Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PGS

pgjed

5. 11. 2010 9:17
Možnost dvojího pohledu

Autor píše: "...následné měsíce ukázaly, že dokonce více než doslovně..."

Totéž lze interpretovat též jako Onderkův skok do lidoveckého klína. Že lidovci v Brně před čtyřmi roky změnili koaličního parnera nevyvolává žádný podiv u toho, kdo nemá krátkou paměť a alespoň zběžně viděl do poměrů uvnitř brněnské ODS. A čtyřletá zkušenost se socdem nepřinesla nic lepšího. Nemyslím jen na příznačnou osobní "neodmítavost" primátora, nechtěně(?) symbolizovanou falickým útvarem na Svoboďáku s tak příznačnou přezdívkouod Brňanů. Mám na mysli především neschopnost posoudit pořadí důležitosti , takže kopa milionů na prapodivnost z černé žuly je, ale peníze na havarijní opravy děravých střech v institucích zřizovaných městem nejsou.

Autorova filipika je jakoby velmi sofistikovaná, nicméně veřejným tajemstvím zůstává, že velká koalice v Brně je především souručanstvím pijavic dlouhodobě parazitujících na městských rozpočtech a "ohůrených" vidinou miliard, které se začnou točit kolem přesunu nádraží.

0 0
možnosti
M

Mirek721

5. 11. 2010 10:42
Poněkud zvláštně selektivní pohled - Part 1

V roce 2006 lidovci nezměnili partnera (na což jistě měli právo). Lidovci nejprve vyjádřili souhlas se společnou koalicí s ODS a následně tento souhlas odvolali a šli do koalice s ČSSD. Možná se vám to zdá jako zcela normální jednání, ale košer to rozhodně nebylo a není. I když nemyslím, že by to bylo úmyslem ODS, ale Rychnovskému a lidovcům všeobecně se dnes pouze vrátilo to, co oni sami udělali ODS v roce 2006. S tím rozdílem, že jim ODS letos nic neslíbila :-). Hovořit o drahých falických symbolech, místo nichž by se opravily střechy je nonsens. Po Onderkovi zbyly sochy, po Rychnovském jen ty spousty prošustrovaných milionů za studie Janáčkova kulturního centra, o němž věděl, že se na daném místě nemůže realizovat.

0 0
možnosti
RP

Robert Pospíchal

4. 11. 2010 14:06
Příliš pragmatický pohled

Mariane, dobře napsané, ale svým příliš pragmatickým pohledem na věci popíráte v podstatě jakoukoliv logiku existence politických stran, minimálně na úrovni komunální. Vraťme se tak tedy do dob jednotné kandidátky Národní fronty a vše bude čisté. Je neomluvitelné, abych ve druhém největším městě v zemi šel jako místopředseda ODS do koalice s místopředsedou mého největšího protivníka ČSSD. To je otázka určitých principů a zásad. A myslím, že ty jsou pro život důležité a v mezních okamžicích člověku ukazují cestu. Pokud je nemáte, stane se z Vás časem s odpuštěním k*rva, co jde s každým. Nějaká pragmatická výmluva se vždy najde.

0 0
možnosti

Stanislav Ševeček

4. 11. 2010 14:40
Re: Příliš pragmatický pohled

Pane Pospíchale, Vy jste volil ODS?

0 0
možnosti

Stanislav Ševeček

4. 11. 2010 13:58
Tak to je málokdy vídaná reakce

na výsledky voleb od voliče strany, která "neuspěla".

Výtečně, pane Němče!

  

Pozn.: Mám dojem, že k rozhodování ČSSD v Brně ohledně toho, s kým jít do koalice a co vše jako vítěz voleb "obětovat", aby koaliční partner byl pro, je to, že už měli dost svých bývalých partnerů ...

0 0
možnosti
M

masculine

4. 11. 2010 13:07
Promiňte, nejsem z Brna,

ale pan Onderka = ČSSD? Něco jako svého času pan Paroubek? Nebo to je jen (nechtěné?) "vyzouvání" ČSSD ze spojitosti s profláknutou osobou?

0 0
možnosti
  • Počet článků 10
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1455x
Otec už dvou krásných holčiček, kterému není jedno, v jakém světě ty malé bude žít. Už má dost toho, že ti kdo mají poslouchat neslyší, co se jim říká. Jinak úplně normální chlap se všemi plusy i mínusy, které k normálnímu muži patří. Snaží se užívat všeho co mu život přináší. Provozovatel projektu www.anglickaslovicka.cz