, to už je jiná diskuze, ale máme je. Jenže někdy mám pocit, že náš národ závazky nemá potřebu ctít, lepší jsou výhody.

1 0
možnosti

jsou tu nektera ALE - valku v Afganistanu zacala US armada s Britskou, jako reakci na zniceni WTC v r. 2001, nasledne po dvou letech do teto akce navelela NATO. Dalsi ale je to, ze o hlidani zakladny rozhodla Americka armada, Dalsi otazka je, ze oni si nevymysleli to, jet do mista, kde byla odpalena raketa ktera mirila na americany uvnitr zakladny, dostali od nekoho rozkaz to prozkoumat. Jinak vam davam za pravdu i tak jsou hrdinove - jen nasi politici by k tomu meli spis mlcet. Neudelali vubec nic pro to, aby se ve svete snizovalo napeti - spis delaji opak a dela se mi  zle z takovych reci ze oni bojovali proti teroristum a ochranovali i nas ... oni ochranovali zejmena USA, ktera do konce pristiho roku z Afganistanu odejde. Mate pravdu v tom, ze i pres to vsechno jsou hrdinove - a ti, kteri za tim vidi jen penize jsou hlupaci nic vic!

1 1
možnosti
Foto

Hezky napsáno a naprostý souhlas.

2 0
možnosti
  • Počet článků 139
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4036x
Mám ráda život, dlouhé letní večery a časná rána, která většinou nevidím. Hukot velkoměsta a klid lesní samoty. Důležité je nebrat se moc vážně, člověk pak nemůže být zklamaný. A k tomu trochu optimismu, protože nikdy nemůže být tak špatně, aby nemohlo být hůř.

Seznam rubrik