Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
PR

Rusy

23. 7. 2011 12:17
Díky.

Skutečně největším problémem Kalouskových snah je bezbřehá pragmatičnost cílená ve prospěch velkých firem, finančních skupin a kmotrů, parazitujících na veřejných financích. A skutečně je mu jedno, jakou ideologii použije. Jen v důchodové reformě se potácel od krajní levice (průšvih jedné skupiny lidí rozhodíme mezi úplně všechny) až po ultraliberální řešení (děti platí přímo svým rodičům na důchod, ale socialisticky povinně). Stejně v daňové reformě od socialistického zásahu - přímá regulace ceny práce snížením odvodů zaměstnavatelů po libertariánství pro švarcky, které díky paušálním nákladům a minimálním sazbám pojištění neplatí téměř žádné daně a odvody a ani nemají nárok na důstojné zajištění ve stáří a při ztrátě zaměstnání. Zdravím pana Jurečku a doufám, že KDU po odchodu Kalouskova křídla bude mít co nabídnout.

0 0
možnosti
KN

Karl Novak

22. 7. 2011 20:46
Takže jeden politik (ovšem bývalý)

konečně naplno řekl, že sociální a zdravotní pojištění jsou daně.

Proč tedy místo odvodů takových, makových, sociálních, zdravotních kdy něco platí zaměstnavatel a něco zaměstnanec nezavést pouze jednu sazbu ?

Jenomže pak by bylo najednou vidět, že platíme široko daleko nejvíce !

0 0
možnosti
AL

nechci vyrusovat

22. 7. 2011 16:34
KDU-ČSL nevolit

Tím, že ji opustil Kalousek a další se toto společenství nezměnilo, pouze už se k jeho vedení nehlásí slušní lidé. VV je bohatě svojí nesolidnosti v politice nahrazují.Rv

;-D;-D;-D

0 0
možnosti
JS

Kolumbo

22. 7. 2011 16:08
nemáme daňovou

degresi, milý pane, pokud "sociální pojištění"  nepovažujete za daň. Pokud se oháníte ostatní Evropou a tvrdíte, že naše daně nejsou vysoké - pak "sociální pojištění" daní není, jinak by ty zdejší vyšly jako v Evropě jedny z nejvyšších. Když se mluví o progresi v Evropě, taky se nepočítají pojistná  - na ta jsou tamní stropy nižší než u nás. Tak o co vám jde? Aby ten, kdo víc vydělá platil jako vzteklej a nic z toho neměl? Protože  důchod berou skoro všichni stejnej, ať platili kolik chtěli. Chcete každého vidět  v roli prosebníka u nohou politiků, kteří mají monopol na manipulace s cizími penězi a většina našinců, namísto aby se snažili vydělat si pro sebe a své rodiny se jen třese na peníze z cizích daní. A mimochodem, takový pan soudruh Stáník Grossojc ze svého osmdesátimilionového "vejvaru" neplatil žádné daně ani žádná "pojistná". A kdyby se od teď začal válet u vody na Lipně nebo doma na Floridě, stačilo by mu platit minimum a měl by všechny "požitky" jako ostatní co platí.

1 0
možnosti
JM

Tetanovka

22. 7. 2011 13:45
úroveň

Někde jsem slyšel, že úroveň státu se pozná podle toho, jak se mají lidé, kteří nemohou pracovat - tedy děti a důchodci.

0 0
možnosti
PK

ketr

22. 7. 2011 14:55
Re: úroveň

tak to jsme na dost vysoké úrovni, obézní rozmazlené děti dlící u drahých počítačů a důchodci, kteří pokud neplní své vozíky v supermarketech nebo nekupují sady hrnců či solární lampy na revma za desetitisíce, relaxují na plážích Řecka či Chorvatska...

0 0
možnosti
AA

Saša

22. 7. 2011 13:43
Velmi dobře napsáno, pane.

Jen bych ještě doplnil, že až se zvedne DPH, až se dále sníží platy ve veřejném sektoru, až se zruší dotace na studentské jízdné, až se zvýší regulační poplatky a spoluúčast ve zdravotnitví, tak pod hranici chudoby spadnou tisíce rodin, které se budou snažit zachránit žádostí o tu či onu sociální výpomoc.

A tomu právě chce pan Kalousek zřejmě předejít a proto chce snížit všechny ty hranice pro poskytování sociální pomoci, aby ji nemusel poskytovat těm, kteří se stanou potřebnými právě v důsledku jeho finanční politiky.

1 0
možnosti
JS

Kolumbo

22. 7. 2011 16:14
Re: Velmi dobře napsáno, pane.

A co takhle celý "veřejný sektor" omezit, seškrtat různé "přídavky", snížit daně, zrušit povinná pojistná a ať se každý zařídí sám. Komunisti  můžou zplacu skočit přímo do komunismu a mít všechno společné, socialisti jakbysmet a na osud těch ostatních se můžete vykašlat... jsem si jist, že vám to nejen nebudou mít za zlé, ale ještě vám budou blahořečit. vždyť ten kalousek se vám jen snaží zachránit váš "sociální stát". Možná by bylo lépe kdyby to tu vzal do ruky Sobotka, všechno šlo do 4 let zu grund a mohli bychom začít znova, ale už každý zvlášť a za svoje.

1 0
možnosti
LH

Lady Humussprey

22. 7. 2011 13:22
Vážený pane, byli to lidovci, kdo Kalouska

pověsil národu na krk. Byli to lidovci, kdo umožnil Klausovi na hrad a a Cikrtovi odsouhlasili všechny amorálnosti. Když jste měli možnost se Kalouska zbavit, tak vás to ani nenapadlo a to máte tu drzost psát sem blog a cpát se zpět do sněmovny?

0 0
možnosti
MJ

Ralefo

22. 7. 2011 13:39
Re: Vážený pane, byli to lidovci, kdo Kalouska

Tak na závěr Vašeho textu se hodí napsat, byli to lidovci, kteří sundali Kalouska z funkce předsedy KDU-ČSL, byli to lidovci, kteří Kalouska a jeho kumpány přestali podporovat a on si musel pro svoje udržení u moci založit TOP 09. Ano lidovci udělali mnoho chyb, ale mnoho věcí se změnilo. Od listopadu 2010 je zvoleno nové vedené mladých lidí v KDU-ČSL.  Marian Jurečka nebyl před oním listopadem 2010 v žádné vedoucí celostátní funkci, byl jen řadovým členem. Ono s tím cpaním je to docela jednoduché, buď si občané proměny KDU-ČSL všimnou a budou ji volit nebo ne. Nic víc nic míň. :-)

1 0
možnosti
  • Počet článků 109
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1945x
1. místopředseda KDU-ČSL ministr zemědělství ČR, otec pěti dětí a manžel paní lidovcové, tedy lidovec. Muzikant a zemědělec z Hané.

Seznam rubrik