Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.

Ralefo

4. 2. 2011 17:17
Jaké obcházení zákona??!!!!!

Co je tohle za blábol, jde na mateřskou otec, po dni či dvou či 14 dnech předá mateřskou manželce. Zákon to nezakazauje, pokud by to tam bylo takto formulováno, pak není o čem diskutovat. Tedy jaké obcházení či dobré mravy???? To si pánové zákonodárci už mohli dávno vyřešit!!!

Jen autor napsal to  co někteří vědí a dělají. Stát na to nezareagoval, tedy je škoda aby to nevěděli i ostatní!

To spíše Vy lpg jste za pěkného blba.... :-) 

0 0
možnosti

lpg

4. 2. 2011 17:07
Obcházení zákona

obecně platí, že úkon, který obchází zákon, nebo svým účelem či obsahem zákonu odporuje, nebo se příčí dobrým mravům, je neplatný (§ 39 občanského zákoníku).

Takovým úkonem by proto jistě byla i žádost o mateřskou partnera.

Ale tak zase jste ze sebe udělal toho blba hezky, to se musí nechat...R^

0 0
možnosti

Lucie Cinkova

4. 2. 2011 14:18
ja nevim...

ale mne tyhlety finty, a dojeni systemu, ja nevim... ja si stale myslim, ze normalni je pracovat a snazit se zaopatrit rodinu vlastnimi silami. I kdyz chapu, ze se nekdo muze dostat do problemu, stale mam z podobnych rad pocit, ze se nejedna o nic jineho nez o stare nedobre "kdo neokrada stat, okrada rodinu"...

0 0
možnosti

xena123

4. 2. 2011 14:25
Re: ja nevim...

lidi si jen vezmou zpátky část toho, co tam nasypali

0 0
možnosti

Tuubeen

4. 2. 2011 13:52
Novinka?

Tohle je "finta" notoricky známá od samého počátku "třírychlostního čerpání" RP. Zapomněl jste ovšem zmínit, že otec, který půjde na den na "mateřskou" (třeba o víkendu) musí pak ještě celý kalendářní měsíc pobírat rodičovský příspěvek a poté písemně předat dítě matce, která půjde pro změnu požádat o přepsání na sebe. Pokud matka nepečuje o jiné malé dítě, musí si po tu dobu sama platit zdravotní pojištění.

0 0
možnosti
  • Počet článků 109
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1945x
1. místopředseda KDU-ČSL ministr zemědělství ČR, otec pěti dětí a manžel paní lidovcové, tedy lidovec. Muzikant a zemědělec z Hané.

Seznam rubrik