Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
Foto

Klíčové je znát, kde se covid šíří. Tomu se říká trasování, které u nás nefunguje vůbec. Od března už mělo fungovat a dnes to, co se zameškalo už se nedohoní. To je klíčové , kde jsme v počtu nakažených dnes. Když neznáte data z terénu, nemůžete pak z nich udělat analýzy a z nich správná politická rozhodnutí. Pak jsou tzv. opatření jen střílením na terč v mlze. Dodnes jako jedna z mála evropských zemí nevydáváme analýzy o tom, v jakých vrstvách, prostředích a profesích se virus nejvíc šíří, čemuž by přizpůsobila vláda svoje represivní opatření. Namísto toho „střílí“ plošné uzávěry jako by celá země bylo jedno velké vojenské cvičiště.

3 0
možnosti
MR

Přiznám se že se těmto pohledům už musím smát, je vidět že část společnosti potřebuje pro určitý pocit jistoty na vše jízdní řád anebo cestovní mapu. Zde je prostě v krizi způsob našeho myšlení a uvažování jež spoléhá na to že po písmenu A bude B a C ... Planeta a příroda se ale tak nechová, má klidné a dynamické fáze kde je více dějů i společnost jež na to musí reagovat. Společnost je velká množina potřeb a zájmů lidí, skupin, generací. Media, veřejnost, opozice, různé svazy podnikatelů, živnostníků ... pořád tlačily na vládu aby vytvořila určité přehledné schéma tak aby se dalo předpokládat co bude zítra a pozítří, tak aby mohly s tím pracovat. Tak vznikl Pes a před tím semafor. K tomu media a televize neustále konfrontovala ministry v přímém přenosu , jak to mají hospodští, ve fitkách, ale nic o malých obchůdcích a výrobě, natož to o distribuci vody, elektřiny, potravin, což je v krizi nejdůležitější. Pod tím to tlakem a v pozadí vlády je obrovské lobby v podobě, lékařské komory, různé svazy podnikatelů, živnostníků, divadelníků, sportovců, kraje, obce ... a dále nejdůležitější ekonomické dny roku, vánoce ... Pravidlo které nejvíce limituje vládu jsou nemocnice, lékařský a ošetřující personál a lůžka pro kritické případy. Dále je zde už dlouho režim nemocnic kde jsou upozaděny "normální" zdravotné ošetření a odkládání operací a dále výpomoc medici jež už mají nastoupit zpět do škol a vojsko ... Příroda jako kdyby chtěla říci co chce a co nechce a co přežije, chce prostě lidi s dynamickou inteligencí ne ovce jež potřebují PSA, Semafor a baču jež je povede a vše jim zajistí ...

4 1
možnosti
JK

Připadá mi to poněkud zmatené, co píšete. Jasné je, že chce-li vláda něco nařizovat a zakazovat, měla by jasně vysvětlit proč, pes nepes, jenže to vláda nedokáže, protože neví, co dělá. Zřejmě to neví nikdo.

5 2
možnosti
Foto

Vám snad od počátku nebylo jasné, že PES je pouhým nedokonalým měřítkem našich nesnází, nikoliv jejich mírou. Opozice po vládě takové měřítko chtěla, tak ho dostala.

2 3
možnosti
JK

To je nesmysl, co tvrdíte. Nejen opozice, ale veřejnost chtěla jasně vysvětlit restriktivní kroky vlády. Jenže vláda to vysvětlit nedokáže, protože neví, co dělá. Házet něco na opozici je od vás dost nechutné.

4 1
možnosti
  • Počet článků 72
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1591x
Marek Zeman (nar. 18.5. 1964), MUDr., MBA vystudoval v letech 1982 až 1988 Lékařskou fakultu Univerzity Karlovy, Internista,nefrolog, všeobecný lékař a primář nestátního zdravotnického zařízení. V letech  2007 až 2015 ředitel FN Královské Vinohrady. Založil Spolek The Blue Academy z.s.,který se věnuje návrhům na ochranu životního prostředí, boji proti manipulacím  typu Green Deal a smysluplným projektům environmentálního charakteru ekonomicky přijatelným. (www.theblueacademy.cz). Ve volném čase se věnuje četbě, lyžování, vodním sportům,vážné hudbě a historii.

Seznam rubrik