Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
JR

J96a42r43a 79R10a78n39k

3. 5. 2016 8:16

Karma a dik za clanek!!!R^

0 0
možnosti
LJ

Státní návštěva je státní návětěva a stejně jako v Británii a v Bílém domě má být přijata důstojně a státník tu má právo na ochranu. To, že se najatí mávači dopustili výtržností a násilí proti našim občanům, to se mělo řešit jejich sebráním a odvezením na policejní stanici jako s kýmkoli jiným. Jenomže chápu, že se policisté obávali mezinárodního konfliktu, tak se spíše snažili zklidnit situaci odvedením našich držičů tibetských vlajek. Ono když se něco strhne, policisté jsou vinni vždy. Když zasáhnou i když nezasáhnou (protože jde o politickou objednávku a ne o právo jako takové), tedy asi logicky volili menší zlo.

Jinak za mě tibetská vlajka visela.

S lísáním se k velmocem (ať už je to USA, Rusko nebo Čína) nesouhlasím, ale řeším věci, které se mi zdají hořlavé více, a to je muslimská invaze. - čínského vlivu se nebojím, protože již tak na dálku zlikvidovaly jejich výrobky náš tradiční textilní a sklářský průmysl. (Kdo z vás si nekoupil čínské tričko, ať první hodí kamenem - všichni jsme se podíleli.) Velká část toho, co bereme do rukou, je čínské výroby. Celá Amerika je obrovsky zadlužená u Číňanů .......... nevím, o co vám jde. V háji v tomto směru už jsme. - Věco dospěla do takového stadia, že je podle mne lepší s nimi normálně obchodovat a přitom tlačit na dodržování lidských práv, na ekologii a bezpečnost práce při výrobě apod. Tohle měl ale prezident zmínit a ne že se budeme učit od nich stabilizaci společnosti nebo co. To bylo přes čáru hodně.

Co však autorce zazlívám, je to, že zase staví lidí, kteří řeší islamizaci Evropy, a ty, kteří řeší vztahy s Čínou proti sobě. Pokud nám jde o lidská práva, naši kulturu a hodnoty, pak bychom se měli spojovat a ne se mezi sebou prát, kdo je náš větší "nepřítel". Zatím jsme nepřítelem největším sami sobě, jak se zdá.

2 3
možnosti
PS

Více o spojování slušných lidí je taky v tomto článku:

http://hannig.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=495500

0 0
možnosti
RG

R54e30n15é 12G38u73r73a73l

5. 4. 2016 10:13

Autorko, přečtěte si znovu Váš článek - Nesnesitelná lehkost boje proti norské sociálce. Ten Tibet, to je oproti norské sociálce fakt odvaha...

A pak pohovořme Vašimi slovy o "vlastní nekonzistentnosti v bránění našich hodnot".

A o tom, že "Pevný postoj znamená, že známe naše hodnoty a jsme na ně hrdí."

Přeji v životě hodně pevných a konzistentních postojů...

2 0
možnosti
PK

u Tibetu je nejhorší to (pro obě strany), že nelze jednoznačně říct, zda-li by se bez utlačování Čínou měli lépe.. Britové tam také na počátku minulého století zaváděli pořádky dle svého.. Tibet je podobně jako Ukrajina nárazník, posouzení poměrů v těchto zemích je pak relativní k tomu, na čí straně stojí naše společnost.. podobně, jako když skončí válka, masakry páchané konečným vítězem jsou v klidu, protistrana končí u tribunálů..

2 1
možnosti
Foto

O tom samozřejmě lze diskutovat a pochybovat. Mnozí ze čtenářů však nepochopili to nejdůležitější v blogu. I kdyby byl názor těch, co vyvěšují Tibetskou vlajku, naprosto neinformovaný a klidně i nesmyslný, mají právo ho vyjádřit. To je základem demokratického zřízení. A jestliže jim v tom někdo brání nebo jsou využívány zastrašovací metody, je to velmi vážný incident, protože jde přímo proti podstatě demokracie. Něco jiného bylo ničení čínských vlajek, ale vyvěsit tibetskou vlajku jako vyjádření názoru, na to má v demokratickém zřízení právo každý.

5 1
možnosti
JM

obecně k tomuto blogu: zmatené texty zmatené sluníčkářky

8 2
možnosti
Foto

Něco méně zmateného byste tam, pane Moučko, neměl?:-/

1 0
možnosti
Foto

Nevšimnul jsem si, že by aktuálně existovala nějaká čínská uprchlická invaze do Evropy (narozdíl od té muslimské). A pokud už se někam číňané nastěhují, sice vytvoří "gheto", čínskou čtvrť, ale zpravidla nikoho neobtěžují, neohrožují, neterorizují, nezneužívají sociální dávky, nekradou v obchodech, nepožadují změny chování, oblékání, stravování nebo dokonce zákonů majoritní populace. To vše dělají téměř výhradně muslimové.

"Braň hodnoty, jen když se to hodí" - Ne, braň hodnoty, když jsou ohroženy. Číňané sice ohrožují zmiňované hodnoty doma a ve svém okolí (třeba v Tibetu), ale ne v Evropě (narozdíl od muslimů).

11 1
možnosti
Foto

Vidíte to, pane Budíne, čínská uprchlická krize Evropě skutečně zatím nehrozí (a nejspíš ještě dlouho hrozit bude). Hrozí něco daleko strašlivějšího: čínská ekonomická expanze, která je umožněná krutými podmínkami v Číně a která může v řádu několika málo desetiletí zcela zničit skutečnou nezávislost Evropy.

Přečtěte si o tom velice dobře udělanou a věcně zasvěcenou knihu Steingarta Gabora Globální válka o blahobyt: http://www.beletrie.eu/knihy/globalni-valka-o-blahobyt.html (nebo aspoň tady souhrn: http://licka.blog.idnes.cz/blog.aspx?c=180564).

Hlavní smysl článku je ovšem jiný: Jak to, že v České republice roku 2016 se mohou čínští "navezenci" násilím prosazovat za asistence policie proti klidně manifestujícím českým občanům? Rv

3 1
možnosti
VB

Kdo napíše trestní na soudruhy, co přišly na FAMU? Ať mají také nějakou zábavu. Kdo se zastane demonstrantů, kteří byli po návštěvě Zemana předvolání na služebnu, aby vysvětlili, kdo, proč atd.?

1 0
možnosti
DF

kdy naposledy nějaký číňan v evropě postřílel nebo znásilnil nějaké lidi? Prosím o odpověď?

13 1
možnosti
PG

srovnáváte nesrovnatelné Rv

4 1
možnosti
  • Počet článků 139
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 4036x
Mám ráda život, dlouhé letní večery a časná rána, která většinou nevidím. Hukot velkoměsta a klid lesní samoty. Důležité je nebrat se moc vážně, člověk pak nemůže být zklamaný. A k tomu trochu optimismu, protože nikdy nemůže být tak špatně, aby nemohlo být hůř.

Seznam rubrik