Proč bych nevolil Radko Martínka?

Bohužel nejsem občanem ani Pardubického kraje,  ani nemám trvalý pobyt v okrese Svitavy, kde se v senátním obvodě č. 50 uchází pan magistr o vaši přízeň, volit tudíž nemohu. Pokud bych ovšem volit mohl, mé rozhodnutí by bylo jasné NE!

Mgr. Rad(t)ko Martínekwww.našipolitici.cz

Já, i mnozí z mých kolegů z našeho občanského sdružení, jsme v uplynulém roce díky rozhodnutí hejtmanátu pod vedením pana magistra prožili mnoho bezesných nocí. Možná se ptáte proč?  Odpověď na tuto otázku je poměrně jednoduchá.

Politická reprezentace kraje, ačkoliv se tvářila jako sociálnědemokratická, zcela popřela principy, na kterých by měla levicová politika stát, a o které by se měla opírat.

V kraji proběhla optimalizace veřejné hromadné dopravy a to způsobem velmi zvláštním. Bylo zdestruováno to, co bylo funkční a relativně levné, bylo to nahraženo systémem, který nejen neušetřil jedinou veřejnou korunu,  ale naopak byl dražší a pro obyvatele periferních oblastí kraje nadále zůstává méně komfortním. Pánové Martínek s Tichým se velmi pravděpodobně inspirovali legendárním státním tajemníkem sirem Humprey Applebym z britského seriálu Jistě pane premiére, který taktéž tvrdil, že konat levněji se prodraží a věci utajovat je demokratičtější. Tuto tezi tým  pana magistra dotáhl k naprosté dokonalosti. Této tematice jsme se podrobně věnovali v našich článcích, nechci vás tudíž zahltit kvantem odborných informací.

Nicméně se domnívám, že atributem sociálnědemokratické politiky, jejím esenciálním pojmovým znakem, by měla být obrana veřejného prostoru, kam doprava beze vší pochybnosti patří. V tomto ohledu pan magistr totálně selhal. Chtěl bych věřit, že jen díky pouhé neznalosti souvislostí. Z arogance a pohrdání názory laické  i odborné veřejnosti bych jej nerad vinil.

V  senátním obvodě máte možnost volby. Vy, kteří nechcete oslabit strany levicové koalice v horní komoře Parlamentu ČR, běžte volit, prosím, a podpořte kandidátku, která je schopna problém reflektovat, protože sama veřejnou dopravu aktivně využívá. Zapomeňte, prosím, na primitivní antikomunistické floskule a volte tak, aby byl potrestán ten, kdo potrestán být má a musí. 

Děkuji vám.

Nominujte autora do ankety Bloger roku

Autor: Marek Tomek | pátek 19.10.2012 12:00 | karma článku: 17,81 | přečteno: 1747x
  • Další články autora

Marek Tomek

Výstava Muzea vlakové pošty

30.5.2013 v 9:30 | Karma: 7,81

Marek Tomek

Parním vlakem za zážitky

6.5.2013 v 11:27 | Karma: 10,47

Marek Tomek

Ulicemi Brna pojede parní vlak

2.5.2013 v 10:30 | Karma: 16,44