Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
J

janina23

15. 11. 2010 16:40
Náhrada škody

bude pozůstalým uhrazena příslušnou pojišťovnou z "povinného ručení" vozidla v plné výši, po právní moci rozsudku (obvykle je stanovena lhůta do 3 dnů). Vzhledem k tomu, že řidič byl pod vlivem návykové látky (alkoholu), bude poté pojišťovna vyplacenou částku vymáhat zpět, po odsouzeném (tzv. regres).

0 0
možnosti
MN

Marian Němec

15. 11. 2010 16:48
Re: Náhrada škody

Pokud mel povinne ruceni, coz by byl paradox, pokud nekdo s autem jezdi bez ridicaku.

0 0
možnosti
EB

corydoras

15. 11. 2010 14:52
Spravedlnost u soudu?

K soudu se nechodí pro spravedlnost. K soudu se chodí pro rozsudek.

Neustále mne udivuje ta úporná až naivní snaha lidí dovolávat se spravedlnosti u soudů. Spravedlnost je silně individuální záležitost a co se zdá dnes spravedlivé, zítra je ukrutná křivda.

Což samozřejmě nic nemění na faktu, že rozsudky "nezávislých" českých soudů jsou zhusta paskvil produkovaný chovanci učilišť s Downovým syndromem.

0 0
možnosti
MN

Marian Němec

15. 11. 2010 14:57
Re: Spravedlnost u soudu?

Spravedlnost je v mem pojeti dostatecne potrestani toho, kdo porusil zakony nebo ustavou garantovana prava druheho.

0 0
možnosti
JM

Malicekk

15. 11. 2010 14:48
proc nikde nepisou,

ze byl bily jako snih? To je hnus ta politicka korektnost. Proste to byl beloch!!!!!

0 0
možnosti
JH

Profesor_Nula

15. 11. 2010 14:12
Bohužel je to smutný!

Když jde o problém jako je rasistický útok, tak je tu pomalu monstrproces přenášený živě televizí a padají nekompromisní 20+leté tresty. Když jde o bezpečnost na silnicích, což je obrovský problém ČR a řadu let se nezlepšuje, tak není snaha začít to trochu kosit a rozdávat tvrdý tresty i zde. Místo toho budou topit další stamiliony v přiblblých kampaních Nemyslíš zaplatíš, kterým se mladý akorát vysmějou... Je to výsměch spravedlnosti a výsměch obětem...

0 0
možnosti
DB

/dev/null

15. 11. 2010 14:08
Mě ten trest přijde naopak celkem přísný...

Nebyl tam úmysl někoho zabít, ale jen se choval jako idiot. Kdyby místo zabití té ženy narazil do popelnice, tak dostane jen pokutu a pár bodů, ikdyž by udělal to samé, jen s jinými následky. Takže posílat ho na 6 let do vězení mi nepřijde jako náprava, ale výroba dalšího zločince. V trestu by hlavně měl figurovat doživotní zákaz řízení motorových vozidel, ten trest měl být podmíněný, a při dalším chycení za volentem se měl změnit na nepodmíněný z důvodu jasného pohrdání smrtí té ženy. Platit pozůstalým by měl až do konce života tak 20-30% svého příjmu.

0 0
možnosti
JH

Profesor_Nula

15. 11. 2010 14:28
Re: Mě ten trest přijde naopak celkem přísný...

Takže vlastně na následky defakto nehleďme, posuzujme pouze čin bez ohledu na následky...  Není rozdíl rozstřelit ze srandy lahváče za barákem a zastřelit člověka. Není v podstatě rozdíl nalitej rozmačkat károu popelnici a přejet člověka... Za takovou logiku zasloužíte opravdu poslat tak akort do "/dev/null"

0 0
možnosti
N

Novotnak

15. 11. 2010 13:33
Je sice správné upozornit

, že sazby trestů nejsou stanoveny dostatečně rozdílně, ale třeba uvažovat, že každý trestný čin je jiný a o každém se musí rozhodovat zvlášť!

Co mě ovšem nejvíc štve, je ta vaše demagogie stylu koko za oko zub za zub. "Cena života 6 let a 1,7 mil." Uvědomte si, že ta čísla nejsou a hlavně nemají být cenou života, ale trestem a reparací!!! Nemůžete vyčíslovat cenu života v morální rovině, to nejde a ve finanční to z morálního hlediska také nejde! Leda že byste se od morálky oprostil, a žekl, že vychovat dceru stálo měsíčně pět tisíc, krát dvanáct měsíců, krát x let.... a dostal byste částku, jenomže lidi nejsou zboží. Takže ještě jednou. Ta čísla jsou trestem a s cenou života je nezaměňujte, je to barbarské.

0 0
možnosti
MN

Marian Němec

15. 11. 2010 13:51
Re: Je sice správné upozornit

Souhlasím s tím, že se ta čísla nemají zaměňovat s hodnotou lidského života, faktem ale zůstává, že soud by měl právě tu hodnotu lidského života zohleďnovat.

Ten maldík sice zabil "JEN" jednu zenu a jednu divku zmrzacil, ale taky dost zasadne ovlivnil zivot minimálně dalších dvou lidí.

A za to je ten trest neadekvátní.

0 0
možnosti
KB

kacinecka

15. 11. 2010 13:07
To kosciuszko

Panáčku, vy máte dost :-/;-D

0 0
možnosti
IB

isabell

15. 11. 2010 13:16
Re: To kosciuszko

;-D holt všeho moc škodí, a v tomhle případě bych to tipovala na psychofarmaka (jen nevím, jestli je jich přemíra, nebo spíš akutní nedostatek) ;-)

0 0
možnosti
K

kosciuszko

15. 11. 2010 12:40
Ale, ale

Odpovědnosti jsou jasně stanovené, za dítě ve škole odpovídá pedagog, potažmo škola

...jako za totáče

Na žáka spadne kladina a závřou ředitele, nikoli školníka, ten je přece dělník.

0 0
možnosti
MN

Marian Němec

15. 11. 2010 12:51
Re: Ale, ale

No jsem rád za živou debatu u mého blogu, ale už mne začínánet nudit.

Svěříte dítě škole a učitelům, ve víře v jejich zodpovědnost a oni Vám vrátí dítě ve vegetativním stavu. To není na 20 mil. to je na minimálně tu školu roztřískat, jako kdysi Matuška rozmlátil nemocnici, když mu zabili dvojcata.

Mam dvouletou holcicku a jen predstava, ze se ji neco takoveho stalo, mne desi.

Pokud vy podobne pocity nemate, jak je mi Vas na jednu stranu lito. Ale dekuji za diskuzi, kterou však končím, protože nikam nevede.

Pěkný den.

0 0
možnosti
K

kosciuszko

15. 11. 2010 12:34
Jsně, podle vás zodpovědnost mají jen lékaři,

učitelé a soudci. A to jsou právě lidé, do kterých kopete jako kopali náckové do židů.

Div, že nás nevěšíte.A pak tady máme ještě Rómy.A co vaše zodpovědnost ? A co zodpovědnost rodičů? Víme jak vychovávali  rodiče toho kluka, který se topil. K úctě ke škole, ke vzdělání, ke starým lidem ?Nebo mu říkali, že učitel je blbec a doktor je až do konce života jeho placený sluha?Genocida inteligence pokračuje ve velkém.Je tak dál.Já jsem valcíř, kdo je více.Nejste valcíř ?

 

0 0
možnosti
MN

Marian Němec

15. 11. 2010 12:46
Re: Jsně, podle vás zodpovědnost mají jen lékaři,

Opět překrucujete co říkám.

Každý má odpovědnost za své skutky a každý má právo volby.

Soudce nemusí dělat soudce, může jít dělat soukromého právníka a vydělávat si daleko víc než soudce, když bude schopný. Lékař má také možnost volby, i ten mladík měl možnost volby. Volbu provedl a udělal co udělal. Nyní má nést následky. Jako každý jiný.

Že se mi nelíbí, že všichni si musí utáhnout opasky, ale soudci najednou začnou být více úplatní? S prominutím, ať jdou do háje, takové soudce nechci. Soudce by to měl minimálně z části proto, že něčemu věří, minimálně právu a spravedlnosti, peníze by měly být až podružný efekt. Ale protože nejsou jsou pak takoví Berkové a další jim podobní.

Soudce si může rozhodovat podle svého právního názoru, a i když rozhodne špatně, tak se mu nic nestane. I když to ČR pak musí platit v mezinárodní soudech. Určitá odpovědnost by tam prostě měla být.

0 0
možnosti
K

kosciuszko

15. 11. 2010 12:23
Madam, smékám

"To jako ten kluk byl v depresi? Ona se deprese projevuje tím, že si

koupím auto, i když nemám řidičák, ožeru se a pak kamarádům předvádím,

jak se zahřívají kola u F1? To by byla hodně netypická deprese."

Vaše znalosti psychiatrie jsou obdívuhodné.Doktoři do dolů, republice více práce, vy na místo primáře do Bohnic.:-P

0 0
možnosti
MN

Marian Němec

15. 11. 2010 12:31
Re: Madam, smékám

Tohle byl zbytecny utok a urazka.

0 0
možnosti
  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1455x
Otec už dvou krásných holčiček, kterému není jedno, v jakém světě ty malé bude žít. Už má dost toho, že ti kdo mají poslouchat neslyší, co se jim říká. Jinak úplně normální chlap se všemi plusy i mínusy, které k normálnímu muži patří. Snaží se užívat všeho co mu život přináší. Provozovatel projektu www.anglickaslovicka.cz