Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Stará kára

11. 5. 2011 18:28
Děláte, jako byste problém znal od včerejška!!!

Ten problém je starý.  Nebo máte dojem, že "lidumil" Sobotka snížil příspěvek o třetinu jen proto, aby byli on a ČSSD neoblíbeni?  Nebo proto, že i oni pochopili, že to takto nejde dál? (Původně Sobotka navrhoval 2.500, pak ustoupil na tři.)  O čem jste přemýšlel ty dlouhé roky v poslanecké lavici?

Pan Kalousek nikam neskáče. I zde - jako jinde - se snaží, aby lidé neměli zbytečné výhody. Neboť v tom případě někdo jiný (případně i příjemce) má zbytečné výdaje.  A stavebko by nejraději zrušil hned. Snížení příspěvku bylo jeho ústupkem při koaličních jednáních. Přes všechno štvaní pan Kalousek je výborným ministrem financí. Plní totiž základní úlohu takového ministra: šetřit!!!!   Že se to mnohým nelíbí (neb se šetří) je samozřejmé. S tím musí odpovědný člověk, když bere funkci tohoto ministra počítat. A musí to unést.

Od vás bych nic takového - samozřejmě - nečekal.

0 0
možnosti

nechci vyrusovat

11. 5. 2011 22:54
Re: Děláte, jako byste problém znal od včerejška!!!

Pan místopředseda KDU-ČSL je pouhý populista. To mu příští volby nevyhraje. Jde o zvýhodňování peněžního produktu na úkor ostatních. Mnoho rodin nemá desetitisíce ročně na to, aby dosáhnul na zvýhodněné spoření se státním příspěvkem.

;-D;-D;-D

0 0
možnosti

malý david

11. 5. 2011 14:50
většina lidí ale spoří

na něco úplně jiného než na stavění.To je ten problém.

0 0
možnosti

Stará kára

11. 5. 2011 18:30
Re: většina lidí ale spoří

Nikoliv. Největší problém je, proč máme někomu přispívat na cokoliv (třeba i na stavbu). Tedy kromě základních potřeb. (Abychom se zbytečně nepřeli: bydlet je samozřejmě základní potřeba; nikoliv však vlastnit byt či dům.)

0 0
možnosti

Glock Mark XV

11. 5. 2011 12:52
Jak je to s různými podporami?

Ano, lze preferovat nebo podporovat nějaké zboží nebo službu, ALE pouze po omezenou dobu, potom se efektivita podpory začíná vytrácet, nakonec se stává balvanem  u nohy - nepřináší kýženou změnu, protože změny již bylo dosaženo.

.

Jinak jsem postřehl páně Kalouskův výrok, že státní podporu stavebka chtěl úplně zrušit už před lety, ale byl na vládě přehlasován. Tak to letos zkouší znovu, pravděpodobně se stejným výsledkem (neuspěje). Takže si nejsem jist tím, že Kalouskovy názory lítají jak nudle v bandasce, ... spíše tím, jak dokáže přesvědčit ostatní členy vlády.

0 0
možnosti

alesi

11. 5. 2011 12:41
Neumětel

Naprosto s Vámi souhlasím.Jen nechápu,že jste tohoto křeaťana tak dlouho trpěli v řadách KDU ČSLRozbíjet fungující je velice jednoduché.Vytvořit smysluplnou náhradu je podstatně složitější.My jsme bohužel svědky,že za posledních 20 let se ve velkém bourá bez ohledu na to,zda je to funčkní.Nic nového vynalézáno není. 

0 0
možnosti

Stará kára

11. 5. 2011 18:32
Re: Neumětel

Jakou "smyslplnou náhradu" a proč?  Nemělo být autospoření, gemblspoření, případně dovčaspoření?

0 0
možnosti

kurt godel

11. 5. 2011 11:35

budeme mít ekonomiku na stejné úrovni JAKO v Německu, pak asi nebudeme muset vymýšlet něco jiného. Až budeme mít ekonomiku ve stejném stavu jako v PIIGS, tak se nám už nebude zvětšovat deficit státního rozpočtu, protože už nebude z čeho brát a nikdo nám nic nepůjčí. Máte jiné "oprávnění" tvrdit takovéhle nesmysly, mimo toho, že jste místopředseda nějaké strany?

0 0
možnosti

kolos.veliky

11. 5. 2011 11:23
Máte pravdu

nejste lobistou stavebních spořitelen. Jste místopředsedou partaje, která stále nemůže Kalouskovi zapomenout, že on a plno dalších bývalých spolustraníků změnil tričko, čímž oslabil tu Vaši stranu tak, že vypadla z parlamentu. ;-D

0 0
možnosti

amigo04

11. 5. 2011 11:12
Kdo šetří má kuloví

Že se stavební spoření ve většině případů nevyužívá k řešení bytové otázky je na snadě: Pokud máte cílovou částku 200 000,-kč, tak za ni pořídíte leda novou kuchyň nebo nábytek do obyváku. Ale těžko za ni zrenovujete starý dům nebo zakoupíte byt.Rv:-/

0 0
možnosti

India

11. 5. 2011 11:04
Je spousta odpůrců stavebního spoření,

ale lidi udělali jen to, co jim bylo umožněno. Bez státní dotace by přece nemělo smysl blokovat si peníze po dobu 6 let na nějakých účtech. Každý přece nechce úvěr - za 6 let může dojít ke spoustě změn. Většina lidí spořila opravdu za účelem obstarání si bydlení, ale napadlo někdy někoho, že když se jejich bytová situace vyřešila třeba za 2 roky, nemůže nebo nechce už peníze na bydlení použít? Stavební spoření bylo uzavíráno za účelem získání víc peněz, než se do něj vložilo. Jen za mě - požádala jsem si o výplatu spoření a NIKDY už nic takového jako stavební spoření neuzavřu. Na výplatu čekám 5 měsíců a ani po urgencích NIC!

0 0
možnosti

mak24

11. 5. 2011 11:02
užitek?

z čeho je větší užitek pro stát - když 10.000 navíc za rok prochlastáte a prokouříte nebo když si je uložíte do stavebního spoření? To že si spoříme ekonomice moc nepomáhá.

Má si stát půjčovat na vyplácení peněz občanům navíc nebo je má přestat vyplácet? Jen na úrocích zaplatí letos stát okolo 60mld, které taky musí někdo odvést z daní. Nebylo by lepší je ušetřit a zbytečně je nevyplácet? No a ušetřit je, znamená neutrácet za zbytečnosti.

0 0
možnosti

petrhlavka

11. 5. 2011 10:55
Hmmm

Řekl bych, že velmi hezky napsáno....obzvláště mně zaujala část o skákání odezdi ke zdi ... jen doplním, že tohle se dle mého názoru bohužel děje nejen na ministerstvu financí ale téměř ve všude. Jedna vláda něco zavede a druhá vše zruší a obrátí naruby ... že to stojí celý stát nemalé peníze je nasnadě !!! A hlavně jako obvykle nikdo za nic nemůže....to přece špatně dělají vždy Ti druzí !!!

0 0
možnosti
  • Počet článků 109
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1945x
1. místopředseda KDU-ČSL ministr zemědělství ČR, otec pěti dětí a manžel paní lidovcové, tedy lidovec. Muzikant a zemědělec z Hané.

Seznam rubrik