Litujeme, ale tato diskuse byla uzavřena a již do ní nelze vkládat nové příspěvky.
Děkujeme za pochopení.
RR

Smrtnost u koronaroviru COVID- 19 je kolem 2,5% či spíše nižší. Což jsou dobré zprávy..........V Itálii to není 2,5% ani náhodou.

0 0
možnosti
MS

Mě osobně víc zajímá ekonomická stránka než zdravotní. Jsou všichni přenašeči ochotni ze svého zaplatit 40% chybějící mzdy všem, které nakazí? Může si dneska někdo jen tak dovolit omarodit - což mimochodem karanténa je - protože někdo prostě musel na truc jet lyžovat?

Celkem je nepodstatné, že někdo má lehký průběh, protože ten člověk je práceschopný, chtěl by pracovat a mít 100% mzdu , ale místo toho bude ležet doma na 60%, protože nějaký jeho kolega, nebo příbuzný, kamarád (dosaďte si sami) ho nakazí. V tom je ten strach, pane doktore.

2 0
možnosti

Většina těch těžkých případů je způsobena plicními potížemi. Zajímalo by mě, jestli je z tohoto pohledu nějaké pozitivum, když je člověk očkován proti pneumokoku Prevenarem13. Ale to asi ještě nikdo neví.

0 0
možnosti
JK

Na jednu stranu bych souhlasila s vyšetřením na přítomnost koronaviru v nestátních laboratořích. Ale ta laboratoř by měla splňovat nějaké státem dané podmínky. Ten lepší případ je, když vám nestátní laboratoř onemocnění najde. No.. lepší, nejlepší je, když je člověk zdráv... Ten horší případ, nestátní laboratoř vyhodnotí, že nejste nakažen koronavirem a ve skutečnosti jste.

1 0
možnosti
ND

Všichni vědí kulový, je to nemoc, která se může dále vymykat, chlácholení ani děsení není řešení, na místě je opatrnost, nikdo neví co bude dál, ani lékaři, možná vědci brzy budou vědět...

4 0
možnosti
PC

Jsem už delší dobu doslova alergický na neustálé, u mnohých paniku způsobující informace ohledně koronaviru, jako by to byl v porovnání s běžnou chřipkou jednoznačně smrtelný zabiják.

Jsem rád za Vaše odborná, střízlivá slova.

KarmaR^

3 0
možnosti
ND

Pane Chmeliku, zkuste si přečíst výše uvedený text na který jsem dala odkaz

0 0
možnosti
Foto

No však, konkrétně 4 z 5 jsou v pohodě, ten zbytek potřebuje buď kyslík, nebo ventilaci nebo mimotělní oběh okysličené krve. A takových přístrojových kapacit jsou samozřejmě všude mraky. A umírají jen starší nebo jinak imunitně oslabení, lidstvo se pročistí, bude dost na důchody ... jen virózka ...a lidi jsou stejně přemnožení ... chjo ...

7 1
možnosti
Foto

Asi tak, až 10% nemocných skončí na JIP a to fakt není nafukovací. Takže zpomalení šíření, když už tomu nejde zamezit, je dost důležité.

Čas je velmi důležitý, protože nějaký lék může z testů vyjít s trochou štěstí poměrně rychle, ale to "poměrně rychle" je několik měsíců v ideálním případě.

3 0
možnosti
JR

J31a61n 92R56á29ž

9. 3. 2020 10:37

Dík za střízlivou a vysvětlující informaci.R^

5 0
možnosti
  • Počet článků 72
  • Celková karma 0
  • Průměrná čtenost 1591x
Marek Zeman (nar. 18.5. 1964), MUDr., MBA vystudoval v letech 1982 až 1988 Lékařskou fakultu Univerzity Karlovy, Internista,nefrolog, všeobecný lékař a primář nestátního zdravotnického zařízení. V letech  2007 až 2015 ředitel FN Královské Vinohrady. Založil Spolek The Blue Academy z.s.,který se věnuje návrhům na ochranu životního prostředí, boji proti manipulacím  typu Green Deal a smysluplným projektům environmentálního charakteru ekonomicky přijatelným. (www.theblueacademy.cz). Ve volném čase se věnuje četbě, lyžování, vodním sportům,vážné hudbě a historii.

Seznam rubrik