Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
KJ

zpetak

2. 11. 2010 19:51
No a dokonce

kecate do americkych odboru. Mate ( Cesi) sami pred prahem hromadu hnoje a budete jeste radit, jak pestovat kompost za oceanem ;-D

0 0
možnosti
MN

Marian Němec

2. 11. 2010 23:24
Re: No a dokonce

Apropo, kdyz sam sebe evidentne nevnimate jako cecha, proc se dle vasi retoriky montujete do nasich veci?

0 0
možnosti
KJ

zpetak

2. 11. 2010 19:48
No vidite.

Tak druhym prestante kecat do jejich mezd.Nemate na to pravo. Tak jako oni nemluvi do Vasich zalezitosti mzdovych.Hledejte jinde......

0 0
možnosti
MN

Marian Němec

2. 11. 2010 20:46
Re: No vidite.

Mimochodem, já jako každý občan platící poměrně vysoké daně mám PRÁVO kecat do mezd úředníků a dalších státních zaměstnanců, zejména pokud jejich výkonost neodpovídá výši jejich mzdy.

0 0
možnosti
KJ

zpetak

2. 11. 2010 19:46
No a tak se zamyslete.

Kdo za to muze? Referentka na matrice?

0 0
možnosti
ZK

SID09

3. 11. 2010 19:22
Re: No a tak se zamyslete.

Každá ryba smrdí od hlavy. Neschopní politruci na ministersvech nerozumí pořádbně náplni práce jím řízeného ministerstva. Jsou hodnoceni především patolízalové a rektální horolezci, kteří se zviditelňují tím, že nadřízenému předloží k podpisu svůj nápad, kterým šéfovi zdůrazňuje svoji nepostradatelnost, čímž se zase zviditelňuje i sám nadřízený tím, že na jím řízeném ministersvu se skutečně pracuje. Všimli jste si, že šéfi se stávaji většinou neschopní předpokakaní patolízalové, kteří nejsou schopni věcně zkritizovat svého nadřízeného ?

Patolízalové tak plodí jen další zbytečnou práci a osoby, které ji mají vykonávat a jsou tímto člověkem řízeny. Čím víc podřízených - tím větší osobní ohodnocení.

Dej blbci razítko a pravomoc a on už si vymyslí další práci, kterou zdůrazní svoji nepostradatelnost !!

0 0
možnosti
KJ

zpetak

2. 11. 2010 19:45
Jo a ruku na strdce.

Popravde. Zaslouzite si mzdu svou?

0 0
možnosti
DC

Morningstar

3. 11. 2010 11:38
Re: Jo a ruku na strdce.

my co pracujeme v soukromé sféře si každou korunu musíme SAKRAMENTSKY  zasloužit! Jinak bychom totiž nepracovali! To rpo státní úředníky neplatí. Ale tomu vy nemůžete rozumět, když nejste ten Čech :-P

0 0
možnosti
KJ

zpetak

2. 11. 2010 19:44
Asi nejste urednik nebo jste?

Co kdyby Vam nekdo sahl na plat? Psal by jste takove clanky? Vy mi pripadate jako v ruskem filmu "Premie". Najdete si na internetu.

0 0
možnosti
MN

Marian Němec

2. 11. 2010 20:44
Re: Asi nejste urednik nebo jste?

Vážený pane, jak jsem tu už psal, je to o lidech, jsou dobří úředncíci a jsou ti špatní.

A pokud na jednoho dobrého a pracovitého úředníka připadají tři špatní, tak ty tři raději propustím a najmu ještě jednoho dobrého. Oběma pak dám plat o polovinu větší.

Výsledek, budu mít dva dobré úředníky, uspořím plat toho jednoho (cca 25% mzdových nákladů), úřednící budou pracovat, budou rádi za svou práci a za plat, který dostávají a občané budou spokojeni, protože služby úřadu budou na úplně jiné úrovni.

Je to sice hodně, ale hodně zjednodušené, ale to je správné manažerské rozhodování. Když něco ve firmě nefunguje, tak se to řeší tak, aby to nezvýšilo náklady. Byrokratické řešení je, přijmeme dalšího úředníka, ti stávající to už nezvládají.

A mimochodem, každý z těch nespokojených úředníků má právo i možnost najít si práci v komerční sféře a vydělat si mnohem více peněz. Proč to neudělají?

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

2. 11. 2010 15:55
Jak se úředníci

"cítí" neříká pranic o jejich skutečném pracovním vytížení. Existují lidé, kteří se "cítí" být přetíženi a doma na divanu, když se mají sami natáhnout pro pivo.

0 0
možnosti
M

mubu

2. 11. 2010 15:19
To mně připomíná zkušenost

se Správou sociálního pijištění. Té jsem musel prokázat potvrzením od nich samých, že mi oni sami už vyměřili důchod a za tím účelem jsem musel navštívít tři kanceláře v téže budově a vystát příslušné fronty.. Také tam měli pracovnici, která cokoiiv poradila, tak bylo špatně. Za jednu takto použitou špatnou radu mi vyměřili i penále, kterou mi pak laskavě odpustili. Aby je lidi zbytečně neobtěžovali, tak se z Jižního Města odstěhovali na Žižkov. Pražáci vědí, o čem je řeč. Inu "úřady blíže k občanům" !! Haha.

0 0
možnosti
PA

Pepan A2

2. 11. 2010 15:12
Přetíženost těchto úředníků ale nevypovídá nic o tom,

jak si dokáží zorganizovat pracovní dobu. Je docela možné, že jsou přetíženi, ale při dobré organizaci práce by možná naopak polovinu pracovní doby proflákali.

0 0
možnosti
PA

Pepan A2

2. 11. 2010 15:14
Ještě dodatek.

Pokud se tito úředníci cítí přetíženi, měli by dát výpověď a přejít k pohodové práci do soukromé sféry.

0 0
možnosti
RL

Lionel.r

2. 11. 2010 14:53
Hezký článek.

Akorát jako motto jste nevybral tu správnou větu. Že se "30% státních úředníků cítí přetíženo" vypovídá sice o jejich pocitech, nikoli však o využívání pracovní doby či množství úkolů jim svěrených.

Já se například při dlouhém a nekonečném čekání (např. na konec pracovní doby nebo na referentku na úřadě) cítím taky jako přetížen - něco mi někde utíká, něco nestíhám, někdo na mě čeká...:-)

0 0
možnosti
JR

Jan Ruzicka

2. 11. 2010 14:38
Jasně

že se třetina úředníků cítí přetížená, když maká za ty zbylé dvě třetiny.

0 0
možnosti
  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1455x
Otec už dvou krásných holčiček, kterému není jedno, v jakém světě ty malé bude žít. Už má dost toho, že ti kdo mají poslouchat neslyší, co se jim říká. Jinak úplně normální chlap se všemi plusy i mínusy, které k normálnímu muži patří. Snaží se užívat všeho co mu život přináší. Provozovatel projektu www.anglickaslovicka.cz