MR

Doufám že cílení ODS na mladého progresivního voliče skončí stejným úspěchem, jakým bylo pro ČSSD.

JK

To bylo za Sobotky, který se stal předsedou vlády. Pak Sobotku vykopli a do vlády šla stará konzerva jménem Hamáček dle vašeho gusta, načež ČSSD úplně vypadla ze sněmovny. Takže ten, kdo ke tady na odpis, jste naopak vy.

MK

To bude konec ODS. Stane se z ní časem stejné TOP 00 nic.

JK

Zkusím odpovědět na otázku z titulku: s Vondrou jako znovuzvoleným místopředsedou a Bohuslavem Svobodou, lékařem a primátorem, který chodí na porady roznášet černý kašel, jsou nějaká očekávání pozitivního voličského dopadu dost beznadějné. Všechno zůstává jak to bylo.

SB

Pan Tvrz v tomto blogu píše:

"Personálně téměř beze změny, ale nastává renesance programu a myšlení."

Já se však domnívám, že citované souvětí je nesmysl, protože první část ("personálně téměř beze změny") zcela vylučuje tu druhou, tedy že prý nastává renezance programu a myšlení.

Na to existují i dvě česká přísloví, z nichž jedno je slušné, a sice že starého psa novým kouskům nenaučíš, a druhé už je poněkud ostřejší, a sice (když to převedu do slušné řeči) že ze starých pracovnic nové zařízení nevybuduješ ( v originálním znění je tam místo slova "pracovnic" vulgární výraz na písmeno "k" a místo slova "zařízení" vulgární výraz na písmeno "b").

Nevím, jak kolik je panu Tvrzovi let, ale jestliže fotografie není dvacet nebo třicet roků stará, tak mu je podstatně méně než mně. A já si pamatuji na tu frašku, kterou komunisté nazývali přestavbou. V Moskvě přišel k veslu Gorbačov a vyhlásil tam sovětskou formu přestavby, takže naši poslušní nohsledové museli hned vyhlásit československou formu přestavby. Že prý budování vyspělé socialistické společnosti sice vždy pokračovalo správným směrem, ale docházelo k určitým chybám, které je nutné napravit.

Napravit? Budiž, avšak zatímco v Sovětském svazu se k tomu postavili lidé, ,kteří i předtím sice byli ve vysokých funkcích, ale přeci jenom nikoli v těch nejvyšších, tak v Československu se na personálním složení nejvyšších komunistických papalášů nic nezměnilo. Zůstávali tam stejní lidé: Husák, Biľak, Jakeš, Štrougal, Adamec, Pitra, Zavadil, Erban, Korčák, Fojtík, Kabrhelová, Švorcová, Indra, Colotka, Šalgovič a další. Ti, kteří to dovedli do toho stavu, kdy to bylo nutné přestavět, měli tu přestavbu realizovat.

Tomu jsme si tehdy smáli a na to jsem si také vzpomněl, když jsem četl onu páně Tvrzovu větu, že "Personálně téměř beze změny, ale nastává renesance programu a myšlení.".

Foto

Spolupráce SPOLU s ANO se vyvíjí pro politiky slibně, zdá se mi.

Ani SPD neztratila pro tyto dva silné hráče své kouzlo, když u ní ODS spatřuje vlastenectví.

Co se týče zákona o volném pohybu krajinou, ministr Nekula, než odešel, projevil až servilní vstřícnost k porušování tohoto zákona za minulých vlád. Co se změnilo? Nic.

A jaký má postoj SPOLU ke státnímu zhanobení Ferdinanda Peroutky? Žádný. Postoj k jeho možné rehabilitaci? Žádný.

Tak mnoho zdaru!

  • Počet článků 18
  • Celková karma 7,93
  • Průměrná čtenost 784x
Živnostník, fotbalový funkcionář, volnočasový sportovec, člen ODS.

Seznam rubrik