Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
VH

Stará kára

9. 11. 2010 13:07
Vy říkáte, že by "logicky měla dostat..."

Z jaké logiky? Kolik má dostat určuje zákon. Chápete. Že vůbec něco dostává plyne ze zákona. Pouze ze zákona. A tedy i z logiky tohoto zákona.

0 0
možnosti
MN

Marian Němec

9. 11. 2010 15:45
Re: Vy říkáte, že by "logicky měla dostat..."

Milá Stará Kláro - ze zákona má nárok na mateřskou a to v poměrné výši od data kdy ji nárok začíná.

U rodičáku zákon říká, že rodičák dostanete pouze v případě, že je vyšší než částka, která je vyplacena za mateřskou. Matka pak dostane doplaceno pouze do výše rodičáku, i když třeba půlku měsíce by měla brát mateřskou.

OK, berme to tak, že rodičák dostane, jen když z mateřské dostane méně než je výše rodičáku, ale promiňte, ještě státu vracet za to, že pracovala a má nárok na velkou mateřskou, která je pak větší než rodičák?

Takže to může být logické ze zákona, ale logické to rozhodně není. Navíc je to nefér vůči té matce, která od státu dostane jen to na co má nárok, ale ten je jí kráce i když by na tu menší částku měla nárok jen jeden den. To je prasárna.!!

0 0
možnosti
C

culka

9. 11. 2010 9:11
Směšné mi na tom celém

vždycky připadalo, že rodičovský příspěvek od státu dostávám a o týden později odesílám sociální a zdravotní, které je vyšší....ale hlavně, že se ty peníze hýbají, že?

0 0
možnosti
MN

Marian Němec

9. 11. 2010 10:38
Re: Směšné mi na tom celém

To je druhá blbost celého systému, tak jak nám ho soudruzi nastavili.

Proc ty penize vzít a pak je opět vyplatit občanovi, když je jednodušší a hlavně levnější mu je rovnou nechat.

Jak píši v tom prostě není logiky ani za mák.

0 0
možnosti
GK

Gábuša

9. 11. 2010 8:13
tatáž zkušenost

Před měsícem se mi stalo totéž - vracela jsem cca 8500Kč a připadala si jako idiot, který ničemu nerozumí... Tak v tom alespoň nejsem sama.

0 0
možnosti
TKN

ta, která nejsem

9. 11. 2010 8:03
Stát pracující matky i otce okrádá, ale ty ostatní,

kteří svými daněmi financují profesionální dělohy trávící třeba i celá desetiletí přecházením z rodičáku na mateřskou a zpět. Spočítejte si, kolik daní Vaše žena v životě zaplatila, a porovnejte to s tím, kolik už dostala a ještě dostane. Kdo myslíte, že ten rozdíl vyrovná?

0 0
možnosti
MN

Marian Němec

9. 11. 2010 8:17
Re: Stát pracující matky i otce okrádá, ale ty ostatní,

Základem je individuální přístup a posuzování jednotlivých případů.

Souhlasím s tím, že je třeba zneužívaní nějak zamezit, ale o to se už současná vláda snaží. Pořád ale levicový systém klade více důraz na to vyplatit něco každému, než zaplatit každému férově. A na to doplácejí jak ti pracující, tak ti potřební.

A pokud myslíte případ mé ženy a jí podobných žen, tak se silně ohrazuji proti nařčení, že něco vysávají. Za těch 8 let co pracovala a za léta, kdy pracovat ještě bude odvede státu mnohem více, než získá protihodnotou (bezpečnost, zdravotnictví, služby úřadu atd.)

Mimochodem, taky neustále platím daně a rozhodně ne malé.

0 0
možnosti
PJ

Hellmoon

9. 11. 2010 7:13
které mají nár

chybička :D

0 0
možnosti
  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1455x
Otec už dvou krásných holčiček, kterému není jedno, v jakém světě ty malé bude žít. Už má dost toho, že ti kdo mají poslouchat neslyší, co se jim říká. Jinak úplně normální chlap se všemi plusy i mínusy, které k normálnímu muži patří. Snaží se užívat všeho co mu život přináší. Provozovatel projektu www.anglickaslovicka.cz