Očkování

Vážení, nedá mi, abych nenapsal svůj názor na současnou situaci i do veřejného prostoru. To, že píšu ministrovi zdravotnictví, prezidentovi ČLK a dalším osobám, kteří jsou kompetentní v boji s covidem 19...

...o pohledu ze spodu je sice hezké, ale zatím s minimální odezvou.

Podívejme se na věc jinou optikou. Všichni chápeme, že nemocnice jsou přeplněné, lékaři, sestry jdou na doraz a už nemůžou, tak potřebují další posily z nestátních zdravotních zařízení.

Těchto ambulancí je, jenom když vezmu praktické lékaře, interní lékaře a diabetology tak je to cca 10.000 lékařů a 10.000 sester. Všichni umí očkovat a testovat.

Proč stát pořád nutí nemocnice dělat úplně všechno. Přece základem nemocnice je postarat se o nemocné, které už nemůže léčit ambulantní sektor. A ne testovat, očkovat, obsadit očkovací centra personálem, vytvořit mobilní týmy, atd.  Já se nedivím, že jim pak chybí personál.

Navrhuji proto minimalizovat testování v nemocnicích a převést toto na ambulantní lékaře. Dát povinnost každému lékaři, že kdokoliv přijde k němu na ošetření a nemá test do 5 dnů, automaticky testovat.

Navrhuji proto převést očkování jako povinnost na praktické lékaře bez omezení kapitovaných pojištěnců. Přece všichni máme svého praktického lékaře. Neznám nikoho kdo by ho neměl. Dle informací ČLK je přihlášeno do očkování 4000 PL. Když si vyhradíme dva dny v týdnu na očkování, což jde, naočkujeme za  týden 100 pojištěnců x 4000 = 400.000 občanů za týden !!!!! Za měsíc 1,6mil. Takže v červenci máme jenom přes praktiky naočkované komplet obyvatelstvo, mimo dětí,  v ČR. Jenom kdyby byly ty vakcíny.  

A odlehčíme nemocnicím, které se můžou věnovat tomu, k čemu byly zřízeny.

Máme již krajské koordinátory očkování ( KKOČ ) pak máme krajské koordinátory očkování praktickými lékaři ( KKOČPL ), ale stejně nevíme, kdo rozděluje ty vakcíny. Dokonce PL má podmínku, že musí prokázat, že má zapsáno v registru ISIN více jak 100 pojištěnců, ale jenom svých kapitačních. Ale pokud jich má zapsaných hodně, třeba 200, tak se to některým, i krajským, politikům nelíbí.

Závěrem bych chtěl sdělit, že vidím a cítím tlaky z vlády a MZd, aby PL byly minimalizování, aby se jim činnost v rámci covidu 19 co nejvíc zkomplikovala. Pravděpodobně jde o politiku a říjnové volby. Ale my se nedáme a budeme bojovat, co to půjde a prosazovat selský rozum, aby mohli být občané očkování tam, kde jsou zvyklí chodit, a to je u PL.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Marian Bezák | pondělí 8.3.2021 12:56 | karma článku: 14,29 | přečteno: 522x
  • Další články autora

Marian Bezák

Očkování

25.1.2021 v 10:20 | Karma: 17,95

Marian Bezák

Očkování

19.1.2021 v 18:06 | Karma: 19,93

Marian Bezák

HRDOST - NEHRDOST

22.10.2018 v 8:30 | Karma: 7,22